Προπομπός για Ειδικό δικαστήριο η διεύρυνση κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Προπομπός για Ειδικό δικαστήριο η διεύρυνση κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Η Βουλή ψήφισε με 175 «ναι» την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

papagelopoulos-bouli
Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τα βαρύτατα κακουργήματα της συμμορίας, της δωροληψίας και του εκβιασμού αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με την θετική ψήφο 175 βουλευτών.

Η απόφαση του κοινοβουλίου αποτελεί προπομπό παραπομπής της ομάδας Ρασπούτιν σε Ειδικό Δικαστήριο και ήρθε μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που προέκυψαν από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής και από τις επώνυμες καταθέσεις τεσσάρων ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών και του επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

- Ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου κατήγγειλε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος τον πίεζε να κατασκευάσει διώξεις κατά ανεπιθύμητων επιχειρηματιών και ενοχλητικών δημοσιογράφων.

- Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη υποστήριξε πως το δραστήριο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την απείλησε πως δεν θα κάνει Χριστούγεννα αν δεν “διώξει” την δικογραφία Βγενόπουλου.

- Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου είπε πως ο κ. Παππαγελόπουλος ζητούσε επίμονα να κατασκευάσει μάρτυρες για την υπόθεση Novartis.

- Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ανέφερε ότι η Ελένη Τουλουπάκη σχεδίαζε κατά παραγγελία διώξεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σχέδιο προεκλογικών προφυλακίσεων αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Κλείσιμο
- Ο κ. Μιωνής αποκάλυψε ότι τον Μάρτιο του 2016 μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και παρουσία του Ν. Παππά ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε καταβολή χρημάτων ως δικαστικά έξοδα.

Παρά όμως τις αποκαλύψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σέρνεται πολιτικά πίσω από τους δικονομικούς σπασμούς του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο Ρασπούτιν και οι συνεργοί του.
kalpi_papagelopoylou

Η αξιωματική αντιπολίτευση, εγείροντας ενστάσεις επί της διαδικασίας - και όχι για την ουσία των αποκαλύψεων για την δράση του παραδικαστικού κυκλώματος που επιχείρησε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας – ζητά επίμονα να ακυρωθεί η έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε πως «κραυγάζουν ενοχή» όσοι επιχειρούν να εκτρέψουν τις έρευνες θέτοντας διαδικαστικά ζητήματα όπως αυτό της παραγραφής. Ηταν η περίοδος που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχειρούσε να εξολοθρεύσει δέκα πολιτικούς της αντιπάλους με έωλες καταγγελίες τριών “κουκουλοφόρων” μαρτύρων και με πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις.

Σήμερα όμως υιοθετεί την τακτική που κατήγγειλε. Είναι ενδεικτικό ότι από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της προανακριτικής έως και την ψηφοφορία της Τετάρτης έχει ζητήσει την ακύρωσης της έρευνας τουλάχιστον 4-5 φορές (για την σύνθεση της επιτροπής, για την απόπειρα δια ζώσης εξέτασης των “κουκουλοφόρων”, για τον τρόπο σύνταξης των ψηφοδελτίων, για τις κάλπες κ.α.).

Η τελευταία αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκλήθηκε απο το λάθος του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη ο οποίος κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης έριξε το ψηφοδέλτιο χωρίς πρώτα να το κλείσει σε φάκελο. Αμέσως παρατηρήθηκε από την εφορευτική επιτροπή και ομόφωνα αποφασίστηκε να ανοίξει on camera η κάλπη προκειμένου να διορθωθεί η αστοχία.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας εξήγησε ότι η συγκεκριμένη λύση ήταν η ενδεδειγμένη καθώς δεν αποτελεί λαθροχειρία αποτελέσματα ενώ σε άλλη περίπτωση θα απειλούταν η μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Απο την άλλη πλευρά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στους διαδικαστικούς ακτιβισμούς υποστηρίζοντας πως πρόκειται για “πρωτοφανή” και “πέραν απο κάθε φαντασία λαθροχειρία σε απευθείας μετάδοση πανελληνίως…”. Παράλληλα κατήγγειλε ως αντισυνταγματικό και τον τρόπο σύνταξης των ψηφοδελτίων. Αντίστοιχες ενστάσεις είχε υποβάλλει λίγα λεπτά πριν και ο κ. Παπαγγελόπουλος μέσω των συνηγόρων του Δημήτρη και Λυδίας Τσοβόλα:

«Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 157 του Κανονισμού της Βουλής, που εφαρμόζεται αναλογικά και κατά την συζήτησης και κατά την ψηφοφορία της πρότασης των 30 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας «Αμέσως μετά την λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της Επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οπαία ζητείται η άσκηση δίωξης».

Σήμερα όμως κατά την ψηφοφορία της ανωτέρω πρότασης των Βουλευτών της ΝΔ το ψηφοδέλτιο που διαμοιραζόταν στους Βουλευτές δεν παρείχε δυνατότητα σε κάθε Βουλευτή να ψηφίσει χωριστά για κάθε μία από τις επτά καταγγελλόμενες πράξεις ή παραλείψεις που δήθεν τέλεσε ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και για την οποία εζητείτο παραπομπή του στην Ειδική Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή.

Αντιθέτως περιείχε το ψηφοδέλτιο, όλως παρανόμως, την ένδειξη ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΠΑΡΩΝ για όλα, συλλήβδην, τα αδικήματα και έτσι σε αντίθεση με το άρθρο 60 του Συντάγματος οι Βουλευτές δεν είχαν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση για κάθε πράξη ή παράλειψη ξεχωριστά.

Επίσης συνέβησαν κατά την ψηφοφορία και άλλα τελείως παράνομα και ανεπίτρεπτα πράγματα υπό το βλέμμα όσων παρακολουθούσαν την  ψηφοφορία στη Βουλή (άνοιγμα κάλπης, ψήφιση Βουλευτή για δεύτερη φορά κλπ).

Όλα τα ανωτέρω γενόμενα στην Ολομέλεια της Βουλής είναι παράνομα και προκλητικά. Δυναμιτίζουν τους θεσμούς και αποκαλύπτουν ότι η δίωξη είναι σαφώς πολιτική»


Ειδήσεις σήμερα:

Σχέδιο 24 δισ. για την οικονομία με μειώσεις φόρων, εκπτώσεις ενοικίων, φθηνότερες μετακινήσεις

Το mea culpa της Γιαννακοπούλου, το ρουσφέτι που δεν έγινε από την Κεραμέως και η ρύθμιση για τα Πρότυπα σχολεία

Ο τουρισμός «πατάει γκάζι» για άνοιγμα την 1η Ιουνίου - Επόμενο βήμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης