Καραγκούνης (ΘΕΜΑ 104,6): Προοίμιο για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου τα σημερινά πορίσματα

Καραγκούνης (ΘΕΜΑ 104,6): Προοίμιο για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου τα σημερινά πορίσματα

«Η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει την άσκηση δίωξης μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο ή όχι» εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ

kostas-karagounis
«Έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σήμερα θα υπάρξει μια συζήτηση της προανακριτικής επιτροπής για να συζητήσουμε για το πόρισμα» ανέφερε ο Βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Με φόντο τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, «τα κόμματα κατέληξαν στα συμπεράσματά τους. Σήμερα, οι εισηγητές των κομμάτων θα παρουσιάσουν» τις προτάσεις τους τόνισε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε πως «κάθε κόμμα έχει συντάξει το δικό του πόρισμα και θα δούμε που υπάρχουν συγκλίσεις και αποκλίσεις».

«Από τη δική μας πλευρά έχει γίνει μια πολύ συστηματική δουλειά» περιέγραψε ο κ. Καραγκούνης για το πόρισμα της ΝΔ και πρόσθεσε πως «έχουν αξιολογηθεί πολύ σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ακυρότητας, ο κ. Καραγκούνης υπενθύμισε πως «ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει προβάλλει αυτές τις ενστάσεις ακυρότητας σε όλη τη διαδικασία», αλλά οι ενστάσεις αυτές έχουν απορριφθεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνήγοροί του δεν μας έχουν εξηγήσει βάσει ποιας διάταξης να αναστείλουμε τη διαδικασία, περιέγραψε ο Βουλευτής της ΝΔ.

Ο ίδιος παρατήρησε πως «έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδικασίας» και διευκρίνισε ότι «εμείς έχουμε μόνο αρμοδιότητα για τον κ. Παπαγγελόπουλο», σημειώνοντας πως «θα υπάρξει αναλυτική περιγραφή» για τα αδικήματα και η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει την άσκηση δίωξης μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο ή όχι.

«Ας περιμένουμε λίγο για τον αριθμό των αδικημάτων» συνέστησε ο κ. Καραγκούνης, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα ως «προοίμιο» για το αν θα υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη, την οποία θα αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής. «Δεν έχω εικόνα τι θα πράξουν τα υπόλοιπα κόμματα» υποστήριξε ο κ. Καραγκούνης, απαντώντας για το Κίνημα Αλλαγής ότι έχει «μια συγκεκριμένη άποψη. Να δούμε σε τι τελικό συμπέρασμα θα καταλήξει».

«Χρονικά, στις 22 Ιουλίου» θα τοποθετηθεί η Ολομέλεια της Βουλής γνωστοποίησε ο κ. Καραγκούνης και κατέληξε «από εκεί και πέρα θα κινηθούν οι διαδικασίες του δικαστικού συμβουλίου αν υπάρξει ή όχι παραπομπή».

Ειδήσεις σήμερα:

Για 7+1 αδικήματα παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο το πόρισμα της πλειοψηφίας

Βαρουφάκης: Tο κάμπριο στο Instagram, η μπαντάνα και το... like από Yanis Varoufakis!

Η τριμερής στο Βερολίνο και η προσπάθεια της Άγκυρας να τορπιλίσει τις κυρώσεις από την ΕΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης