ΣΥΡΙΖΑ: Ευρω-ρήγμα για την «Παπαδημούπολη»

«Μας έχει βάλει σε θέση άμυνας» σχολιάζουν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την «Παπαδημούπολη»

papadimoulis_koumound
Τη δυστοκία των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ενδύσουν με μανδύα πολιτικής προστασίας τον Ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη επιβεβαίωσε και η χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο τελευταίος επιχείρησε να βάλει δημόσια τελεία στις πολιτικές «παρενέργειες» της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντας ως «λήξαν» το ηθικό θέμα που ήγειρε η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για την εκμίσθωση ακινήτων μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες από τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος.

Και αυτό γιατί ανάμεσα στους 6 Ευρωβουλευτές του κόμματος (μαζί με τον κ. Παπαδημούλη), καταγράφηκαν τρείς διαφορετικές στάσεις απέναντι στην «Παπαδημούπολη» (αφού ένα μέλος της Ευρωομάδας έμεινε σχεδόν σιωπηλό), ενώ κοινή συνισταμένη όλων υπήρξε ο φόβος για το αύριο, δηλαδή το αύριο του πολιτικού κόστους της υπόθεσης, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στην αίθουσα. Για το μέγεθος του πολιτικού πλήγματος στο ηθικό υπογάστριο του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε πιο έντονα όλων ο Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος εξέφρασε και δημόσια τις αντιρρήσεις του απέναντι στους χειρισμούς Παπαδημούλη.

Παρότι, κατά πληροφορίες, ο κ. Κούλογλου αναγνώρισε ότι ο κ. Παπαδημούλης αδικεί τον εαυτό και την ιστορία του, ακολούθησαν φορτισμένες στιχομυθίες με τον επικεφαλής της ευρωομάδας. Τότε, ο κ. Παπαδημούλης έθεσε υπόψη των παρευρισκόμενων την παραίτησή του, αυτή δεν έγινε δεκτή, καθώς μια τέτοια προοπτική απέρριψε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιαίτερη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη ημέρα, αφού εκτίμηση της Κουμουνδούρου αποτέλεσε ότι η τυχόν παραίτηση Παπαδημούλη στη συγκεκριμένη συγκυρία θα αναζωπύρωνε εκ νέου το θέμα.

Γόρδιος δεσμός

Με τον κ. Τσίπρα να παρακολουθεί τους ψύχραιμος τους διαπληκτισμούς, αλλά και τις ενστάσεις των Ευρωβουλευτών του, επέλεξε τελικά να κόψει το γόρδιο δεσμό με μαεστρία, «αδειάζοντας» μεν τον κ. Παπαδημούλη για το «λάθος» και τον «τρόπο» της επένδυσής του, αλλά διατηρώντας τον ταυτόχρονα στο αξίωμά του, με την αίγλη και τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται.

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και έθεσε στο εξής το πλαίσιο δράσης του κ. Παπαδημούλη, προσθέτοντας ότι «μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν».

Τάξη στη «Βαβέλ»

Την ίδια ώρα, ωστόσο, «μας έχει βάλει σε θέση άμυνας» παραπονέθηκαν μερικοί εκ των παρευρισκομένων, αγωνιώντας ακόμη για το που θα καταλήξει το «πολιτικό πρόβλημα». Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζοντας τη λήξη της «Παπαδημούπολης», δε δίστασε να αδράξει την ευκαιρία, για να στείλει μηνύματα προς όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες, μετά και τη «βαβέλ» δηλώσεων των κορυφαίων στελεχών στα ΜΜΕ για την υπόθεση, με τελευταίο χθες τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

«Θέλουμε οι πολιτικοί να κρύβουν τα εισοδήματα τους, τις επενδύσεις που κάνουν; Εάν θέλουμε τέτοιου είδους πολιτικούς, τότε ας κοιτάξουμε καμιά 15αριά χρόνια πίσω να δούμε τι δήλωναν στο πόθεν έσχες οι πολιτικοί ταγοί της χώρας εκείνης της περιόδου» σχολίασε με αφορμή την «Παπαδημούπολη» ο κ. Κοντονής και διερωτήθηκε: «Γιατί δεν είναι ηθικό, ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει έναν υψηλό μισθό από την εργασία του, γιατί είναι ευρωβουλευτής, να μην μπορεί αυτά τα χρήματα με καθαρό και διαφανή τρόπο να τα επενδύσει; Οι Αριστεροί πρέπει να είναι πένητες και να φαίνονται;».

Κλείσιμο
Απευθύνοντας σαφείς προειδοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας» και κατέληξε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο ότι «και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», καθιστώντας δηλαδή κοινωνούς στην προσπάθειά του φίλους και… συντρόφους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΣΗΕΑ προς Σκουρλέτη: Απαράδεκτος διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου

Νέες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό: Έταζε θεραπεία από τον καρκίνο με... τσουκνίδα και βαλσαμόλαδο

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης