Ο Τσίπρας... έπαθε Σκούφα: «Η επιστημονική κοινότητα είναι αντίθετη με τη σχολειοποίηση της προσχολικής αγωγής»

Ο Τσίπρας... έπαθε Σκούφα: «Η επιστημονική κοινότητα είναι αντίθετη με τη σχολειοποίηση της προσχολικής αγωγής»

Για «κλειστό ελιτίστικο σύστημα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο σχολείο

tsipras_sto_vima_tis_voulis_gia_paideia
Ολομέτωπη επίθεση με... ταξικούς όρους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

"Πάει πολύ ότι νοιάζεστε για τα παιδιά των λαϊκών τάξεων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και χαρακτήρισε "κλειστό ελιτίστικο σχήμα" το νέο σχολείο, προσφέροντας απλόχερα στήριξη στη βουλευτή Πιερίας, Μπέτυ Σκούφα, για την άρνησή της για τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία.

"Έχετε κάνει σημαία αυτές τις μέρες, τον προβληματισμό που κατέθεσε η ΚΟ μας -τον ίδιο που μοιράζεται η επιστημονική και παιδαγωγική κοινότητα- σχετικά με την εκμάθηση των αγγλικών στα νηπιαγωγεία. Να σας θυμίσω, λοιπόν, ποιος καθιέρωσε τη διδασκαλία των αγγλικών από την πρώτη τάξη του Δημοτικού;" διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να προσθέσει: "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, κύριοι όψιμοι υπερασπιστές της γλωσσομάθειας. Μη διαστρεβλώνετε λοιπόν τις θέσεις μας. Δε διαφωνούμε λοιπόν με την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μικρές ηλικίες. Εντούτοις, σεβόμαστε την επιστημονική κοινότητα που έχει άλλη αντίληψη για το ρόλο των νηπιαγωγείων και τις ανάγκες που καλύπτουν στη μαθησιακή διαδικασία".

Είπε, τέλος, ότι η επιστημονική κοινότητα "είναι αντίθετη με τη σχολειοποίηση της προσχολικής αγωγής, καθώς, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, είναι άλλος ο ρόλος της γνωσιακής και κοινωνικής εκπαίδευσης των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών και άλλος του δημοτικού σχολείου.Αλλιώς θα είχαμε οκτώ τάξεις στο δημοτικό και δε είχαμε ξεχωριστά την προσχολική εκπαίδευση".

Ειδήσεις σήμερα:

Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ: Τα μυστικά της - Τι σηματοδοτεί

Επιμένει στις προκλήσεις ο Ακάρ: Δεν είναι μαθηματικά βολικό για την Ελλάδα να κάνει πόλεμο μαζί μας

Κράξιμο για τη Θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» μετά το επεισόδιο με τον Χαρδαλιά: Κάποιος να τη μαζέψει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης