Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: «Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο»

Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: «Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε σήμερα, ημέρα εθνικής γιορτής για του Τούρκους, ο Ερντογάν - «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι εισβολείς με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα» είπε

erdogan_ar
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη σήμερα, 30 Αυγούστου, ημέρα εθνικής γιορτής για την Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατονόμασε τη χώρα μας, ωστόσο οι αναφορές του στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν παραπέμπουν πουθενά άλλου.

«Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών στο Μαυσωλείο του Κεμάλ: «Η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν απο το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες».

Αναλυτικά το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Σήμερα, εμείς, ως έθνος, μαζί με τους αδελφούς μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 98η επέτειο της μεγάλης νίκης. Συγχαίρω ολόψυχα τους πολίτες μας στη χώρα μας και σε κάθε μέρος του κόσμου για την Ημέρα Νίκης στις 30 Αυγούστου. Ο αγώνας μας για ανεξαρτησία, που ξεκίνησε υπό την ηγεσία του Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στο Σαμσούν το 1919, κατέληξε σε μια αποφασιστική και διαρκή νίκη.

Διακηρύχθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο με τη νίκη στις 30 Αυγούστου ότι αυτά τα εδάφη είναι η αιώνια πατρίδα μας. Αυτή η νίκη είναι η ανακήρυξη της επανεμφάνισης στη σκηνή της ιστορίας και η άνοδος από τις στάχτες του ενός έθνους που επιδιώκεται να ταφεί στην ιστορία.

Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα.Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς. Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου, θυμάμαι με σεβασμό τον Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας και αρχηγό της μεγάλης επίθεσης, και τον αδελφό του».

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεοδωρικάκος: Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Μάχη με τους «αόρατους» φορείς και τη χαλάρωση της νεολαίας - Πιθανές οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Αντετοκούνμπο: «Είναι τρομακτικό να μεγαλώνεις παιδί στις ΗΠΑ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης