Επιμένει ο Μάρδας στην πρότασή του για τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό

Επιμένει ο Μάρδας στην πρότασή του για τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό

«Πρόκειται για άποψη που δεν εξωραΐζει και χαλάει τη μαγιονέζα της πολιτικής, για αυτό ενοχλήθηκε η ΝΔ», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας

Μάρδας: Τον Ιανουάριο του 2015 δεν είχαμε πλήρη εικόνα των οικονομικών της χώρας
Παρά το κύμα αντιδράσεων, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας υπερασπίστηκε σήμερα την άποψη που διατύπωσε ότι πρέπει να υπολογίζονται και οι αυτοκτονίες λόγω lockdown στον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό!

«Ήταν ξεκάθαρη η διατύπωσή μου, για να δούμε τα αποτελέσματα μιας πολιτικής, πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας, όλες τις παραμέτρους», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για άποψη που δεν εξωραΐζει και χαλάει τη μαγιονέζα της πολιτικής, για αυτό ενοχλήθηκε η ΝΔ», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας, «Αυτό έχει γίνει κατά την άποψή μου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως, υπάρχουν επιπτώσεις την επόμενη μέρα, που πρέπει να τις λάβουμε κατά νου.»

Δημήτρης Μάρδας - STATUS FM 107.7


Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μάρδας έγραψε μεταξύ άλλων: «Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον Κορονοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε. Σημειώνουμε ότι οι αυτοκτονίες εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος.»

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ την καταδίκη της, αλλά και σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

O «επιστήμονας» Τραμπ ξαναχτύπησε: Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο

Πλησιάζει η κανονικότητα: Ανοίγουν τα καταστήματα και o δρόμος για ελεύθερες μετακινήσεις

Η «μάχη» της πλατείας καλά κρατεί: Επεισόδια με συλλήψεις στην Κυψέλη, κοσμοπλημμύρα στο Παγκράτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης