Μητσοτάκης: Στο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Στο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα παρέστη στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου Χάλκης «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ»

tzeni_kremastinoy
Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, στη Χάλκη, γενέτειρα του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής και υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας το Πολυδύναμο Ιατρείο Χάλκης «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ».

Σε δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού, μην κρύβοντας τη συγκίνησή του. "Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στη Χάλκη για να τιμήσω με την παρουσία μου έναν σπουδαίο Δωδεκανήσιο, έναν σπουδαίο γιατρό, έναν σπουδαίο πολιτικό, έναν προσωπικό μου φίλο, τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Μας δίνεται η ευκαιρία, να δώσουμε το όνομά του στο πολύδυναμο ιατρείο. Ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του, που αγωνίστηκε κυρίως τα μικρά νησιά να έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Υπήρξε ένας εκσυγχρονιστής, οραματιστής πολιτικός που υπηρέτησε το εθνικό σύστημα υγείας, τον πολιτικό του χώρο, ένας άνθρωπος όμως που μπορούσε πάντα να κάνει μεγάλες συνθέσεις και να βλέπει το καλό της πατρίδας. Ο Δημήτρης έφυγε νωρίς, ένα από τα θύματα του κορωνοϊού, νικήθηκε από την αρρώστια. Αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα μας συμβούλευε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σήμερα, να φροντίσουμε την ατομική μας προστασία, να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη με βάση τις οδηγίες των ειδικών”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τη σύζυγο του Δημήτρη Κρεμαστινού, Τζένη, στη διάρκεια της οποίας θυμήθηκε την ιστορία που όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τον κάλεσε να τον εξετάσει για πρώτη φορά το 1988, ο Δημήτρης Κρεμαστινός αρνήθηκε να πάει στο σπίτι του Παπανδρέου να τον εξετάσει, ζητώντας του να μεταβεί στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο Παπανδρέου να πει τότε στους συνεργάτες του ότι αυτός ή μεγάλο ψώνιο είναι, ή εξαιρετικός γιατρός. Μετά την τελετή των εγκαινίων ο Πρωθυπουργός παρέστη στο Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών μηνών από την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Σακελλαροπούλου: Επιστολή σε 14 Ευρωπαίους ηγέτες για την Αγία Σοφία

1,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία των κομμάτων

Πέτσας: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τα μέτρα του Δεκαπενταύγουστου - Τρεις εστίες ανησυχίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης