Ραγκούσης: Αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός ο νόμος για τις πορείες

Ραγκούσης: Αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός ο νόμος για τις πορείες

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας στην παρουσία εισαγγελέα σε δημόσιες συναθροίσεις

ragkousis_giannis1
Για επίσημα «αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νόμο» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παπαγεωργίου για το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Ο κ. Παπαγεωργίου υποστηρίζει ότι τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διάταξης που προβλέπει την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με αποφασιστικό λόγο για τη διάλυσή τους.

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διακαώς επιθυμούσε να λερώσει τα χέρια της με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, προκειμένου να εμποδίσει την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση των πολιτών, μέσα από το Νόμο για την καταστολή των δημοκρατικών συγκεντρώσεων», τονίζει ο κ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι μετά τη γνωμοδότηση, η διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

«Ας συνεχίσουν λοιπόν τους θεατρινισμούς και τις προετοιμασίες εφαρμογής ενός- επισήμως πλέον-αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου. Κακό του κεφαλιού τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά ο κ. Ραγκούσης δήλωσε:

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διακαώς επιθυμούσε να λερώσει τα χέρια της με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, προκειμένου να εμποδίσει την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση των πολιτών, μέσα από το Νόμο για την καταστολή των δημοκρατικών συγκεντρώσεων.

Από την πρώτη στιγμή τους προειδοποιήσαμε ότι αυτό που επιχειρούν να θεσπίσουν, θα καταπέσει και στην κοινωνία και στα ανώτατα δικαστήρια.

Η πρώτη επιβεβαίωσή μας, επισημοποιήθηκε ήδη με την από 3 Σεπτεμβρίου 2020, γνωμοδότηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, η απαιτούμενη από το Νόμο σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα πρωτοδικών για τη διάλυση μιας δημοκρατικής συγκέντρωσης (άρθρο 10 παρ.3), αντίκειται στο άρθρο 89 παρ.3 του Συντάγματος κι επομένως δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ας συνεχίσουν λοιπόν τους θεατρινισμούς και τις προετοιμασίες εφαρμογής ενός- επισήμως πλέον-αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου. Κακό του κεφαλιού τους.


Ειδήσεις σήμερα:


Κορωνοϊός: 144 νέα κρούσματα - Μειώθηκαν στα 51 στην Αττική

Η αφοπλιστική ομολογία της Μισέλ Ομπάμα: Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να πετάξω τον Μπαράκ από το παράθυρο

Ο Τσιτσιπάς τρολάρει... τον εαυτό του: «Βρήκα αυτόν που παίζει καλύτερα από μένα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης