Προκαλεί η Άγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Προκαλεί η Άγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας αναφέρεται σε «κάποιους παίκτες που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά τους απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας» - Τι αναφέρει για τη Λιβύη

fatih-0
«Δίκαιες και νόμιμες» χαρακτηρίζει η Άγκυρα τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο και επιμένει ότι θα συνεχίσει «να προασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο» χωρίς συμβιβασμό.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, έπειτα από συνεδρίαση 3,5 ωρών εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Όπως προστίθεται «θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».

Αναφορά γίνεται και στη Λιβύη για την οποία «τονίστηκε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα καλείται να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυικού λαού».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα μεταβεί στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δόγμα «νόμος και τάξη» από τον Τραμπ: Στρατός στον Λευκό Οίκο - Δείτε βίντεο

Γυναίκα νεκρή από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Βούλα - Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερα άτομα

«Έφυγε» η Αμαλία Μεγαπάνου που ταύτισε την ζωή της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης