Hurriyet: Ο Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε μπροστά από μαχητικά αεροσκάφη

Hurriyet: Ο Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε μπροστά από μαχητικά αεροσκάφη

Μεγάλο θέμα στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα - Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους χειριστες των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 plus - Πανηγύρισαν οι Τούρκοι για το άρθρο Τσίπρα και ενοχλήθηκαν από την φωτογράφιση Μητσοτάκη μπροστά από οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη

mitsotakisf16a2
«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Κι αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες ημέρες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε χειριστές μαχητικών αεροσκαφών και τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να συναντηθεί με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται σε κατάσταση readiness στη Σούδα στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας.

Οι Τούρκοι κατέγραψαν την κίνηση του πρωθυπουργού να φωτογραφηθεί μπροστά από μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η ενόχληση της τουρκικής πλευράς αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet.

huriet-mitsotakis
Κλείσιμο


Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 plus. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής -όπως φαίνεται στις φωτογραφίες- είναι φορτωμένα με πυραύλους αέρος-επιφανείας AGM 65 Maverick και φέρουν επιπλέον βλήματα αέρος-αέρος, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την τουρκική πλευρά.

Κι όλα αυτά ενώ από χθες Παρασκευή, τα τουρκικά ΜΜΕ «πανηγυρίζουν» για άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στο οποίο ο τέως πρωθυπουργός αναφέρεται στην συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ υποστηρίζοντας: «Αν επίσης, βασική θέση της Τουρκίας και κόκκινη γραμμή από την πλευρά της, εδώ και χρόνια, είναι ο 28ος μεσημβρινός, τότε η οριοθέτηση με την Αίγυπτο, που φτάνει πριν από το όριο αυτό, δημιουργεί de facto την εντύπωση ότι η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις».

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda16
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda17
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda18
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda19
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda8
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda9
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda10
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda11
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda12
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda13
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda_
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda3
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda4
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda5
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda6
mhtsotakhs_pteriga_maxhs_souda7



Ειδήσεις σήμερα:

Οι Τούρκοι πανηγύρισαν και στο Twitter για το άρθρο του Τσίπρα

Κατέληξε και τέταρτος ηλικιωμένος με κορωνοϊό από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Τζέμα Άρτερτον: Bond Girl με... υποτροφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης