Αιχμές Σκουρλέτη για τον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσουμε το «κυνήγι μαγισσών»

Αιχμές Σκουρλέτη για τον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσουμε το «κυνήγι μαγισσών»

«Επιζήμιους» χαρακτήρισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τους «εσωτερικούς εχθρούς» και λέει «όχι στις κεντρώες πολιτικές» - «Ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια της διακυβέρνησης εγκαταλείφθηκε και ξεχάστηκε» 

skourletis_main01
«Νομίζω ότι στην εποχή μας δεν μπορούν να τελεσφορήσουν «κεντρώες» πολιτικές» τονίζει ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του σήμερα στον ιστότοπο ieidiseis, παίρνοντας ανοιχτά θέση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχη με αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που είχε δηλώσει προ μηνός από την Κρήτη πως «κεντρώες λύσεις δεν υπάρχουν».

«Το διακύβευμα είναι εάν τελικώς θα υπερβούμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές μετά από δεκαετίες ηγεμονίας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η απάντηση στην κλιματική κρίση και η μεγάλη διεύρυνση των ανισοτήτων απαιτούν την διαμόρφωση μιας νέας αντινεοφιλελεύθερης στρατηγικής, με πρωταγωνιστικό έναν νέο ρόλο του δημόσιου τομέα που θα οδηγεί και σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» εξηγεί σχετικά ο κ. Σκουρλέτης, ενώ προειδοποιεί πως είναι ορατός ο κίνδυνος για ένα νέο κύμα φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μιλάει από το έδαφος της Αριστεράς» απαντά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορικά με το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, σημειώνοντας πως «στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστη η ραχοκοκαλιά του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου διαμορφώνοντας τα χαρακτηριστικά της Αριστεράς της εποχής μας».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα έλλειψης συλλογικότητας στο κόμμα, όπως το έθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «νομίζω πως η πλειοψηφία των στελεχών μας μιλάει για την ανάγκη τόνωσης της συλλογικής μας λειτουργίας. Είναι κάτι στο οποίο αναφερθήκαμε εκτενώς στον απολογισμό που έχουμε κάνει ως Κ.Ε. μετά τις εκλογές» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς το κόμμα μας τα χρόνια της διακυβέρνησης εγκαταλείφθηκε και ξεχάστηκε με ευθύνη όλων μας. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφερθεί κατά καιρούς στην ανάγκη ενίσχυσης της συλλογικότητας». «Ελπίζω αυτή η αυτονόητη επισήμανση να μην ερμηνευθεί από ορισμένους ως αιχμή προς τον πρόεδρο του κόμματος» έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ο κ. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ότι «πιστεύω σε μια στρατηγική διαλόγου που θα διαμορφώνει όρους σταθερότητας στην περιοχή και θα διασφαλίζει την Ειρήνη χωρίς να οδηγεί σε μια ανατροπή των ισορροπιών σε βάρος της χώρας μας».

Επιζήμιοι οι εσωτερικοί εχθροί

Αναφορικά με τις αιτιάσεις περί «υπονόμευσης της πολιτικής διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ», «θέλω να επισημάνω ότι θεωρώ επιζήμιο να κατασκευάζουμε εσωτερικούς εχθρούς για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και κατ’ επέκταση να επιδράσουμε στους εσωτερικούς συσχετισμούς πηγαίνοντας προς το συνέδριό μας. Ας ασχοληθούμε με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της διεύρυνσης στο πλαίσιο ενός ανοιχτού, συντροφικού και δημοκρατικού διαλόγου και ας αφήσουμε το “κυνήγι μαγισσών”», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ποιοι είναι οι τρεις δήμοι της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Ελληνοτουρκική κρίση: Το παρασκήνιο με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και οι τουρκόφιλοι της ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης