Παρουσίαση: «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821»

Παρουσίαση: «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Θεοδώρας Λούφα-Τζοάννου

Ο εκδοτικός οίκος Αγκυρα σας προσκαλεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στις 19.00, στην ΕΣΗΕΑ (Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου, Αθήνα, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Θεοδώρας Λούφα-Τζοάννου με τίτλο «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821». 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Σαράντος Καργάκος, ιστορικός-συγγραφέας, Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Αναστασία Νικολάου, Δημήτρης Μπιτουλάς-Κουρούσης και Νικόλας Σκευούλης, μαθητές της Γ΄ τάξης του 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης “Εστία”. Χαιρετισμό θα απευθύνει η εκδότρια Αναστασία Παπαδημητρίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Αντωνιάδου.

Θα τραγουδήσει μικρό φωνητικό σύνολο από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα σε μουσική διεύθυνση Χρήστου Πίσσα και συνοδεία πιάνου Βασίλη Τσαντήλα.

Ευχαριστούμε πολύ το 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης «ΕΣΤΙΑ» και τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για την ευγενική συμμετοχή τους.Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με το βιβλίο αυτό η Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου δίνει στη νέα γενιά –και όχι μόνο– ολοζώντανη την Επανάσταση του 1821.

Μέσω του γνωστού πλέον ευρήματος, της «Πόρτας του Χρόνου και της Ιστορίας», ο αναγνώστης ζει σε πρώτο πρόσωπο τα γεγονότα που ιστορούνται, καθώς μεταφέρονται στο σήμερα σημαντικές περίο-δοι της ιστορίας, μετατρέποντας τη γνώση σε απόλαυση.                                                      

Έτσι, η ιστορία γίνεται «βίωμα» και προσεγγίζεται με την ευχαρίστηση που δίνει η ανάγνωση ενός καλού λογοτεχνικού έργου. Με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο έργο, βασίζεται στην ιστορική πραγματικότητα.

Το βιβλίο «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821», παρακολουθεί την Επανάσταση από τα πρώτα της βήματα, ιστορώντας με σεβασμό τις δυσκολίες που προέκυψαν, τις μεγάλες νίκες αλλά και τις ήττες, τις απογοητεύσεις και τη δύναμη της θέλησης των οπλαρχηγών και του λαού, τις διχόνοιες, τις αντιδράσεις των ξένων δυνάμεων, αλλά και το ψυχικό μεγαλείο εκείνων που τόλμησαν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αναδεικνύονται τα άθλα των εθνικών μας ηρώων, που χάρη στον πρωταγωνιστή του βιβλίου, τον Νικόλα, γίνονται τόσο οικείοι στον αναγνώστη, ώστε να του μείνουν αλησμόνητοι.

Το βιβλίο «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821», είναι το τρίτο της ιστορικής σειράς «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», μετά από το «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» και το «Στα χνάρια των Φιλικών», με τα οποία η συγγραφέας κάνει την ιστορία προσιτή και αγαπητή σε όλους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alphalabs_0

Για παιδιά 5-6 χρονών - Αυτοτελείς συναντήσεις Κυριακή 17 Μαρτίου, 7 & 14 Απριλίου, στις 11:00 και στις 12:00