LIVE

Κορωνοϊός

Κεραυνοί Πολάκη κατά Τσακαλώτου που αμφισβήτησε τα «δικαιώματα της ηγετικής ομάδας»

polakis_tsakalotos_main

Με «χαιρετισμούς από τα Σφακιά» ο Παύλος Πολάκης σηκώνει το γάντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που με συνέντευξη του στην «Εποχή»  βγήκε... εκτός γραμμής

Τον τίτλο του εσωκομματικού «επιλοχία» , για λογαριασμό του κ. Τσίπρα, επιβεβαίωσε  και επισήμως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σηκώνοντας το γάντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σε συνέντευξης που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα «Εποχή» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,  έθετε όρια στην προσωποπαγή δομή του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτάσσοντας την ανάγκη για ένα «μαζικό κόμμα» και με «αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα», ο κ. Πολάκης  ασκέι κριτική στα πεπραγμένα κ. Τσακαλώτου, εγκαλώντας τον μάλιστα για το ότι «η ανακούφιση της (μεσαίας τάξης έπρεπε) να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δις ,έφταναν και τα 30...)».

Στα εσωκομματικά «καρφιά» του προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο κ. Πολάκης αναφέρει μάλιστα πως «έτσι θα ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ,γιατί αλλιώς εμείς θα φωνάζουμε για ηθική και αυτοί θα κάνουν «απευθείας ανάθεση» των δις που μάζεψες με ένα μηχανισμό πρόθυμο και υπάκουο γιατί τσιμπάει κομμάτι της πίτας παρανόμως....»”, βάζοντας φωτιά στην εσωκομματική και προσυνεδριακή αρένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευκλειδη ,εγώ δε θέλω μόνο να «διαφημίζουμε» το ηθικό πλεονέκτημα!! Τοχουμε έτσι κι αλλιώς και το αποδείξαμε! ΕΓΩ ΘΕΛΩ...

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Αναλυτικά, η ανάρτηση Πολάκη:

«Ευκλείδη,εγώ δε θέλω μόνο να «διαφημίζουμε» το ηθικό πλεονέκτημα!!

Τοχουμε έτσι κι αλλιώς και το αποδείξαμε!

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Δηλαδή :

-θέλω πχ μια Τράπεζα από τις 4 να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου και βέβαια να φύγει ο Στουρνάρας από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί λειτούργησε ως Πέμπτη φάλαγγα εναντίον μας τα προηγούμενα χρόνια .

-θέλω να αντιστραφεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων (πχ των αεροδρομίων) που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το 15, γιατί τώρα και λόγω κορωναϊού μας ζητάνε και αποζημιώσεις από πάνω.

-θέλω ένα άλλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης τώρα που με την προσπάθεια όλων μας βγήκαμε από τα μνημόνια, που να μην επαναλαμβάνει μόνο τη στήριξη των φτωχών αλλά και τη σοβαρή στήριξη των μικρομεσαίων, αποσπώντας ταυτόχρονα πλούτο και ισχύ από αυτούς που έχουν τα πολλά και βγήκαν σχετικά αλώβητοι από την κρίση .Δηλαδή θέλω να αμείψουμε την εργασία του εργάτη,τη διανοητική επάρκεια και δεξιότητα του επιστήμονα,την παραγωγή του αγρότη και όχι μόνο η κυρίως τον εργοδότη,το υλικό, το μεσάζοντα !

-θέλω ένα κράτος που θα είναι επιτελικό γιατί θα κάνει ΜΟΝΟ 4 δουλειές: θα παράγει το σχέδιο,θα μοιράζει τα χρήματα, θα θέτει τους κανόνες και θα εκτελεί ετήσιο τελικό ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ έλεγχο όλων των αποκεντρωμένων του δομών και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα κάνουν ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που σήμερα συνεχίζει να κάνει ένα διεφθαρμένο και πελατειακό κεντρικό κράτος δυσκίνητο και γραφειοκρατικό που έχει φτιαχτεί 70 χρόνια τώρα (με παραλλαγές).

Έτσι θα ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , γιατί αλλιώς εμείς θα φωνάζουμε για ηθική και αυτοί θα κάνουν «απευθείας ανάθεση» των δις που μάζεψες με ένα μηχανισμό πρόθυμο και υπάκουο γιατί τσιμπάει κομμάτι της πίτας παρανόμως.....

-θέλω τέλος να τιμωρηθούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και όλοι αυτοί που τους βοήθησαν .Άρα θέλω θεσμικά μέτρα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και την εφαρμογή της (πχ μαζικές προσλήψεις δικαστών,ενοποίηση σε ένα στάδιο προανάκρισης και κύριας ανάκρισης και όχι αναβολή σε δικές μεγαλύτερη από δυο μήνες για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ) Η τιμωρία των τρωκτικών που χρεοκόπησαν τη χώρα δεν είναι ούτε σκανδαλολογία,ούτε εμμονή ,ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Θέλω πολλά ,αλλά δεν θα τα πούμε όλα από εδώ..έχουμε συνέδριο μπροστά ....

Είναι ΤΕΛΟΣ προφανές πως για να γίνουν αυτά (ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ,ΕΤΣΙ;)

χρειαζόμαστε :

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που θα το φτιάξουμε έτσι όπως ,ακροθιγώς, είπα παραπάνω .Η δημοκρατία και τα δικαιώματα μόνο ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ !

ΜΑΖΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που να αντιστοιχίζεται με το 32% της κοινωνίας που και στην ήττα μας, ακούμπησε την ελπίδα της πάνω μας και δεν επιτρέπεται πλέον να είναι εκτός των οργανωμένων μας δυνάμεων (με οποιαδήποτε πρόφαση «καθαρότητας»)

ΑΡΧΗΓΟ τον Αλέξη Τσίπρα ,που ήταν ο μόνος ΗΓΕΤΗΣ της αριστεράς που την κρίσιμη στιγμή που έσπαγε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είπε το «πάμε να κυβερνήσουμε» και φτάσαμε στο 36,5% συσπειρώνοντας με το λόγο και την παρουσία του και ταξικά και πολιτικά τα κοινωνικά στρώματα των κάτω ,της νεολαίας και σοβαρού κομματιού των μεσαίων (που οι τελευταίοι μας γύρισαν την πλάτη γιατί μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 18 έπρεπε η ανακούφιση της να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δις ,έφταναν και τα 30...)

Αυτά .... Χαιρετισμούς απ τα Σφακιά!»

Η συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου στην εφημερίδα  «Εποχή»  προκάλεσε αίσθηση στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται  ουσιαστικά για πολιτική πλατφόρμα του πρώην υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία μάλιστα προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος, με τον πρώην “τσάρο” να στέλνει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της εσωκομματικής τάσης των 53+ εξήγησε πως «χρειαζόμαστε ένα κόμμα που υπερασπίζεται αξίες, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, αγκυρωμένο στην κοινωνική υποκειμενικότητα, χρήσιμο και συμμετοχικό στην κίνηση της κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι «για να γίνουν τα παραπάνω, προϋπόθεση είναι η εσωκομματική δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα των μελών να μην εκχωρούνται στην ηγετική ομάδα, όσο φωτισμένη και αν είναι».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε πως «για την Αριστερά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, τα μέσα είναι μέρος του σκοπού. Αλλιώς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αποδείξουμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε μια από τα ίδια», παρεμβαίνοντας εμμέσως στη συζήτηση για τις αποκαλύψεις από τις ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός προτρέπει ανοιχτά στη συνέντευξή του τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -των οποίων το όνομά τους εμπλέκεται σε αποκαλύψεις- να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

«Να γυρίσουμε την ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Ωστόσο όταν η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με τέτοιες «αποκαλύψεις» δεν βρίσκω άλλη λύση από το να δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και μάλιστα να κάνουμε και χρήση όλων των ένδικων μέσων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ακολουθεί η συνέντευξη Τσακαλώτου που προκάλεσε την έκρηξη Πολάκη

Η συνέντευξη- πλατφόρμα του πρώην υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, δόθηκε στην εφημερίδα “Εποχή”, ενόψει του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, με τον πρώην “τσάρο” να στέλνει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της εσωκομματικής τάσης των 53+ εξήγησε πως «χρειαζόμαστε ένα κόμμα που υπερασπίζεται αξίες, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, αγκυρωμένο στην κοινωνική υποκειμενικότητα, χρήσιμο και συμμετοχικό στην κίνηση της κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι «για να γίνουν τα παραπάνω, προϋπόθεση είναι η εσωκομματική δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα των μελών να μην εκχωρούνται στην ηγετική ομάδα, όσο φωτισμένη και αν είναι».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε πως «για την Αριστερά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, τα μέσα είναι μέρος του σκοπού. Αλλιώς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αποδείξουμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε μια από τα ίδια», παρεμβαίνοντας εμμέσως στη συζήτηση για τις αποκαλύψεις από τις ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός προτρέπει ανοιχτά στη συνέντευξή του τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -των οποίων το όνομά τους εμπλέκεται σε αποκαλύψεις- να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. «Να γυρίσουμε την ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Ωστόσο όταν η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με τέτοιες «αποκαλύψεις» δεν βρίσκω άλλη λύση από το να δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και μάλιστα να κάνουμε και χρήση όλων των ένδικων μέσων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει θέση και αναφορικά με τις προτάσεις της «Επιτροπής Πισσαρίδη», καθώς αυτές τίθενται από αύριο σε δημόσια διαβούλευση, καταλήγοντας: «Ακριβώς επειδή το πακέτο Πισσαρίδη δεν αντιμετωπίζει τις ανισότητες, δεν δημιουργεί όρους για αύξηση επενδύσεων και ρυθμών ανάπτυξης, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιδείνωση του λόγου χρέος/ΑΕΠ. Έτσι χτίζονται οι όροι ενός νέου κανονικού μνημονίου»


Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών - Η διαδικασία, τα SOS και οι παγίδες

Στο κυνήγι της μάσκας με εντατικούς ελέγχους - Δείτε πού είναι υποχρεωτική

Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Με αυξημένη πληρότητα αναχωρούν τα πλοίΣτ Στην συνλεντευξη του στην
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (96)

ΝΙΚΟΣ

Ηγετικές μορφές του σύριζα. Ο Τσαλακώτος και ο Νεάντερνταλ. Ο άνθρωπος που ήταν υπουργός οικονομικών της Ελλάδας και έχει τις καταθέσεις του ( και μπόλικες ) στην Αγγλία. Αυτός που θα είχε παραιτηθεί αν έπεφτε το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 €. Αυτός που υπέγραψε την υποθήκη της χώρας στους δανειστές για 99 χρόνια. Για τον "άλλο" δεν υπάρχουν λόγια. Ας όψονται αυτοί που τον ψηφίζουν.

Ο κύριος Πολλάκις

έχει ακόμα πολλές πσολακιες να μας πει!!😂😂😂

Βαλεντίνη

Έχει πανσέληνο απόψε και βγήκαν φαντάσματα; Τί λέγαμε τόσο καιρό; Θα διώξει ο Τσίπρας τον Πολάκη; Ο Πολάκης είναι το προσωπείο, η μάσκα του Τσίπρα!! Βγάζεις μάσκα και βλέπεις Τσίπρα!! Τα διάβασε ο Τσίπρας αυτά που έγραψε ο Πολάκης σήμερα, έδωσε την άδειά του; Γιατί εν ολίγοις, άδειασε τον Τσακαλώτο κανονικά, κανονικότατα!!! Ότι έκαναν και με τον Βαρουφάκη, θέλουν να ρίξουν όλο το βάρος της αποτυχίας στον Τσακαλώτο, αυτό είναι!! Και τί τους είπε ο Τσακαλώτος και θίχτηκαν; Όταν μας κατηγορούν είπε, ν' απαντούμε κανονικά και να κάνουμε μηνύσεις! Ποιός να κάνει μήνυση, ο Παππάς στο Μιωνή; Αφού ακούγεται η ωραία φωνούλα του και το παραδέχτηκε κι' ο ίδιος!! Η Γεροβασίλη, αντί να κάνει μήνυση στον αρχηγό της πυροσβεστικής που την εμπλέκει έμμεσα, κάνει μήνυση στον ΣΚΑΪ!! Γιατί δέν μηνύει τον αρχηγό, μπορεί να έλεγε ψέματα στον άλλον για να τον φοβερίσει! Φοβάται μήπως υπάρχουν κι' άλλες συνομιλίες, όπου εμπλέκεται πραγματικά; Και νά σου ο Πολάκης, κατά Τσακαλώτου!! Το 18 λέει βγήκαμε απ' τα μνημόνια, τί τα ήθελες τα 37,5 δις και τα μάζευες, για να τα φάνε οι άλλοι; Δέ σου έφταναν τα 30; Να σημειώσουμε, ότι τα μισά δεν μπορεί να τα αγγίξει κανένας, τα υπόλοιπα είναι η υπερφορολόγηση που λέμε... τα 7,5 δις για τον Πολάκη, είναι ο αφρός! Πετσόκοψαν τον κόσμο, έκοψαν το ΕΚΑΣ, δέν έμεινε τίποτε σε χήρες κι' ορφανά, για να κάνουν κομπόδεμα! Ποιός ξέρει πού είχαν σκοπό να το ξοδέψουν, αλλά δέν πρόλαβαν! Κι' οι τράπεζες; Έπρεπε να κρατήσουμε μία κρατική λέει, για να κάνουμε τις δουλειές μας!! Να τα λέει ποιός αυτά; Αυτός που πήρε 100 χιλιάρικα καταναλωτικό εν μέσω capital controls, όταν ο κόσμος περίμενε να πάρει ένα πενηντάρικο στην ουρά και εύρωστοι επιχειρηματίες, δέν έπαιρναν ούτε πιστωτική κάρτα! Αυτός που με το κόμμα του έκλεισε τις τράπεζες και τις έδωσε στους ξένους, ο γνωστός αφελληνισμός των τραπεζών! Το δέ ηθικό πλεονέκτημα, δέν χρειάζεται να το αποδεικνύουν οι συριζαίοι, αυτό είναι το σήμα κατατεθέν τους! Εδώ είναι που γελούν και τα παρδαλά κατσίκια! Για τους δέ αρμούς της εξουσίας, ανατριχιάζει όποιος διαβάσει αυτά που γράφει! Είναι αυτό που λέμε καθεστώς, είχανε γίνει καθεστώς!! Τα καθεστώτα, δέν δέχονται κριτική από κανέναν, ούτε από τους δικούς τους! Και πιο δικός τους τώρα, ο Τσακαλώτος... δέν είναι ένας τυχαίος για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ!! Δεν δέχονται κριτική από κανέναν, τελεία και παύλα, ότι κάνουν οι δικτάτορες!! Όπως τα γράφαμε κάποιοι τόσο καιρό, έτσι ακριβώς συμβαίνουν!!! Μακριά απ' αυτούς, ποτέ ξανά....

Η Αυγή της δεξιάς

Καλά πάτε συνεχίστε να ασχολείστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δημοκρατικό δικαίωμα η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση από τις καθεστωτικές σελίδες.

ΚρΗτικός

Θέλεις μια Τράπεζα, για να παίρνεις ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, 100.000...... Το ηθικό πλεονέκτημα θα αποδεικτεί περίτρανα , όταν αρχίσουν να μιλούν οι Κύπριοι για τους UBO.......των Εταιρειών....

ΕΥΓΕ ΣΟΥ

πάντα εμπνέει ο Παύλος... καλός όμως και ο Ευκλείδης...

Ο γιος του Πέτρου

κι εγώ ήθελα μια άλλα αυτή δεν με ήθελε

V

Πολάκη, όχι "Χαιρετισμούς απ τα Σφακιά!". Χαιρέτα μου τον πλάτανο είναι το... πόνημα. Θέλει και... επανάσταση ο γιδοβοσκός. Θέλει βέβαια και μια τράπεζα από τις μεγάλες σε κρατικά χέρια, γιατί με την τράπεζα Αττικής, δεν μπορούσε να εκφραστεί σωστά το... ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Ουστ ρε λινάτσες.

Τι άτομα είναι αυτά ωρε με την μουστακα

του εγκάθετου αγγλοπασόκου ;;;!! Έχουμε αλλάξει χιλιετηρίδα ωρε , εδώ και 20 χρόνια !! Μέχρι και η οδύσσεια 2001 είναι αρχαιολογικό αξιοθέατο στο μουσείο του παγκόσμιου σινεμά . Άλλη παρατήρηση : Όσο για τον πρώην υπουργό , τι να τα κανεις τα σχολεία με πρεστίζ που φοίτησε και την Oxbridge προφορά αφού δεν του έμαθαν πως να αποφεύγει τους μουστακαλήδες Ταλιμπάν.

Κυρ Παντελής

Μαρξισμός (αλλά εσχάτως καί σοσιαλδημοκρατία) καί μεσαία τάξη δέν μπορούν νά συνυπάρχουν. Η μεσαία τάξη δέν ορίζεται μόνο από τά εισοδήματά της αλλά κι από τήν -φυσιολογική- διάθεση γιά περαιτέρω βελτίωση τού επιπέδου ζωής της, τήν ανέλιξη σέ οικονομικά ευρωστώτερα στρώματα. Μέ συνολική φοορλογία 80% πάνω από κάποια εισοδήματα είσαι εξ ορισμού εχθρός της. ΥΓ: Γιά νά μήν μιλήσουμε γιά τήν αριστερή διανόηση πού στήν μουσική, τόν κινηματογράφο καί στό έντυπο λόγο συστηματικά τήν περιφρονεί, τήν λοιδωρεί, τήν απεχθάνεται.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης