Νέα δημοσκόπηση: Στις 22,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 22,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Με 56% καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης έναντι 20% του Τσίπρα-  Η αξιολόγηση των υπουργών - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα περιοριστικά μέτρα και την προέλευση του κορωνοϊού

dimoskopisi
Προβάδισμα 22,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την Βεργίνα TV.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 3-6 Μαΐου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%.

prothesi_2


Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη να φτάνει το 56% και του Αλέξη Τσίπρα στο 20%.

katallioteros

Κλείσιμο
Στην αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης προηγείται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολουθούν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάκης Βορίδης και Χάρης Θεοχάρης.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της πανδημίας, το 51% θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη λειτουργία των καταστημάτων δεν ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία της αγοράς.

Παράλληλα, το 49% θεωρεί ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και πρέπει να αρθούν. Αντίθετα, το 42% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της νόσου ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν δουλειές.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για την προέλευση του νέου κορωνοϊού: Το 36% θεωρεί ότι προήλθε από ζώο και μεταδόθηκε σε άνθρωπο, ενώ το 37% ότι ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας.

ios2_2
katastimata_2
metra_2


Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για τα αυτοσχέδια πάρτι - Φόβοι για πισωγύρισμα μετά τις εικόνες από την Αγία Παρασκευή

Με ειδική άδεια από τώρα η μετακίνηση σε νησιά για προετοιμασία καταστημάτων και ξενοδοχείων

Μοσάντ: Όταν μίλησαν τα «γεράκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης