Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και διαδικασία

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και διαδικασία

Αιτία η παροχή δυνατότητας στους βουλευτές να ψηφίζουν δια επιστολικής ψήφου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ -Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

vouli_1
Την τακτική της σφοδρής αντιπολίτευσης επί των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κορύφωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας από την ψηφοφορία του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πως κυβέρνηση και προεδρείο Βουλής περιορίζουν την νομοθετική λειτουργία προκειμένου να ψηφιστούν ύποπτες διατάξεις χωρίς συζήτηση, διαβούλευση και έλεγχο και όχι λόγω των υγειονομικών περιορισμών που θέτει η πανδημία.

Κατά την χθεσινή συζήτηση ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η πλειοψηφία ξεπέρασε κάθε επιτρεπτό, Συνταγματικό όριο προωθώντας και αντιθεσμικές διαδικασίες ψήφισης των διατάξεων γι αυτό και αποχώρησε μαζί με τους βουλευτές του απ την αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν την ψηφοφορία. Αιτία για την αντίδραση της Κουμουνδούρου αποτέλεσε η παροχή δυνατότητας στους βουλευτές να ψηφίζουν δια επιστολικής ψήφου, μια δυνατότητα που έως τώρα είχαν μόνο όσοι μετείχαν σε αποστολές της Βουλής ή της κυβέρνησης στο εξωτερικό.

Πάντως, πηγές της Βουλής εξηγούν πως η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι εντός των Συνταγματικών δυνατοτήτων και πως διευρύνθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν κυρίως οι βουλευτές επαρχίας οι οποίοι δεν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα μιας και τα ξενοδοχεία που μισθώνει η Βουλή για τη διαμονή τους είναι κλειστά λόγω πανδημίας. Τονίζουν δε πως η δεδηλωμένη της κυβέρνησης δεν αμφισβητείται και υποστηρίζουν πως μετά τα φαινόμενα της πλειοψηφίας κουρελού της προηγούμενης περιόδου η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι υποκριτική.

Πάντως, κατά την χθεσινή ψηφοφορία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η διευρυμένη επιστολική ψήφος συνολικά 141 βουλευτές ψήφισαν με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια στην Αγία Παρασκευή μεταξύ 300 νεαρών και αστυνομίας για... μία μπύρα

Μακάβριες εικόνες στο Μπρούκλιν: Κονβόι φορτηγών-ψυγείων με νεκρούς από τον κορωνοϊό

MasterChef 4: Η Κατερίνα Λένη αποχώρησε από τον διαγωνισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης