Προανακριτική: Αποχώρησε από την επιτροπή ο Παπαγγελόπουλος

papaggelopoulos53

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε να υποβληθεί σε ερωτήσεις και κατηγόρησε το προεδρείο της επιτροπής ότι δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά του για εξέταση επιπρόσθετων μαρτύρων - Κύκλοι ΝΔ: Το «κεντρικό μαγαζί» επέβαλε στο «παραμάγαζο Ρασπούτιν» την αποχώρηση, τον θυσιάζει για τον Τσίπρα -   Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται το πόρισμα

Αποχώρησε απο την συνεδρίαση της προανακριτικής ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αρνούμενος να συνεχίσει την κατάθεσή του, να υποβληθεί σε ερωτήσεις και καταγγέλλοντας τα μέλη της επιτροπής ότι παραβίασαν τα δικαιώματά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως ύποπτος τέλεσης βαρύτατων αδικημάτων (συμμορίας, δωροληψίας, εκβίασης κ.α.) έχει το δικαίωμα της σιωπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγόρησε το προεδρείο της επιτροπής ότι αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά του για εξέταση επιπρόσθετων μαρτύρων και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πλέον, οι ερευνητικές εργασίες της προανακριτικής φαίνεται ότι ολοκληρώθηκαν και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και συγγραφή του τελικού πορίσματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πόρισμα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

NΔ: Το «κεντρικό μαγαζί» επέβαλε στο «παραμάγαζο» Ρασπούτιν την αποχώρηση

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρουν: «Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο. Λάμβανε έγγραφα απο την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες. Και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το "κεντρικό μαγαζι" υπό το φως των παραδικαστικων αποκαλύψεων επέβαλε στο "παραμάγαζο" την αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακομα και μέχρι χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για τη διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

Δ. Παπαγγελόπουλος: Έφυγα λίγο πριν με «στραγγαλίσουν»

Απο την άλλη πλευρά ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγος του κ. Παπαγγελόπουλου είπε ότι ο πελάτης του αποχώρησε οριστικά καθώς υπήρξε «σαφής παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων». Σημείωσε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε «παρανομίες και αλλαζονίες της πλειοψηφίας» και εκτίμησε πως «Η πλειοψηφία εχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο οπως προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μεθοδολογία που ακολούθησε η προανακριτική «θυμίζει το ‘89».

«Λίγο πριν μας στραγγαλίσουν τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Δεν ειχα ολοκληρώσει αυτα που ειχα να πω. Πήγανε να με φιμώσουν» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Πραξικόπημα


Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της με ένα πραξικόπημα, όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες, σημειώνουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι: «Η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός ανθρώπου που κατηγορείται. Παρέκαμψε προκλητικά για μια ακόμη φορά, το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που είχε δικαιωματικά ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν ήθελαν την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν ήθελαν να εξεταστούν ουσιώδεις μάρτυρες μετά την παράνομη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.
Εδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς το προανήγγειλαν και από το βήμα της Βουλής.
Το επιχείρημα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από την Προανακριτική γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στις ερωτήσεις της πλειοψηφίας, είναι απλά γελοίο. Τους διαψεύδουν τα πρακτικά αλλά και οι διαρροές που οι ίδιοι έκαναν και από τις οποίες φαίνεται ότι οι ερωτήσεις ήταν εκατοντάδες από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ».


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο για τα αδικήματα σύστασης συμμορίας, δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου, εκβίασης, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κ.α.

«Δεν με πλήττει εμένα το ηχητικό Μιωνή - Παππά»

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, εξεταζόμενος, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο Παππά - Μιωνή και υποστήριξε πως «η κασέτα είναι μια ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «είμαι άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα (το ηχητικό)».

Υπενθυμίζεται ότι στο ηχητικό ακούγεται ο κ. Παππάς να λέει για τον κ. Παπαγγελόπουλο:

Παππάς: Απλά μην ανοίγεις τώρα... ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει...

Μιωνής: Τι; Πώς τον διαβάζεις;

Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου...Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict... Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής [ακατάληπτο] Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!

Μιωνής: Βγάζουν λεφτά;

Παππάς: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για... βγάζουμε λεφτά!

Μιωνής: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.

Παππάς: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι... Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο... Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;

Μιωνής: Ναι, ναι, καταλαβαίνω... Real politic λέγεται αυτό.

Παππάς: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσει την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπαγγελόπουλος και να ξεκινήσει ο κύκλος των ερωτήσεων.

Να συλληφθεί η Ράικου

Πέραν αυτών, ο κ. Παπαγγελόπουλος παρατήρησε τα μέλη της προανακριτικής για την στάση που κράτησαν κατά την εξέταση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Ράικου υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να την έχουν συλλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός είπε: «Ως Εισαγγελέας που είναι η Επιτροπή σας έπρεπε να κρατήσετε την κυρία Ράικου εδώ όταν κατέθετε και να φωνάξετε την ασφάλεια και να την πάτε στον Εισαγγελέα. Έπρεπε να την είχατε συλλάβει! Γι αυτά που είπε οτι είμαστε πλαστογράφοι εγω και η Τουλουπάκη».

Κόντρα για την χρήση του ηχητικού

Επιπροσθέτως, Παπαγγελόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν σήμερα με διαφορετική «γραμμή» αναφορικά με το ηχητικό Παππά - Μιωνή, υποστηρίζοντας ότι είναι προϊόν κατασκοπείας και πως κακώς έγινε χρήση απο την επιτροπή.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην υπουργός πρότεινε να επισημανθεί ότι η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά - Μιωνή έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2, διότι δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους.

Κατά τον Παπαγγελοπουλο αυτό «το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου». Επίσης, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι «είναι παράνομο αυτό που έγινε. Δεν έπρεπε να το αποδεχθεί η Επιτροπή. Είναι παράνομο. Η Επιτροπή ειναι εκτεθειμένη που το δέχθηκε». Απο την πλευρά της ΝΔ ο κ. Κώστας Καραγκούνης ανταπάντησε: «Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την αρμοδιότητά μας και δεύτερον δεν τίθεται θεμα αρμοδιότητας διοτι είμαστε sui generis όργανο. Ερευνούμε υπόθεση διαφθοράς και σε καθε περίπτωση το στείλαμε στην εισαγγελία. Δηλαδή τι ζητάτε; Να αποκρύψουμε το ηχητικό;».

Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Μόσιαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το 99% του πλανήτη θα ήθελε να είναι στην Ελλάδα - Τι να προσέξουμε με τον τουρισμό

Καιρός: Ζέστη με 35άρια το Σάββατο - Δείτε σε χάρτες τις περιοχές
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Ελλην

Όσο υπάρχει ατιμωρησία, αυτοί οι "απίθανοι τύποι" θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια και να μην αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο στην Χώρα.

Νίκος

Την Novartis την ξεχάσαμε. Τελικά το μόνο σκάνδαλο ήταν ότι κατηγόρησαν τον Σαμαρά. Αθάνατη ελληνική πολιτική ....

asere

H Novartis εκλεισε γιατι ηταν το ιδιο παραμυθι που προσπαθησαν να σερβιρουν για να βαλουν φυλακα πολιτικους αντιπαλους.Ξερουν οι φασιστοκουμουνιστες απο τετοια. Παντα στην ιστορια τα εκαναν για να κυριαρχησουν.Οχι για το λαο που πουλανε παραμυθι ,αλλα για την παρτη τους.Δες ταξιδακια της πρωην πρωθυπουργινας με το προεδρικο τζαμπε για ψωνια στο Παρισι,πουρα απο τον Πινοκιο σε κοτερα μεγαλοαστων ,προσπαθεια να κλεισει ελευθερα καναλια ο Παππας κλπ κλπ. Τα εζησες.Δεν ξυπνησες ακομα? Και εμενα αν με ειχαν κατηγορησει αδικα θα τους ξεσκιζα τον πατο.Στη τρυπα που πηγαν να σκαψουν θα πεσουν τωρα. Η ομορφια της δημοκρατιας και ο φοβος των σταλινικων καθεστωτων .

Ok

Αρχιμαφιόζοι με πλάτες χάρη στη «σοφία» του ελληνικού λαού να τους βάλει να κυβερνήσουν. Μια παρέα καταληψίες και λαμόγια που παρα λίγο να φέρουν το καθεστώς που ονειρεύονται στον τόπο μας.

Νικος

Σε αυτη την χωρα ολοι οι αλητες ενοχοι μιλουν για σχεδια εξοντωσης τους και ποτε για αποκαλυψη της παρανομιας τους!!! Ακομα και μετα απο επωνυμες καταγγελιες διακαστικων...εχεις Θρασος ρε Αλητη

Montazieros

Τι μυρίζει έτσι ρε παιδιά?

Απορία:

Αυτά δεν τα βλέπει η κυρία που βγήκε προχθές και διαμαρτυριόταν για την οικονομική της κατάσταση και τη λιποθυμία της κόρης της; Δεν βλέπει ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα; Δεν αγανακτεί με τον ρασπούτιν; Μόνο να βγαίνει να καταγγέλει για να αμαυρώνει την εικόνα της κυβέρνησης ξέρει; Σκάι δεν βλέπει, τέλος πάντων;

Μαλλον

Τσουζει πολυ συντροφε ετσι; υπομονη γιατι εχει ακομη πολυ "βαθος" η υποθεση , στην αρχη ειμαστε ακομη.

Νίκος

Κόψτε φάτσα, μοχθηρός άνθρωπος. Μοιάζει στον εφιάλτη..

Αθανάσιος Σ.

Τα πράγματα δεν είναι αστεία. Στην απελπισία του και για να μην αναγκαστεί να λαλήσει δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει. Καλύτερα να τον φυλάει ολόκληρη διμοιρία για ευνόητους λόγους.

Με τον εντολέα τους και ηθικό αυτουργό τι θα γίνει;

Τους Παπαγγελόπουλο και Παππά χρησιμοποιούσε ο Τσίπρας για τη βρώμικη δουλειά που αφορούσαν την άλωση της δικαιοσύνης και του τύπου αντίστοιχα. Καθότι ανίκανοι, ούτε αυτές τις δουλειές δε μπόρεσαν να κάνουν σωστά και άφησαν πίσω τους συντριπτικά στοιχεία. Ο 1ος θυσιάστηκε ήδη στο βωμό της σωτηρίας του ...μεγάλου ηγέτη και οδεύει προς Κορυδαλλό μεριά. Ο 2ος ακολουθεί οσονούπω και βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι. Το ...μεγάλο ηγέτη θα τον αφήσετε ατιμώρητο; Θεωρείτε ότι αρκεί η τιμωρία που υπέστη ήδη από τον ελληνικό λαό, όπως και η επόμενη που έρχεται στις επόμενες εκλογές;

Συνταγματάρχης Γεωργιος

Αγύριστο τέλος πάντων,,,,,,, πήγαινε για ύπνο ή συμμορφωσου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης