Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο

Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο

Ξεκάθαρο μήνυμα από τις ΗΠΑ στην Τουρκία στη δια ζώσης συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών - Για συζήτηση που έγινε «στην κατάλληλη στιγμή» έκανε λόγο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών - Προκλητικός ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα για «μαύρη προπαγάνδα»

pompeo-cavusoglu
Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν για άλλη μια φορα οι ΗΠΑ αυτή τη φορά στη δια ζώσης συνάντηση που είχαν ο Μάικ Πομπέο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Πρέπει να μειωθεί η ένταση στην ανατολικη Μεσόγειο ήταν το μήνυμα του αμερικανού ΥΠΕΞ στον Τούρκο ομόλογό του όπως προκύπτει από το tweet του κ. Πομπέο.

«Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθουν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Αμερικανού ΥΠΕΞ.



«Εξήγησαμε το δίκαιο της προσπάθειάς μας, είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου» πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πομπέο ήταν ενήμερος για τις τελευταίες εξελίξεις.

Κλείσιμο


Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή είχε συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στην Βιέννη με τον Μάικ Πομπέο να μιλά και τότε για ανάγκη αποκλιμάκωσης επισημαίνοντας ότι η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρή.



Νωρίτερα την έντονη αντίδραση του ύπατου αρμοστή της ΕΕ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Ζοζέπ Μπορέλ προκάλεσε η νέα προκλητική NAVTEX της Τουρκίας για την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μπορέλ καλεί την Τουρκία να σταματήσει «άμεσα» τις ενέργειες που προκαλούν «ένταση και ανασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση του Ζοζέπ Μπορέλ έχει ως εξής:

«Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες δραστηριότητες γεώτρησης από το σκάφος Γιαβούζ σε μια θαλάσσια ζώνη που οριοθετήθηκε από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για την άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή

Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή τη πίστει σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση





Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: «Μη γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα» - Το νέο βίντεο για τον κορωνοϊό

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο - Τι απάντησε ο Καρανίκας

Μύκονος: Έκαναν... λιτανεία στο Cavo Paradiso - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης