Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας: Αν χρειαστεί θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία

Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας: Αν χρειαστεί θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία

Ο αντιναύαρχος εα Αλέξανδρος Διακόπουλος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Open Tv για τις προκλήσεις και τις γεωτρήσεις της Τουρκίας και τις κινήσεις της Αθήνας

diakopoulos2_6
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μίλησε το βράδυ της Τρίτης, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «αν θα προχωρήσει, τελικά, η Τουρκία στις έρευνες και στις γεωτρήσεις που έχει προαναγγείλει, εντός της ελληνική υφαλοκρητπίδας;».

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος εν αποστρατεία, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση».

Για τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου ο ίδιος απάντησε «πως τέτοιες συζητήσεις που ήδη γίνονται δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις», ενώ για το ενδεχόμενο να παραβιάσουν τα υδάτινα σύνορα της χώρας μας τόνισε «θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί».

Ο ίδιος θεωρεί πως η χώρα μας δεν μπαίνει σε αδιέξοδο σχετικά με την υπόθεση, θεωρώντας πως οι αντιδράσεις της Ελλάδας είναι οι προβλεπόμενες και ορθές, ενώ παρατηρεί πως έχει μειωθεί και η μεγάλη προκλητικότητα της Τουρκίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Δόγμα «νόμος και τάξη» από τον Τραμπ: Στρατός στον Λευκό Οίκο - Δείτε βίντεο

Γυναίκα νεκρή από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Βούλα - Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερα άτομα

«Έφυγε» η Αμαλία Μεγαπάνου που ταύτισε την ζωή της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης