Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) στον ΘΕΜΑ 104,6: «Αυτά που έγιναν στην ψηφοφορία δεν γίνονται ούτε στις φοιτητικές εκλογές»

Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) στον ΘΕΜΑ 104,6: «Αυτά που έγιναν στην ψηφοφορία δεν γίνονται ούτε στις φοιτητικές εκλογές»

«Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου είναι αίολη» ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

xanthopoulos
Την άποψη ότι δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται σοβαρά μια παραπομπή του Παπαγγελόπουλου για τις αρχικές κατηγορίες, εξέφρασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος είναι μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Παπαγγελόπουλο, είπε πως η ΝΔ επιλέγει να διευρύνει το κατηγορητήριο κυρίως για να κρατά το θέμα στην επιφάνεια. Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος «ακόμα και η διεύρυνση του κατηγορητηρίου είναι αίολη και τα στοιχεία τα οποία θα τεθούν υπόψη του δικαστηρίου πολύ δύσκολα θα το βοηθήσουν να σχηματίσει δικανική πεποίθηση, δηλαδή ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος για αυτά τα οποία τον κατηγορούν».

Αναφορικά με τη βάση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, ο κ. Ξανθόπουλος είπε πως αυτή αφορά σε μήνυση κατά Παπαγγελόπουλου που έκανε ο κ. Μιωνή τη μέρα που πήγε να καταθέσει στην Επιτροπή, χρησιμοποιώντας αυτούσια αποσπάσματα από τα πρακτικά της δίκης της Επιτροπής, τα οποία κατά την άποψη του κ. Ξανθόπουλου, δεν δικαιούται να έχει, άρα όπως σημείωσε «αυτά διέρρευσαν αξιωματικά μέσα από την Επιτροπή και αυτό το υλικό δεν συσχετίστηκε με την προηγούμενη δικογραφία με αποτέλεσμα οι 29 εκ των 30 συναδέλφων της ΝΔ που υπέγραψαν την πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, πρακτικά να μην έχουν επαφή με το αντικείμενο, δηλαδή να μην τους έχουν χορηγηθεί επίσημα αυτά τα πράγματα να λάβουν γνώση».

Γεγονός που, όπως πρόσθεσε ο κ. Ξανθόπουλος, εγείρει την καχυποψία ότι υπάρχει ουσιαστικά μία κατεύθυνση διόγκωσης προκειμένου να υπάρχει μία διαρκής κατάσταση ομηρίας του Παπαγγελόπουλου και κατ επέκταση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε, τέλος, τη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ως κακή μέρα για τον κοινοβουλευτισμό και τα δημοκρατικά ήθη της Ελλάδας λόγω ενός λάθους που έγινε στην ψηφοφορία από τον βουλευτή της ΝΔ, Σταύρο Καλογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στις φοιτητικές εκλογές».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σκευωρία Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για νοθεία και εξαναγκασμό βουλευτών

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Με 175 «ναι» η Βουλή διεύρυνε το κατηγορητήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης