Κορωνοϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Λαβρόφ

Κορωνοϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Λαβρόφ

Τονίστηκε η σημασία των τουριστικών ροών από τη Ρωσία - Οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη

dendias-lavrof-twitter
Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Συμφωνα με πληροφοριες από διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι δύο υπουργοί αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τους χειρισμούς που απαιτήθηκαν.

Ο κ.Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ για τη βοήθεια που παρέσχε στις προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από τη Ρωσία.

Στο διμερές πλαίσιο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, τονίζοντας τη σημασία του Κοινού Σχεδίου Δράσης στην εμβάθυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Περαιτέρω, τονίσθηκε η σημασία των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και η θετική επίδρασή τους στις σχέσεις μεταξύ των λαών μας.

Τέλος, οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη.


Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα στήριξης για τον Πολιτισμό: Καλοκαίρι με συναυλίες, φεστιβάλ και Επίδαυρο

Ανατροπή στον θάνατο μέλους του Ρουβίκωνα: Τον σκότωσε η σύντροφός του

Σουηδία και ανοσία της αγέλης: Πώς τα πήγε η χώρα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης