Σάλος στο Βέλγιο με τα σχόλια δημοσιογράφου για τη σεξουαλική ζωή των παικτριών της εθνικής μπάσκετ

Σάλος στο Βέλγιο με τα σχόλια δημοσιογράφου για τη σεξουαλική ζωή των παικτριών της εθνικής μπάσκετ

Σάλος ξέσπασε στο Βέλγιο, όταν δημοσιογράφος σχολίασε προσβλητικά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την εμφάνιση αθλητριών που συμμετείχαν στην Ολυμπιακή ομάδα μπάσκετ του Τόκιο

dimosiografos
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Βελγίου κατά την επιστροφή τους στη χώρα τους από το Τόκιο.

Δημοσιογράφος, που μετέδιδε σε live streaming την επιστροφή των ομάδων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, νόμιζε ότι η σύνδεση ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, βρισκόταν ακόμα στον αέρα, όταν ακούστηκε να σχολιάζει προσβλητικά τον σεξουαλικό προσανατολισμό των αθλητριών της ομάδας μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, ακούστηκε να αναρωτιέται αν είναι λεσβίες και να αστειεύεται με τα ονόματά τους, ενώ σχολίασε πως η μία από τις αθλήτριες είναι «σαν άντρας» και «τεράστια».

Ο δημοσιογράφος, που ονομάζεται Έντι Ντεμάρεζ, απολύθηκε από τον σταθμό VRT, στον οποίο ανήκει το Sporza, από όπου μεταδόθηκε το live stream, ενώ εκδόθηκε μια καυστική ανακοίνωση για την συμπεριφορά του.

Ο ίδιος απολογήθηκε με γραπτή του δήλωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εν μέσω χαράς για την επιστροφή των μεταλλιούχων, είπα κάποια πράγματα σε μια ιδιωτική συζήτηση μακριά από το στούντιο που ξεπέρασαν τα όρια. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανέναν για το φύλο ή τον προσανατολισμό του» και απολογήθηκε στις παίκτριες για τα λόγια του.

Ωστόσο, η Κιμ Μέσταγκ δεν δέχτηκε τη συγγνώμη του και σχολίασε: «Δεν μου αρκεί. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Ξέρουμε πως κάποιοι θα πουν τέτοια πράγματα, αλλά ότι τα λέει ένας αθλητικός δημοσιογράφος την ώρα της δουλειάς του; Είναι πάντα λάθος όταν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Στις φλόγες για έβδομη μέρα η Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Γούβες και Αρτεμίσιο - Κάτοικοι έσωσαν τα χωριά

Φωτιές: Αγώνας δρόμου για να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο της Εύβοιας - Σε ύφεση Αττική και Ηλεία

Πυρκαγιές: Η διεθνής βοήθεια προς την Ελλάδα - Από την Αίγυπτο και τη Γαλλία έως τον... δισταγμό της Γερμανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK