Αλαβάνος (Θέμα 104,6): «Κανείς αντίπαλος δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αλαβάνος: «Η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι για πέταγμα, είναι για δίδαγμα»

«Το πλήγμα στο σπίτι σου έρχεται μέσα από το σπίτι σου» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού

«Σε σχέση με αυτήν την υπόθεση, η οποία φαίνεται να είναι σοβαρή, πιστεύω ότι πρέπει να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές και σε περίπτωση που όντως είναι μια σοβαρή υπόθεση, στην οποία έχουμε από πολιτικά πρόσωπα, παράνομες συναλλαγές, η Βουλή πρέπει να πάρει την απόφασή της, τι θα κάνει με τους υπευθύνους» ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

«Δεν μπορεί να κάνει την πάπια»

Ο ίδιος ανέφερε σχετικά πως «εμένα πραγματικά με απασχολεί το γεγονός ότι δυστυχώς υπάρχουν αυτά τα θέματα, τα οποία δεν μπορεί κανείς να τα αγνοήσει, δεν μπορεί να σιωπήσει, δεν μπορεί να κάνει την πάπια και πολύ σοβαρά θέματα που είναι ανοιχτά μπροστά στη χώρα μας, ειδικά το θέμα της οικονομικής της ανάκαμψης μετά την πολύ βαριά επίπτωση που έχει ο κορωνοϊός, ότι ουσιαστικά αυτά τα θέματα ας πούμε καλύπτουν όλη την επικαιρότητα».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει την αντίθετη άποψη στις κυβερνητικές πολιτικές, ο κ. Αλαβάνος απάντησε «νομίζω πώς όχι, διότι έχει δώσει ένα παράδειγμα. Σε αυτό το πράγμα δεν έχετε άδικο, στο ότι δεν έχει μπορέσει να παρουσιάσει μια εναλλακτική λύση σε αυτά, τα οποία προωθεί η κυβέρνηση, η οποία και και η ίδια δεν έχει μπορέσει να δώσε ένα κλίμα, μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Ελλάδα» και διευκρίνισε πως «αυτό εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από την ΕΕ και τον ρόλο, τον οποίο θα παίξει».

Ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού παρατήρησε ακόμη ότι «η πολιτική αντιπαράθεση σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους μήνες είχε μια κάμψη στις περισσότερες τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες και είναι φυσικό αυτό γιατί αλλού κατευθυνόταν η προσπάθεια της πολιτικής αρχής», εξαιτίας της πανδημίας.

Κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στο εξής ανέφερε: «Να σας πω ένα λάθος που πιστεύω ότι κάνετε όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι χωρίς σχεδόν εξαίρεση, δηλαδή μιλάτε για πιο δεξιά και πιο αριστερά παίρνοντας ως στοιχείο που προσδιορίζει που βρίσκεται γεωγραφικά την καταγωγή της. Για μένα, εγώ δεν μπορώ να πω, ας πούμε, βλέποντας την τελευταία πενταετία τις πολιτικές που ακολούθησε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι τόσο ως αντιπολίτευση, γιατί ο καθένας από τους δύο μπορείς ως αντιπολίτευση να λες ό,τι θέλεις, αλλά ως κυβερνήσεις, δεν μπορώ να πω εγώ ποιος είναι πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό, όταν θυμάμαι, ας πούμε, ότι εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στιγμή, που τουλάχιστον δεν έχει φτάσει ευτυχώς η ΝΔ, να γίνονται δημοψηφίσματα στη χώρα μας, να τα έχει ο ίδιος προκαλέσει ως κυβέρνηση τα δημοψηφίσματα και μετά να εφαρμόζει την εντελώς αντίθετη απόφαση από αυτήν που επέλεξε ο ελληνικός λαός και να επιβάλλονται μια σειρά μέτρα, τα οποία ήταν πάρα πολύ βαριά».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι «ο καθένας προσδιορίζεται από αυτό, το οποίο κάνει, από την πολιτική του και μάλιστα από τη στιγμή που είναι κυβέρνηση και δεν είναι απλώς λόγια, γιατί λόγια λέμε όλοι εύκολα, ας πούμε, και υποσχέσεις, αλλά που έχουμε τα δεδομένα».

Αναφορικά με την επιβολή δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια σε αντίθεση με την ευελιξία της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της ΕΕ και τεράστια ευθύνη της τότε ελληνικής κυβέρνησης, πού ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που απεδέχθηκε, έσκυψε το κεφάλι, δεν αντιστάθηκε, ενώ η δικιά μου άποψη είναι ότι μπορούσαμε να αντισταθούμε», χωρίς να δημιουργηθεί και ευρύτερη κρίση στη σχέση μας με όλη την ευρωπαϊκή ένωση.

Με φόντο τις αποκαλύψεις, ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε ότι «ξέρετε μερικές φορές το πλήγμα δεν έρχεται από τον αντίπαλό σου ή από το γείτονα σου, το πλήγμα στο σπίτι σου έρχεται μέσα από το σπίτι σου. Καταλάβατε; Είναι μεγάλο πλήγμα αυτό που έκανε». Ο ίδιος υποστήριξε επιπλέον πως «κανείς αντίπαλος της Αριστεράς ακόμη και φτάνοντας μέχρι την περίπτωση του Εμφυλίου πολέμου δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά, όσο έχει γίνει από το ΣΥΡΙΖΑ». «Πιστεύω όμως, η Αριστερά, δεν είναι για μένα, πρόσωπα, ούτε είναι σχήματα, είτε είναι σφραγίδες. Για μένα η Αριστερά είναι κάποιες αξίες ας το πούμε κοινωνικές, οικονομικές, οι οποίες πιστεύω ότι δεν θα χάσουν τη δυναμική τους» δήλωσε.

Ως προς την εμμονή της προηγούμενης κυβέρνησης στη προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ, «την εξηγώ με το ότι με το ακολούθησε την πρακτική, αν θέλετε, των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν είχε τίποτα διαφορετικό και ίσως έφτασε σε άκρα που δεν είχαν φτάσει ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις» παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι «τα στοιχεία δείχνουν κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν, δείχνουν κάτι τέτοιο και αν θυμάστε τους διαγωνισμούς που γίνανε, που ακυρώθηκαν, που ξαναγίναν άλλοι, ήταν ένα παιχνίδι».

«Ξαναλέω, τα κόμματα δυστυχώς - και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και πολλά κόμματα που προέρχονται από την Αριστερά - γίνονται ένας κύκλος συμφερόντων, προσπαθούν να τς προωθήσουν όλα αυτά τα συμφέροντα και από εκεί και πέρα υπάρχουν όλες αυτές οι διαπλοκές, οι πράξεις οι οποίες δεν είναι αποδεκτές, ας το πούμε, από τις συνθήκες που θα πρέπει να λειτουργεί η πολιτική ζωή και φτάνουμε μέχρι τις ενδεχόμενες, εντελώς παράνομες συναλλαγές, οι οποίες απαιτούν και μια ποινική έρευνα», κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Φασισμός η τυφλή βία και η άκρατη καταστροφή - Δείτε live

Υπόθεση Καλογρίτσα: Η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος από τους Χούρυ μέχρι τα συριζαϊκά media

Βέμπερ για Τουρκία: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα και την Κύπρο μόνες τους»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Πρώτα να εξηγήσεις ...

γιατί έδωσες την εξουσία στον Τσίπρα, να αποκαλύψεις ποιός σε πίεσε να το κάνεις και μετά να μιλάς ....

ΚρΗτικός

Αλέκο, να σου θυμίσουμε ότι εσύ μας φόρτωσες τον Αλέξη......

ΛΟΓΙΚΟΣ

Ο εν λογω κυριος ειναι ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ της αριστερας !

Το σωστό είναι:

''Κανείς αντίπαλος δεν αποκάλυψε τόσο καλά την αριστερά...'' Διόρθωσε το και θα ΄χεις δίκιο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.

Έτσι εισασταν έτσι λειτουργούσατε παντα, στα Σωματεία, στα Συνδικάτα, στα σχολεία, παντού. Τώρα που κυβερνησατε βγήκε όλη η μπόχα της ψυχής σας στη φόρα. Μια ζωή είστε φασίστες και εθνικοί μειοδοτες. Όλοι σας. Μόνον έναν θα εξαιρέσω τον Παπαδογιαννακη. Τέλεια και παύλα.

kyriakos

Ο αλβανοτσαμης και οι γενιτσαροι (τουρκοι, σαρακηνοι, τουρκαλβανοι, εαμοβουλγαροι κλπ) μαχαιρωναν την χώρα κάθε μέρα για 5 χρόνια και για χρόνια πριν έρθουν στην εξουσία έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να υποσκαψουν την θέση της Ελλάδας. Το έκαναν από μίσος γιατί έχασαν τον πόλεμο το 1821 και τον εμφύλιο. Τώρα όλοι ξέρουν αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι. Το είδαμε, το ζήσαμε.

@alavanos

Κάθε φορά που τα κάνετε θάλασσα εσείς οι αριστεροί, ξεκινάτε το ίδιο ποιηματάκι...και δεν είναι αυτή η αυθεντική αριστερά και δεν εφαρμόστηκε όπως έπρεπε κτλ.κτλ. Ένα είναι το σίγουρο κ.κ.της αριστεράς: Η (ριζοσπαστική) αριστερά εφαρμόστηκε στην Ελλάδα την τετραετία 2015-2019 και ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς.-

Billy

Το περίεργο είναι πως στις τελευταίες εκλογές πήρε τόσο μεγάλη ποσοστό? Πώς μετα από 4.5 χρόνια δεν έχασε καθόλου από τα ποσοστά του? Γιατί υπάρχει ακόμη κόσμος παρόλο τον πόλεμο που δέχεται 10 χρόνια τώρα να μην φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ? Τι ποσοστά είχε επί Αλαβάνου?

Νίκος

δεν είναι και τόσο περίεργο. Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και όλος αυτός ο κόσμος έπρεπε να βρει μια στέγη. Οι κλασσικοί παλαιοπασόκοι πήγαν στο σύριζα και οι σοσιαλδημοκράτες μείνανε στο ΚΙΝΑΛ. Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι, οι παλαιοπασόκοι, δεν σκέφτονται με απτά κριτήρια αλλά ως ποδοσφαιρικοί οπαδοί. Όταν πιαστούν από κάπου, δεν φεύγουν. Δεν έχει καμία σημασία τι κάνει το κόμμα όταν είναι κυβέρνηση κλπ κλπ. Είναι νοσηρός τρόπος να πολιτεύεσαι αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι αυτοί.

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Τοτε,ο ελληνικος λαος αισθανοταν οτι τον ειχαν παγιδεψει μεσα και εξω απο τη Χωρα και δεν ηξερε, τι να ψηφισει, για να μη γινει η Ελλαδα μας,''Συρια"! Οι Αμερικανοι δυσαρεστημενοι, γιατι δεν συναινουσε η Ελλαδα στην ενταξη των Σκοπιων στς ευρωνατοικες δομες, αλλα και γιατι ,νομιζαν οτι η Ελλαδα εκανε περισσοτερα ανοιγματα απο οσα επρεπε, προς Ανατολας.Η ΕΕ γιατι ταχα η Ελλαδα εδινε ψευτικα οικονομικα στοιχεια, ενω βεβαια τοτε, ολες οι Χωρες εκαναν τις οικονομικες ζαβολιες τους. Τα ΜΜΕ ηταν τοτε''μπουκωμενα'' για να κακολογουν τους Ελληνες και να μιλανε μονο για σκανδαλα,βεβαιως φτιαχτα Οι αριστεροι ρεβανσιστες για να παρουν το αιματους πισω απο την ηττα τους στο Συμμοριτοπολεμο Ακομη και η Δεξια, για να αλλαξει τοτε...ηγεσια, Υπο αυτες τις συνθηκες τοτε οι Τσιπροκομουνιστες ξεσαλωσαν Τωρα ομως ο λαος ξερει,εγινε πιο σοφος, δε φοβαται και θα ξανακανει το Συριζα ενα μικρο κομμα, οπως του ταιριαζει και οπως ηταν παντα!

@

Είναι θλιβερό να επιμένουν ότι κανένας και πουθενά αριστερός δεν εφάρμοσε την....αληθινή αριστερή πολιτική! Καταλαβαίνω ότι είναι κάποια μορφής θρησκείας που και αυτές για τους πιστούς τους ποτέ δεν εφαρμόστηκαν "όπως έπρεπε" αλλά τώρα το να φτάνεις σε αυτή την ηλικία και εσύ εκεί να επιμένεις κόντρα σε όλες τις εμπειρίες που σου χάρησε η ζωή είναι κάπως τραγικό Τζάμπα η κατανάλωση οξυγόνου και η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα επί μια ολόκληρη ζωή....Πέρασε και δεν ακούμπησε

Zikos

Γιατί τουρδωσες το δακτυλίδι Αληθεύουν αυτά που λέγονται Αυτήν αριστερά θελατε

@

φταιει ο ερωτας :)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης