Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ και επισήμως ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ και επισήμως ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

«Να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία», ζήτησε απ' τα μέλη του Συνδέσμου - Νέος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος – Γιώργος Περιστέρης, Ιουλία Τσέτη και Ανδρέας Σιάμισιης τα νέα πρόσωπα στο ΔΣ – Δείτε αναλυτικά τα μέλη που ανέδειξαν οι αρχαιρεσίες - Αργότερα το απόγευμα η ομιλία του πρωθυπουργού

papalexopoulos
Την εκλογή του ισχυρού άνδρα του ομίλου ΤΙΤΑΝ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου στην προεδρία του ΣΕΒ επικύρωσαν τα μέλη του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που ξεκίνησε στις 15.00 σηματοδοτώντας έτσι την αλλαγή σελίδας στο κορυφαίο συνδικαλιστικό εργοδοτικό όργανο. Μία αλλαγή σελίδας που φέρνει ξανά στην διοίκηση του τη «βαριά βιομηχανία» έπειτα από την «παρένθεση» (2014-2020) του Θεόδωρου Φέσσα, Προέδρου του Ομίλου InfoQuest.

Νέος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου επίσης εκλέχθηκε ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος του ομώνυμου Ομίλου, στη θέση του αποχωρήσαντος Κωνσταντίνου Μπίτσιου. Αντιπρόεδροι παραμένουν οι Ιωάννης Γιώτης, της γνωστής βιομηχανίας τροφίμων καθώς και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita. Επίσης νέα πρόσωπα στο ΔΣ αποτελούν ο κ. Γιώργος Περιστέρης του ομίλου της ΤΕΡΝΑ, η κυρία Ιουλία Τσέτη της Uni-Pharma, και ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης από τον όμιλο των ΕΛ.ΠΕ.

Εξάλλου, με βάση τις σημερινές αρχαιρεσίες, τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αναλάβει ως νέο μέλος του ΔΣ ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης.

Σε λίγη ώρα από τώρα, στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, (17:00-17:30), θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει στις 19:30, η απογευματινή Εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, η οποία περιλαμβάνει ομιλίες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του νέου Προέδρου του ΣΕΒ.

Δημ. Παπαλεξόπουλος: «Να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία»

Στην πρώτη του τοποθέτηση προς τα μέλη του ΣΕΒ, λίγο πριν τις αρχαιρεσίες ο κ. Παπαλεξόπουλος μίλησε για την ανάγκη μίας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις επιχειρήσεις και την κοινωνία ενώ υπογράμμισε τη σημασία ανάπτυξης της βιομηχανίας. «Αρκετοί αμφισβητούν τη συμβολή των επιχειρήσεων στο κοινό καλό», ανέφερε, προσθέτοντας: «στον ΣΕΒ θεωρούμε ευθύνη μας την αντιστροφή αυτής της αντίληψης. Όσο εμείς εξελισσόμαστε προς το καλύτερο, τόσο θα δυναμώνει η σχέση με την κοινωνία.»

Ο κ. Παπαλεξόπουλος στάθηκε επίσης στη σημασία που έχει η αύξηση του ειδικού βάρους της εγχώριας βιομηχανίας στο σύνολο της οικονομίας. Στόχος του ΣΕΒ είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από 10% σε 15% μέσα σε 10 χρόνια. Αυτή η αύξηση θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και αν επιτευχθεί ο στόχος θα δημιουργηθούν σταδιακά 550.000 νέες, καλά αμειβόμενες και σταθερές θέσεις εργασίας στη χώρα.

Κλείσιμο
Σε τρεις πρωταρχικές οριζόντιες προτεραιότητες που οφείλουμε να αγκαλιάσουμε: την ψηφιακή επανάσταση, την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας και την πράσινη ανάπτυξη. Έμφαση δόθηκε στις πρόσθετες πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει ο ΣΕΒ για να υποστηρίξει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Και τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, στη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του ευάλωτου, υγιή παραγωγικού ιστού της χώρας και στις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση για το πώς θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης, με τι προτεραιότητες και τι πόρους.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο στοίχημα της αύξησης των εγχώριων και ξένων επενδύσεων, στο οποίο ο ΣΕΒ φιλοδοξεί να συνδράμει ουσιαστικά.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέδειξε, επίσης, «το μεγάλο ζητούμενο της συλλογικότητας, την οποία όποτε κατακτούμε, δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό». «Στην κρίση της πανδημίας, αποδείξαμε ως λαός σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμα περισσότερο στον εαυτό μας, πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Και αυτό μας βοηθάει να ενδυναμώσουμε και την συλλογική μας αυτοπεποίθηση, που για κάποια χρόνια την είχαμε χάσει». Κλείνοντας την προγραμματική του ομιλία στα μέλη ο κ. Παπαλεξόπουλος επισήμανε ότι προσβλέπει στη δική τους ενεργή παρουσία, που είναι «το κυριότερο εφόδιο για τη νέα πορεία και στο έργο που αναλαμβάνουμε, με σκοπό την πρόοδο όλης της κοινωνίας».

O κ. Παπαλεξόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Θεόδωρο Φέσσα, για την προσφορά του και τη συμβολή του στο Σύνδεσμο, τα μέλη του Συνδέσμου, για την εμπιστοσύνη τους προς τον ίδιο και προς τον νέο Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιο Βιδάλη.

Φέσσας: «Κάναμε το καθήκον μας – Προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε σύγχρονες αντιλήψεις»

Απ' την πλευρά του ο απελθών Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας επιχείρησε έναν μικρό απολογισμό των τριών θητειών του (2014-2020) . Δήλωσε υπερήφανος για όσα πέτυχε ο ΣΕΒ την τελευταία εξαετία και την πεποίθηση του ότι όλοι στον ΣΕΒ έκαναν το καθήκον τους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και στον Ευθύμιο Βιδάλη, δηλώνοντας «θα είμαι με κάθε τρόπο δίπλα σας, πάντοτε φανατικός υποστηρικτής του ΣΕΒ».

Επί των ημερών του, όπως ο ίδιος τόνισε ο ΣΕΒ υπογράμμισε:

-Τη σθεναρή στήριξη του ορθού λόγου και της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
-Τη διεθνή προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων.
-Το «δόγμα»: μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις, ευημερία και δουλειές.
-Τη συμβολή στη διαμόρφωση ενός πιο φιλοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος.
-Την ανάδειξη των προκλήσεων του μέλλοντος : Στη βιομηχανία, στην εργασία, στην καινοτομία, στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση.
-Την ενίσχυση της παρουσίας του ΣΕΒ στο δημόσιο λόγο και στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.
-Τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του Συνδέσμου και της συνεργασίας του με τους περιφερειακούς εργοδοτικούς συνδέσμους.

Χατζόπουλος: «Στόχος η δημιουργία προβλέψιμου, ευέλικτου και ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος»

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος στην τοποθέτηση του έκανε τον απολογισμό του έργου για τη χρονιά που πέρασε. Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχιση της συμμετοχής του ΣΕΒ στο δημόσιο διάλογο, με στόχο τη δημιουργία ενός προβλέψιμου, ευέλικτου και ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Αναφερόμενος στα ορόσημα της χρονιάς που πέρασε για τον ΣΕΒ, αναφέρθηκε στις δράσεις για την ενδυνάμωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, στην ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης και στις πρωτοβουλίες για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Οι αρχαιρεσίες

Νωρίτερα, η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησε με τη διαδικασία εγκατάστασης του Προέδρου της Συνέλευσης κου Κωνσταντίνου Μπίτσιου, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΕΒ για τη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, από τη θέση του εκτελεστικού Αντιπρόεδρου του Συνδέσμου από την οποία και πλέον αποχωρεί.

Το πρώτο μέρος της συνεδρίασης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έκλεισε με τη μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου, την έγκριση των Πεπραγμένων για το 2019 και του Προϋπολογισμού για το 2020.

Τα νέα μέλη του ΔΣ έχουν ως εξής:

Πρόεδρος - Παπαλεξόπουλος Δημήτρης

Αντιπρόεδρος – Γιώτης Ιωάννης

Αντιπρόεδρος – Θεοδωρόπουλος Σπύρος

Αντιπρόεδρος – Μυτιληναίος Ευάγγελος

Γεν. Γραμματέας – Μακρίδης Αλέξανδρος

Ταμίας – Βερέμης Μάρκος

Μέλη:

Αθανασίου Οδυσσέας

Βασιλάκης Ευτύχιος

Βιδάλης Ευθύμιος

Καλλίνικος Καλλίνικος

Καραγιάννης Ιωάννης

Κόκκαλης Κωνσταντίνος

Κυριακόπουλος Πάνος

Παντελιάδης Αριστοτέλης

Περιστέρης Γεώργιος

Σιάμισιης Ανδρέας

Τρύφων Θεόδωρος

Τσαμάζ Μιχάλης

Τσέτη Ιουλία

Φιλάρετος Σπύρος

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

Ahmed Mohamed
Alocci Cristiano
Goettler Johann
Αναγνωστάκης Δημήτρης
Αναστασόπουλος Σίμος
Ανδρούτσος Μιχάλης
Αντωνάκου Πέγκυ
Αποστολόπουλος Βασίλης
Αραβανής Αριστείδης
Αρχοντάκης Κωνσταντίνος
Βασιλείου Κωνσταντίνος
Βελέντζας Γεώργιος
Βιτουλαδίτου Δανάη
Βυζάντιος Σπυριδογεώργης
Βυτόγιαννης Γεώργιος
Γεράρδος Γεώργιος
Γιαβρόγλου Νίκη
Γούναρης Βασίλης
Δανιηλίδης Αλέξανδρος
Δημητριάδης Δημήτριος
Δοντάς Ευριπίδης Χαρ.
Δρακούλης Ροδόλφος
Εμμανουηλίδης Νίκος
Ευριπίδης Κωνσταντίνος
Ζήκος Παναγιώτης
Θεοδωρίδης Στέφανος
Θεοχαράκης Παναγιώτης
Θωμαΐδης Γιώργος
Καδής Δημήτριος
Κανελλόπουλος Λεωνίδας
Καντώνιας Θεόδωρος
Κάπρας Ιωάννης
Καραβασίλης Γεώργιος
Καρακώστας Άγγελος
Καρέλιας Στάθης
Καυκάς Νικόλαος
Κεφάλας Αθανάσιος
Κίκιζας Αλέξανδρος
Κολοβός Ιωάννης
Κοπελούζος Δημήτρης
Κουκλέλης Κωνσταντίνος
Κουνενάκη-Εφραίμογλου Σοφία
Κροκίδας Θεόδωρος
Κωνσταντέλλος Νικήτας
Κωτσιοπούλου Κωνσταντίνα
Λαβίδας Θανάσης
Λαλαούνη Αικατερίνη
Λαμπρούκος Νικόλαος-Σωκράτης
Λούλης Νικόλαος
Λώλος Πάνος
Μανιάς Σπήλιος
Μαντουλίδης Δημήτρης
Μετικάνης Δημήτριος
Μιτζάλης Κωνσταντίνος
Μιχαηλίδου Αικατερίνη
Μιχάλη Φιλίππα
Μόρφης Ευάγγελος
Μπαλτάς Εμμανουήλ
Μπενόπουλος Άγγελος
Μπρουμίδης Χάρης
Μυλωνάς Παύλος
Μυτιληναίου-Δασκαλάκη Σόφη
Νειάδας Βασίλειος
Ξιφαράς Κωνσταντίνος
Ουζουνοπούλου Κωνσταντίνα
Παναγοπούλου Όλγα
Παππάς Γιώργος
Παράσχης Ιωάννης
Πισιμίσης Δημήτρης
Πιταροκοίλης Σοφοκλής
Πίττας Γεώργιος
Πολιτοπούλου Μαριάννα
Πολυχρονόπουλος Αθανάσιος
Ρήγας Αθανάσιος
Ροδόπουλος Νικόλαος
Σαμπατακάκης Κυριάκος
Σαρακάκης Ιωάννης Δ.
Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος
Σαρρηγεωργίου Αλέξανδρος
Σκλαβενίτης Γεράσιμος
Σπηλιόπουλος Γεώργιος
Συριανός Αθανάσιος
Τάκη Σταύρος
Τσατσούλης-Κριμίζης Χρήστος
Τσιμή Ντενίζ
Φωκάς Σπύρος
Χανής Δημήτριος
Χαρπαντίδης Χρήστος
Χήτος Νίκος
Ψάλτης Μάριος

Ειδήσεις σήμερα:

Γερασμένος ο στόλος των ταξί-Τι επιδοτήσεις ζητούν οι οδηγοί

«Ασφάλεια πρώτα»: Με αυτό το σύνθημα επαναλειτουργούν τα μουσεία - Τί πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες

Επαναπατρίζονται την Τρίτη πάνω από 100 ομογενείς που είχαν εγκλωβιστεί στην Αφρική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης