Κεφαλογιάννης (Θέμα 104,6): 80% η αύξηση χθες στις αστικές μεταφορές – Πτώση 97% στις εσωτερικές πτήσεις

Κεφαλογιάννης (Θέμα 104,6): 80% η αύξηση χθες στις αστικές μεταφορές – Πτώση 97% στις εσωτερικές πτήσεις

«Έχουν μειωθεί οι χρονοαποστάσεις από 7,6 στα 6 λεπτά, ενώ έχουν διπλασιαστεί και τα λεωφορεία στα 1.000. Σκοπεύουμε από την επόμενη Δευτέρα να ρίξουμε και άλλο τους χρόνους. Να πέσει κάτω από τα 6 λεπτά», σύμφωνα με τον υφυπουργό

kefalogiannis
Τη χθεσινή εικόνα των μετακινήσεων μετά από 42 ημέρες καραντίνας σε απόλυτους αριθμούς έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

«Αντιληφθήκατε και εσείς ότι δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ήταν ευτυχές επίσης το γεγονός ότι όλοι οι επιβάτες φορούσαν μάσκα και κανείς δεν μας έφερε σε δύσκολη θέση να προβούμε σε κάποιο διοικητικό πρόστιμο” ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, αναφέροντας παράλληλα ότι “ενώ σε μια ημέρα κορωνοϊού, οι επικυρώσεις ήταν στις 258.000 -μιλάμε για εισόδους και εξόδους- στο σύνολο των μέσων μαζικής μεταφοράς, χθες είδαμε μια αύξηση 80%, δηλαδή 457.000 επικυρώσεις».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, «βρισκόμαστε δηλαδή στο 1/4 μιας κανονικής ημέρας προ κορονοϊου. Για να καταλάβετε οι επικυρώσεις είναι 1.900.000», δηλαδή σχεδόν ένα εκατομμύριο επιβάτες καθημερινά, σημείωσε στο Θέμα 104, 6 ο κ. Κεφαλογιάννης. Ο ίδιος εξήγησε πως τα επίπεδα της κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή “στο 25% της κίνησης μιας κανονικής ημέρας. Παρόλα αυτά διπλάσιο σε σχέση με αυτό το ποίο βλέπαμε κατά την περίοδο του κορονοϊού».

Ο υφυπουργός Μεταφορών, έθεσε, ταυτόχρονα ως ορόσημο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς την επόμενη Δευτέρα, καθώς θα ανοίξει και το υπόλοιπο της οικονομικής δραστηριότητας. Εμείς περιμένουμε το νούμερο που βλέπουμε σήμερα ενδεχομένως και να διπλασιαστεί μέχρι την επόμενη δευτέρα, παρόλα αυτά εμείς είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης και υπενθύμισε ότι έχουν μειωθεί οι χρονοαποστάσεις από 7,6 στα 6 λεπτά, ενώ έχουν διπλασιαστεί και τα λεωφορεία στα 1.000.

Στο πλαίσιο αυτό, «σκοπεύουμε από την επόμενη Δευτέρα να ρίξουμε και άλλο τους χρόνους. Να πέσει κάτω από τα 6 λεπτά. Ακριβώς για να μην υπάρχει ο συγχρωτισμός αυτός», σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και επιβάτες, με τις απολυμάνσεις να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Πτώση 97% στις εσωτερικές πτήσεις

Αναφορικά με τις αεροπορικές συνδέσεις, για πτώση 97% στις εσωτερικές πτήσεις έκανε λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών, ενώ περιέγραψε ότι θα αυξηθούν αισθητά από τις 18 Μαΐου, οπότε και αίρονται οι περιορισμοί μετακίνησης εκτός νομώ, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο οι περιορισμοί να παραταθούν για τα νησιά.

Από την άλλη, «με ένα ρεαλιστικό σενάριο για να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν δεν θα είναι πριν τα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου” ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης ως προς τις πτήσεις εξωτερικού, τοποθετώντας στις επόμενες ημέρες την επανεξέταση των Notam που ισχύουν για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Τουρκία, βάσει των οποίων μπορεί να υπάρχουν πτήσεις. “Αυτές ισχύουν κατά βάση μέχρι 15 Μαΐου. Ενδεχομένως να παραταθούν περαιτέρω” τόνισε ο Υφυπουργός, χωρίς να αποκλείει μέτρα στήριξης των αεροπορικών εταιριών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιο πολλά και στον δρόμο «τραπεζάκια έξω» - Σκέψεις να «τρέξει» το άνοιγμα για εστιατόρια και μπαρ

Από σήμερα το τρίτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ

Η πανδημία ακολουθεί μοτίβο - Πότε θα τελειώσει στην Ελλάδα; - Οι ημερομηνίες «εξόδου» για όλες τις χώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης