Άρση μέτρων - Γεωργιάδης: «Περάσαμε το μήνυμα ότι άνοιξαν οι παραλίες και, μάλιστα, με τάξη»

Άρση μέτρων - Γεωργιάδης: «Περάσαμε το μήνυμα ότι άνοιξαν οι παραλίες και, μάλιστα, με τάξη»

Στα αφιερώματα των ξένων μέσων για το άνοιγμα των παραλιών στην Ελλάδα, στάθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του - «Δεν θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον» πρόσθεσε

advnis_georgiadis
«Δεν θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παράλιες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παράλιες μας και μάλιστα με τάξη.

«Ο ξένος τύπος είδε το άνοιγμα των παραλιών και έγιναν αφιερώματα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης», συνέχισε ο ίδιος, ενώ σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης ποτού και μουσικής στις παραλίες είπε πως με το άνοιγμα των παραλιών δεν θα πηγαίναμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση, έπρεπε πρώτα να γίνει έλεγχος και να διαπιστωθεί ότι τηρούνται οι κανόνες.

Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου, ο υπουργός είπε ότι το σχέδιο που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα, ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τα καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο στο 80% της παλιάς τους δυναμικότητας ενώ σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160%, της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

Δεν θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίου στο 60%, είπε ο υπουργός. Ανέφερε, ότι «μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή θα συνεχιστεί η μείωση του ενοικίου κατά 40%».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα καταστήματα εστίασης στην πλειοψηφία τους θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου και ότι όλη η δουλειά της κυβέρνησης εστιάζεται τώρα στο να επανεκκινήσει ο τουρισμός.

Κλείσιμο
Πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και μέχρι να αρχίσουν να έχουν πάλι πελάτες και να πάρει μπρος ο τουρισμός, πρόκειται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι έχουν μειωθεί τα δικαιολογητικά για τα πακέτα στήριξης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκοτεινή ιστορία στον Κάβο: Πώς αποφυλακίστηκε το τέρας της Κέρκυρας 43 χρόνια νωρίτερα;

Σαρωτικό το τρίτο «κύμα» της κανονικότητας - Τι αλλάζει σε σχολεία, μετακινήσεις και εμπορικά κέντρα

Κορωνοϊός: Επιστροφή σε πρόβες και γυρίσματα με χλωρίνη, ξύδι και ερωτικές σκηνές εξ αποστάσεως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης