Κύπρος: «Το Καστελόριζο μπορεί να μείνει εκτός ΑΟΖ Ελλάδος και Αιγύπτου» λέει πρώην υπ. Εξωτερικών

Κύπρος: «Το Καστελόριζο μπορεί να μείνει εκτός ΑΟΖ Ελλάδος και Αιγύπτου» λέει πρώην υπ. Εξωτερικών

Ο Ιωάννης Κασουλίδης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας τηςαπό την Τουρκία και τα πράγματα μπορεί να φτάσουν σε οριακή κατάσταση

Kasoulidis
Ο τέως υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, σε δηλώσεις του τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, αναφερόμενος στη προοπτική μιας συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, είπε ότι θα μπορούσε να γίνει τμηματική συμφωνία και να αφήσει το κομμάτι του Καστελόριζου έξω, παρά να μην υπάρξει καμιά συμφωνία.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της και τα πράγματα μπορεί να φτάσουν σε οριακή κατάσταση. Γι' αυτό σημειωσε, ο χρόνος θα πρέπει να αφιερωθεί στην διπλωματία, με την ελπίδα να αποφευχθεί μια κρίση. Συμπλήρωσε ότι η Τουρκία δεν κάνει πίσω, και εάν το επιλέξει θα τρυπήσει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Κύπρου ανέφερε ότι στην διπλωματία δεν πάμε με το ευαγγέλιο, πρέπει να γίνουν προσπάθειες στο παρασκήνιο για να αποφευχθεί μια κρίση.

Όσον αφορά στην ΕΕ, εξήγησε ότι οι αποφάσεις στην ΕΕ πρέπει να είναι ομόφωνες, ενώ υπάρχουν κράτη μέλη που έχουν ειδικά συμφέροντα με την Τουρκία, με αποτέλεσμα στα κείμενα να επιτρέπουν στην ΕΕ να πηγαίνει μόνο ως ένα σημείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας αδειάζει «Παπαδημούπολη»: Είναι πρόβλημα η υπόθεση Παπαδημούλη

Ο Ερντογάν στα άκρα: Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ

Αντνάν Κασόγκι: Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, η «αγορά του αιώνα», οι «αιώνιες» ερωμένες και οι νύχτες με τον Ανδρέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης