Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή υποδοχή σε Καραλή και Πετρούνια στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή υποδοχή σε Καραλή και Πετρούνια στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψαν στην Ελλάδα, ύστερα από την 4η θέση στο επί κοντώ και την 3η στους κρίκους, που κατέκτησαν οι δύο πρωταθλητές στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο

karalispetroynias
Στην Αθήνα έφτασαν από το Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Εμμανουήλ Καραλής, με τους δύο κορυφαίους αθλητές να γίνονται δεκτοί στο αεροδρόμιο σε κλίμα αποθέωσης.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στους κρίκους τόνισε πως όλα κρίνονται σε μια λεπτομέρεια και σημασία έχει ότι καταφέρνεις να πρωταγωνιστήσεις. Αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, αλλά και στον πύρινο εφιάλτη που ζει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdbkrqc99nzt-sf)

5353876
5353878
5353846

Κλείσιμο
5353885
5353892

Συγκεκριμένα, ο «Άρχοντας των κρίκων», δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Όταν έφτασα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορώ να πω ότι φτάσαμε κάπως λαχανιασμένοι, γιατί ήταν πολύ μακρά η διαδικασία της πρόκρισης. Διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο. Ήμουν και είμαι σε καλή ψυχολογία, ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Πάνω στους κρίκους έκανα την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου, η προσγείωση είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Θεωρώ ότι μπορούσα να είμαι και στη 2η θέση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι αθλητές πήραν αυτό που αξίζανε».

Αναφορικά με τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Τα συναισθήματα είναι μόνο θετικά. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Αρκετά είναι τα χρόνια που κέρδιζα, αυτοί οι αθλητές με κυνηγούσαν επτά χρόνια. Είναι αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίσω με μεγαλύτερο πείσμα. Είναι κοντά τα τρία χρόνια, μου φαίνονται αστεία. Θα το κάνω και θα τα καταφέρω, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».

Για τις αλλαγές που απαιτούνται στον ελληνικό αθλητισμό: «Αρχικά πρέπει οι αθλητές που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες να ακούγονται τα προβλήματά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας κι όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να μη βλέπουμε περιπτώσεις σαν του Ιακωβίδη. Με μια καλύτερη οργάνωση μπορεί ο αθλητισμός να πάει ακόμα καλύτερα. Θέλω να πιστεύω ότι η φωνή των αθλητών σιγά-σιγά μεγαλώνει, θα αυξηθεί η εκπροσώπησή τους και σε βάθος χρόνου θα λυθούν τα προβλήματα».

Αναφέρθηκε και στις φωτιές που πλήττουν τη χώρα: «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό που γίνεται στη χώρα μας και στη φύση μας. Μας στεναχωρεί επίσης πάρα πολύ αυτό που έχει συμβεί με τα ζωάκια».

Έκλεισε λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να τρέξω να πάρω αγκαλιά τις κόρες μου».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdbhng57jaw1-se)


Ο φοβερός Εμμανουήλ Καραλής έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στον τελικό του επι κοντώ και πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 5.80, φτάνοντας στην 4η θέση στον τελικό σε μια υπέροχη εμφάνιση. 

Ο χαμογελαστός «Μανόλο» επέστρεψε στην Ελλάδα και τον περίμενε εντυπωσιακή υποδοχή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκεί βρίσκονταν η οικογένεια του  και μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τέταρτος Ολυμπιονίκης: 

«Είναι απίστευτο που με περιμένει κόσμος. Στενοχωρήθηκα λίγο καθώς έβλεπα από το παράθυρο του αεροπλάνου μια εικόνα που δεν είχα συνηθίσει, λόγω της φωτιάς. Η αγάπη του κόσμου με έκανε να το ξεχάσω για λίγο. Η σκέψη μου είναι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Να είναι υγιείς, να έχουν υπομονή και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Τέλος, ο Καραλής βρήκε ευκαιρία να μιλήσει και για τα θύματα μπούλινγκ και ρατσισμού, έχοντας βιώσει κι ο ίδιος τον ρατισμό: «Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι να μιλήσουν. Είναι πολύ δύσκολο. Ήταν και για μένα πολύ δύσκολο. Μιλήστε στους γονείς, στους φίλους, στους καθηγητές. Λύσεις υπάρχουν, απλά το πρώτο βήμα είναι να καταφέρεις να πεις τι γίνεται, τι συμβαίνει και από εκεί και πέρα όλα είναι πιο εύκολα».
karalis4


karalis3_2
Στην Ελλάδα επέστρεψε και ο Κώστας Φιλιππίδης

karalis2

karaliss1

Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη με τις φλόγες στην Μέλπεια της Μεσσηνίας - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μία ανάσα από τον αρχαιολογικό χώρο έπειτα από νέα αναζωπύρωση

«Καμπανάκι» Λέκκα για τις πυρκαγιές: Στους 600 βαθμούς η θερμοκρασία στην Βαρυμπόμπη - «Πυριτιδαποθήκη» όλη η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ