LIVE

Κορωνοϊός

Ελληνοτουρκικά - Anadolu: «Τα νησιά που εξόπλισε η Ελλάδα αποτελούν απειλή για την Τουρκία»

anadolu1

Αποστρατικοποίηση των νησιών ζητά ο επικεφαλής του «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης «Τούρκων» Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων-Τουρκίας» - Ποια είναι η θέση π[ου εκφράζει σταθερά η Ελλάδα

Την αποστρατικοποίηση των Δωδεκανήσων ζητάει με δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Αnadolu, o πρόεδρος του λεγόμενου «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων-Τουρκίας» (ROISDER) Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί, υποστηρίζοντας προκλητικά πως ενεργώντας κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων, η Ελλάδα παραβίασε όλες τις διεθνείς συμφωνίες και μετέτρεψε τα περισσότερα από τα 23 νησιά του Αιγαίου σε οπλοστάσιο. «Η Αθήνα κατέστησε τα νησιά στρατιωτικές βάσεις. Αυτή την στιγμή εξόπλισε 18 νησιά κάνοντας τα οπλοστάσιο. Για αυτό τον λόγο αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την Τουρκία».

Ο ίδιος αναφέρει πως η χώρα μας δεν αρκέστηκε στο να συσσωρεύσει στρατό σε Λήμνο, Ρόδο, Μυτιλήνη και Κω, αλλά κατασκεύασε και αεροδρόμια για μαχητικά αεροσκάφη. «Η Αθηνά μετέτρεψε τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις. Αυτή τη στιγμή έχοντας εξοπλίσει 18 νησιά τα μετέτρεψε σε οπλοστάσιο. Κατασκεύασε αεροδρόμια για πολεμικά αεροσκάφη σε Λήμνο, Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο και εγκατέστησε πολεμικά αεροσκάφη. Για αυτό το λόγο αποτελούν δυνητική απειλή για την Τουρκία. Η Τουρκία σε αυτό το θέμα επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Αλλά η κυβέρνηση της Ελλάδας παρά το ότι είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να υπολογίζει τις διεθνείς συνθήκες δεν κάνει βήμα πίσω και κλιμακώνει την ένταση. η Τουρκία πρέπει να χρησιμοποιήσει το διεθνές δίκαιο για να επιλύσει τα προβλήματα που απειλούν την κυριαρχία της».

Ο πρόεδρος του ROISDER, υποστηρίζει πως η Τουρκία θα πρέπει να θέσει το θέμα του status των νησιών και του εξοπλισμού τους στο διεθνές δικαστήριο, προκειμένου η Ελλάδα να υποχρεωθεί να εφαρμόσει τις διατάξεις της συμφωνίας των Παρισίων του 1947.

Τι εστί ROISDER

Εκτός από αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει κάνει «σημαία» το ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, που θεωρεί εμπόδιο στα επεκτατικά της σχέδια κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Ο λεγόμενος «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης «Τούρκων» Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων-Τουρκίας», έχει έδρα τη Σμύρνη και χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Έχει στενή συνεργασία με τον αντίστοιχο αλυτρωτικό «Σύλλογο Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης», καταγγέλλοντας ενίοτε την Ελλάδα στα διεθνή φόρα.

Πριν από ένα χρόνο, είχε πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη, Διεθνές Συμπόσιο για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω από τον ROISDER, με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Yaşar.

Σύμφωνα μ’ όσα αναφέρθηκαν στο προκλητικό Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε με τη υποστήριξη και υπό την αιγίδα της τουρκικής κυβέρνησης, «στην Ελλάδα δεν υπάρχει «τουρκική» μειονότητα, μόνο στη Θράκη, αλλά και στην Ρόδο και την Κω, που τα δικαιώματά τους καταπατώνται από τις ελληνικές Αρχές».

Η ελληνική θέση στο θέμα της υποτιθέμενης αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου Πελάγους είναι πάγια. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται», είχε δηλώσει στις αρχές του χρόνου απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού 'Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, με τις οποίες ζητούσε την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νήσων.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση της αστυνομίας σε κατάληψη αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη - 12 προσαγωγές

Nordic Monitor: Ντοκουμέντα για την παρακολούθηση Τούρκων αντιφρονούντων στην Ελλάδα

Μύκονος: Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δικογραφία για το προκλητικό πάρτι κορωνοϊού στη Φτελιά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Ζαρατούστρας

Παρότι φαίνεται είτε από λάθος είτε να μην αρέσει στο Π.Θ. να ακούγονται μερικές αλήθειες και ΔΕΝ δημοσιεύει επιλεκτικά μερικές απαντήσεις ή σχόλια, εγώ θα τα ξαναγράψω... Η Τουρκία δεν δικαιούται να μιλάει για καταστρατήγηση της Συμφωνίας της Λωζάνης (1923), ούτε καμιάς άλλης συμφωνίας από μέρους της Ελλάδας! Από την πρώτη στιγμή δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα της Συνθήκης [1] άρχισε άμεσα διωγμούς των Ελλήνων (και άλλων μειονοτικών εθνοτήτων) από το 1941-47 που με προσχήματα (οικονομικά χρέη, στράτευση, κλπ) οδήγησε χιλιάδες Ελλήνων και άλλων μειονοτικών σε στρατόπεδα εργασίας για καταναγκαστική εργασία στα βάθη της Μ. Ασίας. [2] Με τους διωγμούς (προγκρόμ) Ελλήνων της Πόλης το 1955-56, τις δημεύσεις περιουσιών και συλλήψεις, που οδήγησαν στην προσφυγιά τους Έλληνες της Πόλης. [3] Με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος διοίκησης των νήσων Ίμβρου και Τενέδου και την εγκατάσταση Τούρκων αποίκων εκεί για την αύξηση του τουρκικού πληθυσμού και την μείωση του ελληνικού. [4] Με τους νέους διωγμούς της ελληνικής και χριστιανικής μειονότητας το 1964-65. [5] Με την κατάληψη της μισής Κύπρου το 1974 από την οποία είχε παραιτηθεί πλήρως υπέρ της Αγγλίας (η οποία Αγγλία "πλαγίως" επέβαλλε την Τουρκία σαν 3η εγγυήτρια δύναμη). [6] Με την ίδρυση της 4ης Στρατιάς Αιγαίου το 1975 (Ege Orsunu) με ξεκάθαρο σκοπό και στόχο την απόβαση και κατάληψη ελληνικών νησιών του Αιγαίου. [7] Με την κήρυξη Casus Belli εφόσον η Ελλάδα προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ. και ανακηρύξει ΑΟΖ, μετά την υπογραφή της UNCLOS 1982, που υπόγραψε η Ελλάδα και όχι η Τουρκία για προφανείς λόγους. [8] Με τα γεγονότα του 1978 που βγήκε το ¨Χόρα" και του 1987 που βγήκε το "Σισμίκ" στο Αιγαίο για να κάνουν σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο έξω από τα χωρικά μας ύδατα. [9] με την απόβαση στα Ίμια το 1996. [10] Με τις πρόσφατες δηλώσεις περί "αναθεώρησης" των υπαρχουσών Συνθηκών του Ερντογάν και την παρουσίαση χαρτών με τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, που περιλαμβάνουν, αμφισβητούν και διεκδικούν τουλάχιστον 18 μεγάλα ελληνικά νησιά και δεκάδες μικρότερα. --- Αν όλα τα προηγούμενα δεν σας φτάνουν σαν "αιτίες κι αφορμές" για την άμυνα των νησιών μας να σας θυμίσω ότι ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ, με όποιον τρόπο θέλει και μπορεί .-

Νησιά Yok Μογγόλοι

Αποτελεί απειλή για την ηπειρωτική Τουρκία, ή μήπως για τα αποβατικά της Τουρκίας, αυτά που μας λένε πως θα σταλούν να καταλάβουν τα ελληνικά νησιά ?

@

Και ο αποβατικός σας στόλος απέναντι αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, οπότε ορθώς είναι εξοπλισμένα τα νησιά.......

Last

Ρε μας δουλεύει ο κάθε ηλίθιος . Ποια Ελλάδα να αποτελέσει εν δυνάμει κίνδυνο για την τουρκία . Είμαστε πολιτισμένος φιλειρηνικός λαός με αίσθηση του δικαίου . Δεν πειράζουμε ποτέ κάποιον αν δεν μας πειράξει . Πέραν τούτου τα νησιά είναι ιδιπκτησία μας , όπως η Αγία Σοφιά ,ιδιοκτησία σας , όπως μας είπατε πρόσφατα . Τον κακό σας αιμοβόρο και βάρβαρο εαυτό να φοβάστε . Όταν έρθει η ώρα που θα σταματήσουν να εθελοτυφλούν οι άλλοι λαοί , τότε ή θα γίνετε άνθρωποι ή θα πάτε στα τσακίδια . Ακετά εγκλήματα έχετε διαπράξει διαχρονικά και δυστυχώς έχετε τύχει σκανδαλώδους ασυλίας . Μέχρι πότε όμως , ο καιρός βραχύς .

Φερστ

Φλώροι είμαστε αλλά τέλος πάντων...μας πήραν την Ελλάδα χωρίς να πέσει τυφεκιά!

Kαι την Ελλάδα την απειλούν οι εξοπλισμοί της Τουρκίας

Να αποστρατιωτικοποιηθεί όλη η Τουρκία δυτικά της Άγκυρας

κωστας

Αυτα και πολλα αλλα θα γινουν απο τους επικεφαλης των μουσουλμανων στην ελλαδα . Τα τζαμια σε ροδο και Κω να γινουν αμεσα μουσεια απαιτει ο ελληνικος λαος . Εαν εχετε αλλη γνωμη καντε δημοψηφισμα . Γιατι μονο ο Ερτογκαν ακουει τον λαο ? ειναι ποιο ''δημοκρατης ''..........

Γιώργος

το κάναμε για να εχεται παρέα. τι πιο καλή συντροφιά από μερικούς πυραύλους μέσα στην Άγκυρα

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Οι Τούρκοι στην Τουρκία, παρατράβηξε το αστείο με τους κατασκόπους της Άγκυρας.

Αυτά έπρεπε

Να τελειώσουν το 1955 ην το 1964..οι Τούρκοι στη τουρκια.

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Οπως την ''κοβω'' τη σημερινη τουρκια,σηκωνει να ιδρυθουν στη Μ.Ασια 2-3 ακομη ελληνικα κρατη και αλλα 2-3, αλλων εθνοτητων!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης