Σπίρτζης στον «Θέμα 104,6»: Δευτερεύουσας σημασίας θέμα οι ηχογραφήσεις Παππά - Μιωνή

Σπίρτζης στον «Θέμα 104,6»: Δευτερεύουσας σημασίας θέμα οι ηχογραφήσεις Παππά - Μιωνή

«Δεν μπορεί να είναι στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, να συζητάμε τρεις μέρες για ένα προϊόν παράνομης υποκλοπής», σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

chrisrtos_spirtssi
Για «επικοινωνιακή καταιγίδα», έκανε λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο.

Με φόντο τις ηχογραφημένες συνομιλίες Παππά – Μιωνή, «προσπαθώ να βρω, εκτός από από δευτερεύουσας σημασίας θέματα, ποιο είναι το θέμα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να είναι στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, να συζητάμε τρεις μέρες για ένα προϊόν παράνομης υποκλοπής» για ζήτημα που «ζητήθηκε από κυβέρνηση άλλης χώρας από εμάς» να συζητήσει.

Στην ίδια κατεύθυνση, «όλη η χώρα και αυτό είναι πολύ παράξενο, όλη η χώρα κινείται εδώ και τρεις ημέρες στο προϊόν μιας υποκλοπής μιας συζήτησης που έγινε σε μια καφετέρια», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, τη στιγμή που η «Novartis πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια για όσα έγιναν στη χώρα μας».

Στη σκιά της χθεσινής, τεταμένης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε πως «αναδείχθηκε το πολιτικό θέμα. Έκανε και ο Νίκος Παππάς την αυτοκριτική του» και πρόσθεσε πως ο Νίκος Παππάς «μίλησε συγκεκριμένα για τον κ. Παπασταύρου, για συγκεκριμένα χρήματα που κατατέθηκαν» υπέρ της ΝΔ.

«Μιλάμε για ένα στέλεχος της ΝΔ πρώτης γραμμής. Αν αυτό συνέβαινε σε προπάππου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ θα το συζητούσαμε δύο μήνες φαντάζομαι», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε πως «δεν είναι καλό να κινείται η ελληνική πολιτική ζωή ούτε από τη σκανδαλολογία, ούτε από προϊόντα υποκλοπής. Καλό θα είναι να κάνετε κριτική στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, η «ελληνική δικαιοσύνη ενέπλεξε 10 πολιτικούς. Οι 7 αθωώθηκαν και ευχόμαστε και οι 3 υπόλοιποι», εξήγησε ο κ. Σπίρτζης. Ο ίδιος διερωτήθηκε ότι «όταν τα πρόστιμα επί της ουσίας, αυτό που έχασαν οι αμερικανικές εταιρίες στην αγορά της Ελλάδας τα πληρώνει η ίδια η Novartis, 310 εκατομμύρια ευρώ, δεν ήταν σκάνδαλο;».

Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε ότι «ο πολιτικός κόσμος της χώρας έχει δει περιόδους που αυτό που έβγαινε μπροστά από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο ήταν κασέτες οδήγησε τον Άνδρα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο», και κατέληξε πως δεν υπήρξε σκευωρία στην υπόθεση.

Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Μόσιαλος: «Αυτές είναι οι μακροπρόθεσμες επιπλοκές σε ασθενείς που νόσησαν από Covid-19»

Έρχεται μίνι καύσωνας με 37αρια το Σαββατοκύριακο

Γιώργος Ζαπάντης: Η ζωή που δεν έζησε και το κύμα αγάπης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης