Δικαστική συνδρομή από τους Γερμανούς εισαγγελείς για Patriot

Δικαστική συνδρομή από τους Γερμανούς εισαγγελείς για Patriot

Διευκρινίσεις και επιπλέον πληροφορίες για τα λεγόμενά τους περί μίζας για την προμήθεια των πυραύλων Patriot, ζητούν από τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens στη Γερμανία Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Ράινχαρτ Πέτερ Νίντλ...

Δικαστική συνδρομή από τους Γερμανούς εισαγγελείς για Patriot
Διευκρινίσεις και επιπλέον πληροφορίες για τα λεγόμενά τους περί μίζας για την προμήθεια των πυραύλων Patriot, ζητούν από τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens στη Γερμανία Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Ράινχαρτ Πέτερ Νίντλ, οι εφέτες ανακριτές που ερευνούν το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» στην Αθήνα με νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν προς τις γερμανικές αρχές.

Ειδικότερα, οι Έλληνες ανακριτές, στο πλαίσιο της διερεύνησης φακέλου που αφορά τους πυραύλους PATRIOT εστιάζουν στα όσα είχε καταθέσει ο Ρ. Σίκατσεκ περί μίζας 10 εκατομμυρίων μάρκων στην Ελλάδα για την προμήθεια των πυραύλων.

Το αίτημα περιλαμβάνει  ερωτήσεις προς τα δυο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Ράινχαρτ Πέτερ Νίντλ.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται η εξέταση των μαρτύρων για την προμήθεια των πυραύλων ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις για την σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ (για προμήθεια ψηφιακών κέντρων) και έχει ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων για ην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας «C4I».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης