Προκαλεί ο Ακάρ: Η ελληνική αντι-NAVTEX παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας

Προκαλεί ο Ακάρ: Η ελληνική αντι-NAVTEX παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας

«Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» δήλωσε Τούρκος υπουργός Άμυνας, χαρακτηρίζοντας «προκλητική ενέργεια» την ελληνική αντι-NAVTEX

akar
H ελληνική αντι-Navtex και άσκηση στην ίδια θαλάσσια περιοχή που προκαλεί το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που με σημερινές του δηλώσεις υπεραμύνθηκε των τουρκικών ενεργειών, λέγοντας τα εξής: «Θα προστατευτούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας» σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.

akar


«Οι Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, είμαστε αποφασισμένοι και έχουν εντολή να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας. Θα εκπληρώσουν την αποστολή τους και τα καθήκοντά τους με κάθε τρόπο! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ακάρ, χαρακτηρίζοντας «προκλητική ενέργεια» την ελληνική αντι-navtex στην περιοχή, που «δεν συνάδει με την καλή γειτονία και παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας» όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Γενί Σαφάκ.

Κομισιόν για την τουρκική NAVTEX: «Υπάρχει ανησυχία - Πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο»

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν την ανησυχία τους για τις αυξανόμενες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίζουν την ανάγκη αποκλιμάκωσης, τονίζοντας παράλληλα την πλήρη αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αυτό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ναμπίλα Μασράλι, κληθείσα να σχολιάσει την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX.

Κλείσιμο
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η ίδια εκπρόσωπος παρέπεμψε στα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου, όπου όπως επεσήμανε το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας ετέθη από ορισμένα κράτη μέλη.

Ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Πιθανή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων - Την 1η Σεπτεμβρίου οι τελικές αποφάσεις - Δείτε όλα τα μέτρα

Νέα μέτρα στα Χανιά: Τέλος σε πανηγύρια, πάρτι, λιτανείες και λαϊκές αγορές

Ηράκλειο: Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός από την έκρηξη στο Blue Horizon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης