Τσακαλώτος: Φρένο στα «δικαιώματα της ηγετικής ομάδας»

Τσακαλώτος: Φρένο στα «δικαιώματα της ηγετικής ομάδας»

«Να δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις» στις αποκαλύψεις προέτρεψε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Tsakalotos_Efklidis
Αίσθηση στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη- πλατφόρμα του πρώην υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην εφημερίδα “Εποχή”, στην τελική ευθεία μάλιστα προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος, με τον πρώην “τσάρο” να στέλνει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της εσωκομματικής τάσης των 53+ εξήγησε πως «χρειαζόμαστε ένα κόμμα που υπερασπίζεται αξίες, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, αγκυρωμένο στην κοινωνική υποκειμενικότητα, χρήσιμο και συμμετοχικό στην κίνηση της κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι «για να γίνουν τα παραπάνω, προϋπόθεση είναι η εσωκομματική δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα των μελών να μην εκχωρούνται στην ηγετική ομάδα, όσο φωτισμένη και αν είναι».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε πως «για την Αριστερά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, τα μέσα είναι μέρος του σκοπού. Αλλιώς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αποδείξουμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε μια από τα ίδια», παρεμβαίνοντας εμμέσως στη συζήτηση για τις αποκαλύψεις από τις ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός προτρέπει ανοιχτά στη συνέντευξή του τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -των οποίων το όνομά τους εμπλέκεται σε αποκαλύψεις- να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

«Να γυρίσουμε την ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Ωστόσο όταν η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με τέτοιες «αποκαλύψεις» δεν βρίσκω άλλη λύση από το να δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και μάλιστα να κάνουμε και χρήση όλων των ένδικων μέσων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει θέση και αναφορικά με τις προτάσεις της «Επιτροπής Πισσαρίδη», καθώς αυτές τίθενται από αύριο σε δημόσια διαβούλευση, καταλήγοντας: «Ακριβώς επειδή το πακέτο Πισσαρίδη δεν αντιμετωπίζει τις ανισότητες, δεν δημιουργεί όρους για αύξηση επενδύσεων και ρυθμών ανάπτυξης, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιδείνωση του λόγου χρέος/ΑΕΠ. Έτσι χτίζονται οι όροι ενός νέου κανονικού μνημονίου»

Ειδήσεις σήμερα:

Σύρος: «Εξέγερση» επιβατών σε πλοίο επειδή δεν δούλευε το κλιματιστικό

Αίσιο τέλος με την εξαφάνιση της 15χρονης στα Σπάτα Αττικής

ΗΣΑΠ: Κανονικά τα δρομολόγια - Άτομο εισήλθε στη σήραγγα στο Μοναστηράκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης