Τσίπρας από το βήμα της ΓΣ του ΣΕΒ: Δύσκολη η εξίσωση της επόμενης μέρας, όχι όμως άλυτη

Τσίπρας από το βήμα της ΓΣ του ΣΕΒ: Δύσκολη η εξίσωση της επόμενης μέρας, όχι όμως άλυτη

Πυρά κατά της διακυβέρνησης της ΝΔ - «Η συνταγή της αδράνειας είναι συνήθως καταστροφική» δήλωσε

tsipras-seb
Ως «πολύ δύσκολη εξίσωση» που όμως δεν είναι «άλυτη» χαρακτήρισε την επόμενη μέρα για την οικονομία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του, συγχαίροντας τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο που εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του ΣΕΒ στο τέλος της συνέλευσης, και τονίζοντας τη σημασία, «όχι μόνο σε συμβολικό επίπεδο», που «ένας πολύ κρίσιμος κλάδος, αυτός της Βιομηχανίας, παίρνει το τιμόνι του ΣΕΒ».

«Η φετινή σας συνέλευση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο ιδιαίτερη, πρωτοφανή θα έλεγα, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και σε διεθνές πλαίσιο. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας σταμάτησαν, εξαιτίας της πανδημίας, οι πολίτες κλείστηκαν στα σπίτια τους, η οικονομία πάγωσε», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η επόμενη μέρα, με τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος να παραμονεύει, είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Όχι όμως άλυτη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη πρώτα απ' όλα της «έγκαιρης» αναγνώρισης του «μεγέθους» και του «βάθους της ζημιάς», ενώ προειδοποίησε ότι «η συνταγή της αδράνειας είναι συνήθως καταστροφική».

«Προβάδισμα στην επόμενη μέρα έχει πάντα αυτός που ενεργεί, δρα έγκαιρα, αυτός που παίρνει πρωτοβουλίες για να περιορίσει τη ζημιά και άρα να φτάσει πιο γρήγορα στη γραμμή της επανεκκίνησης», είπε χαρακτηριστικά και με την ευκαιρία αυτή χρέωσε στην κυβέρνηση ότι σε αντίθεση με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ευρώπη, «η χώρα μας με ευθύνη της ΝΔ, παραμένει εξαίρεση».
tsipras-seb-2

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα τα αποτελέσματα διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ είναι ήδη ορατά:

– Μείωση της απασχόλησης επί τέσσερις μήνες.
– Είσοδος της χώρας στη φάση της ύφεσης από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Με λίγα λόγια ο κορωνοϊός μας συνάντησε, ενώ η Ελλάδα κινούνταν σε αρνητικό έδαφος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την περίοδο που έρχεται, λέγοντας ότι «η αδράνεια της κυβέρνησης να παρέμβει ουσιαστικά και δυναμικά στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη ζημία».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του εστιάζοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ΕΣΥ, τη στήριξη των εργαζομένων, τη συγκρότηση του σχεδίου «Ηρακλής» για τις επιχειρήσεις, την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων.

Ειδήσεις σήμερα

Μάτι: Αυτός είναι ο νέος πολεοδομικός σχεδιασμός - Κατεδαφίζονται 141 κτίσματα

Γέμισε πρόσφυγες ξανά η πλατεία Βικτωρίας - Ανάμεσά τους και οικογένειες

Πανελλαδικές εξετάσεις: Με δυσκολίες η Γλώσσα, απαιτητική η Έκθεση - Δείτε τις απαντήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης