Τόκιο 2020: Οι πιο... ανέραστοι Αγώνες στην ιστορία

Τόκιο 2020: Οι πιο... ανέραστοι Αγώνες στην ιστορία

Οι θεατές αποκλείστηκαν, τα μεγάλα αστέρια λείπουν, οι χορηγοί μείωσαν την παρουσία τους και το σεξ, που ήταν ο «χρυσός Ολυμπιονίκης» του παρασκηνίου, απαγορεύτηκε διά ροπάλου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
olympiakoi-agwnes-v2
Υπάρχει η Τζιλ Μπάιντεν, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, που έδωσε το «παρών» και κυρίως μια ιδέα αίγλης στην αποκαρδιωτικά έρημη από θεατές Τελετή Εναρξης των Αγώνων των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων. Υπάρχει η Ναόμι Οσάκα, η σούπερ σταρ τενίστρια και πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια όλων των εποχών που αποκήρυξε την αμερικανική υπηκοότητά της και θα αγωνιστεί για τη γενέτειρά της και διοργανώτρια Ιαπωνία. Υπάρχει το πανταχού παρόν περιβαλλοντικό άλλοθι με κορωνίδα το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας.

Κατασκευασμένο από 2.000 κυβικά μέτρα ιαπωνικής ξυλείας και με δυνατότητα να φιλοξενήσει 68.000 θεατές -ασχέτως αν τα υγειονομικά μέτρα οδήγησαν την οργανωτική επιτροπή στην απόφαση για τη διεξαγωγή των αθλημάτων κεκλεισμένων των θυρών- το στάδιο χτίστηκε στα συντρίμμια εκείνου που φιλοξένησε τους Αγώνες του 1964. Μάλιστα, ο αρχιτέκτονας Κένγκο Κούμα έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και κατάφερε να μειώσει στο μισό τον προϋπολογισμό των 2,3 δισ. ευρώ που απαιτούσε το σχέδιο της αρχικής αναδόχου του έργου, της αείμνηστης αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ.

Υπάρχει ακόμα η πανδημία και ο κορωνοϊός, το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στην Ιαπωνία που μετά βίας φτάνει στο 31% του πληθυσμού (με μία δόση), αλλά και η απροθυμία σε βαθμό άρνησης των ντόπιων για τη φιλοξενία των Αγώνων. Πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης κατέγραψε ότι το 83% του ιαπωνικού λαού επιθυμεί την εκ νέου αναβολή ή ακόμα και τη ματαίωση των Αγώνων.

Υπάρχει βέβαια και το εξόφθαλμο γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί ξεκινούν με καθυστέρηση 365 ημερών αλλά και η αποπομπή του καλλιτεχνικού διευθυντή της Τελετής Εναρξης Κεντάρο Κομπαγιάσι στο παρά πέντε για παλαιότερα αντισημιτικά σχόλιά του.

Κλείσιμο
olympiakoi-agwnes_3
Στους πιο ιδιόμορφους Ολυμπιακούς της νεότερης Ιστορίας όλα δείχνουν ότι ακόμη και οι πιο πριβέ στιγμές των αθλητών θα περιορίζονται στην οθόνη του κινητού τους


Υπάρχει ακόμα ο φόβος ότι στις 700 συνολικά επιλογές γευμάτων που θα προσφέρονται καθημερινά στην ελίτ του παγκόσμιου αθλητισμού θα τρυπώσουν πρώτες ύλες, επιβαρυμένες από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.

Ωστόσο, όσα καινοφανή, εντυπωσιακά ή ακόμα και οξύμωρα απομυζούν ως λιμασμένες βδέλλες τους Αγώνες του Τόκιο από τη λάμψη και τη χαρά, ένας είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής: το οικολογικό -και για κάποιους αποτρεπτικό για σεξουαλικές επαφές- κρεβάτι στο οποίο θα ξεκουράσουν τα υγιή και καλλίγραμμα αλλά καταπονημένα από την (υπερ)προσπάθεια σώματά τους οι 11.000 αθλητές (κατά 80% εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) στο Ολυμπιακό Χωριό που δημιουργήθηκε στην τεχνητό νήσο Χαρούμι.

Το κρεβάτι που διχάζει

Το επίμαχο κρεβάτι, φτιαγμένο από χαρτόνι και συνοδευόμενο από στρώμα από πολυαιθυλένιο (και σετ παπλωματοθήκης με το λογότυπο των Ολυμπιακών), είναι κατά πολλούς -ανάμεσα στους οποίους και εκατοντάδες αθλητές- η απάντηση της ιαπωνικής οργανωτικής επιτροπής στη δεδομένη, αυτονόητη και εκπεφρασμένη ανάγκη των πρωταθλητών για σεξουαλικές επαφές στη διάρκεια των Αγώνων.

Ο κουρνιαχτός για τα συνολικά 18.000 ανακυκλώσιμα κρεβάτια σηκώθηκε μετά τη δήλωση των Ιαπώνων πως οι αθλητές θα πρέπει να αποφεύγουν τις στενές επαφές και τις συνερεύσεις ώστε οι Ολυμπιακοί να μη μετατραπούν από το ύψιστο αθλητικό γεγονός στο μεγαλύτερο event υπερμετάδοσης στη σύντομη ιστορία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της αποτρεπτικής πολιτικής τους αποφάσισαν να διανείμουν μόλις 150.000 προφυλακτικά στους συμμετέχοντες τα οποία μάλιστα δεν θα είναι διαθέσιμα στο Τόκιο, αλλά θα τους τα τυλίξουν για το σπίτι. Επί του μείζονος, όπως εξελίχθηκε, θέματος αναγκάστηκε να τοποθετηθεί και η κατασκευάστρια ιαπωνική εταιρεία Airweave που ανακοίνωσε ότι τα χαρτονένια κρεβάτια της είναι ανθεκτικότερα από τα συμβατικά με σκελετούς από ξύλο ή σίδερο, μπορούν να αντέξουν βάρος 200 κιλών και γνώμονας για τον σχεδιασμό τους δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο ευνουχισμός των ορμών των αθλητών, αλλά η φιλικότητα στο περιβάλλον.

Του λόγου το ασφαλές επιβεβαίωσε και ο Ιρλανδός πρωταθλητής της ενόργανης Ρις ΜακΛέναγκαν με βιωματικό βίντεο από τα τρίσβαθα του Ολυμπιακού Χωριού, στο οποίο χοροπηδά αέρινος πάνω στο περιβόητο πια κρεβάτι. Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα, θα σκέφτονταν οι Ιάπωνες αν γνώριζαν έστω τα στοιχειώδη από ελληνική λαϊκή θυμοσοφία.

Χρυσό στο One Night Stand

Αλλά και πάλι πιθανότατα θα ήταν βαθιά νυχτωμένοι. Ποιος νέος, ρωμαλέος, με περίσσευμα ορμονών, αντοχή που βάζει κάτω το λαγουδάκι της Duracell και σώμα που θα ζήλευε και Ολύμπιος θεός έχει ανάγκη το κρεβάτι, όταν υπάρχουν το πάτωμα, το ντους, οι κοινόχρηστοι ή ακόμα και οι εξωτερικοί χώροι του Ολυμπιακού Χωριού;

Το τελευταίο βέβαια απαγορεύεται ρητά σύμφωνα με τον κανονισμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Αλλά πάντα υπάρχει χώρος για εξαιρέσεις που επαληθεύουν τους κανόνες. «Μερικές φορές απλώς κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις», έχει αποφανθεί ο 12 φορές Ολυμπιονίκης Ράιαν Λόχτε για όσα φέρνει η βραχυχρόνια συμβίωση χιλιάδων άγνωστων μεταξύ τους νέων στην καλύτερη φόρμα τους στη διάρκεια των Αγώνων. Με τη σοφία τριών Ολυμπιακών διοργανώσεων να βαραίνει τους ώμους του κάτι παραπάνω θα γνωρίζει.

Ο Αμερικανός παλαίμαχος κολυμβητής ήταν αυτός που μετάνιωνε την ώρα και τη στιγμή που το 2008 στο Πεκίνο συνοδευόταν από το κορίτσι του και φρόντισε τέσσερα χρόνια μετά στο Λονδίνο να ρεφάρει.

000_9FH34U


Εδώ που τα λέμε, έχει πλέον καταντήσει κοινό μυστικό ότι όσα αθλήματα κι αν περιλαμβάνει το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα (φέτος 33), υπάρχει ένα ακόμα στο οποίο επαληθεύεται το σύνθημα citius, altius, fortius (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά): το σεξ. Τα στατιστικά του Λόχτε λένε ότι το 75% των ανδρών και των γυναικών αθλητών είθισται να ενδίδει στις σαρκικές ηδονές πριν, μετά ή ακόμα και ταυτόχρονα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Καθ’ υπερβολήν θα μπορούσε να μπορούσε κανείς να φτάσει στο συμπέρασμα ότι το σεξ μπήκε στο επίσημο πρόγραμμα των Αγώνων για πρώτη φορά το 1988. Η οργανωτική επιτροπή της Σεούλ προνόησε τότε να διανείμει για πρώτη φορά προφυλακτικά στους αθλητές με στόχο να βάλει ανάχωμα στην εξάπλωση του ιού HIV.

Η Χόουπ Σόλο, αλλοτινή σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, θυμάται με νοσταλγία τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Οσα δηλαδή μπορεί να ανακαλέσει αφού η ασύδοτη κατανάλωση αλκοόλ από την ίδια και τις συναθλήτριές της έχει θαμπώσει τις μνήμες. Πάντως, η παλαίμαχη γκολκίπερ έχει ομολογήσει ότι τα κορίτσια της ομάδας έκαναν τα γλυκά μάτια στους άνδρες της ασφάλειας ώστε να οι συναθλητές τους να μπορούν να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα δωμάτιά τους.

Κόβεται το σεξ;

Οι από τη ζωή των πρωταθλητών βγαλμένες ιστορίες για one night stands και ευκαιριακές σεξουαλικές επαφές είναι ανεξάντλητες. Το 1992 ο Βρετανός Μάθιου Σάιντ, τότε πρωταθλητής του πινγκ πονγκ και νυν δημοσιογράφος, αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς από τη διοργάνωση της Βαρκελώνης. Δεν πτοήθηκε, ούτε έκατσε να σκάσει. «Εκανα όσο σεξ δεν είχα κάνει προηγουμένως σε όλη τη ζωή μου», έγραφε πολλά χρόνια αργότερα σε άρθρο του στους «Times». Ανάλογο στόχο έβαλε και το ανδρικό τμήμα της αμερικανικής ομάδας Σκοποβολής το 2000 στο Σίδνεϊ.

Παρότι οι διοργανωτές τούς προέτρεψαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους, εκείνοι δωροδόκησαν τους επιβλέποντες στη βίλα που τους είχε παραχωρηθεί και παρέτειναν την αναμονή τους. Τα πάρτυ που έδωσαν ο Τζος Λακάτος και η παρέα του τις επόμενες ημέρες ήταν το λιγότερο διονυσιακά.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένα ξημέρωμα είδαν να αποχωρεί από την Ολυμπιακή ερωτική φωλιά σύσσωμη η γυναικεία ομάδα σκυταλοδρομίας σκανδιναβικής χώρας. Ηταν μια το δίχως άλλο γόνιμη χρονιά και για τον Αμερικανό ακοντιστή Μπρο Γκριρ, ο οποίος σε συνέντευξή του έχει παραδεχτεί ότι στη διάρκεια εκείνων των Αγώνων συνευρισκόταν καθημερινά με τρεις διαφορετικές γυναίκες. Το 2008 στο Πεκίνο το θέμα συζήτησης ήταν ο Μάικλ Φελπς και οι δημόσιες διαχύσεις του με την τότε σύντροφό του, την Αυστραλή χρυσή Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Στέφανι Ράις, στο κλαμπ του Ολυμπιακού Χωριού.

000_Was8573090
Σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση στο Τόκιο, η Τζέιμι Αντερσον, χρυσή Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ στο Σότσι, παρομοίασε την εμπειρία της με χύτρα ταχύτητος στην οποίαασφυκτιούσαν οι πιο εκλεκτές σεξουαλικές πρώτες ύλες


Από το 2012, όταν στο παιχνίδι μπήκαν δυναμικά και τα κοινωνικά δίκτυα, το φλερτ και το χωρίς δεσμεύσεις σεξ έγινε ακόμα πιο απλή υπόθεση για τους πρωταθλητές. Αν και η οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου ακολούθησε μια μάλλον σφιχτή πολιτική στη χρήση των social media, η εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους άνδρες Grindr ανακοίνωσε τις ημέρες της διεξαγωγής των Αγώνων ότι κράσαρε λόγω πρωτοφανούς κίνησης. Δύο χρόνια μετά, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι ήταν μάλλον εξαίρεση οι αθλητές που δεν σουλάτσαραν στο διαδικτυακό νυφοπάζαρο του Facebook, του Instagram, αλλά κυρίως του Tinder.
Η Τζέιμι Αντερσον, χρυσή Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ στο σνόουμπορντ, παραλλήλισε την ατμόσφαιρα με χύτρα ταχύτητος μέσα στην οποία ασφυκτιούσαν οι πιο εκλεκτές σεξουαλικές πρώτες ύλες. Το Tinder είναι ο καλύτερος φίλος (εντάξει, κι ένας πρώτης τάξεως περισπασμός) του αθλητή που βρίσκεται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την εστία του - στοχοπροσηλωμένος μεν αλλά μόνος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι αναζητήσεις στο app αυξήθηκαν κατά 129% στο Ρίο τις ημέρες των Ολυμπιακών του 2016 - την περισσότερη επιτυχία είχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του τένις και του πινγκ πονγκ. Ανάλογα χρυσές δουλειές κάνει και το Pornhub κάθε που οι υπεραθλητές συγκεντρώνονται σε ένα σημείο του πλανήτη. Το πορνογραφικό site παρατήρησε αύξηση κατά 400% στην κίνησή του στη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων το 2018 στην Πιόνγκτσανγκ. Μάλιστα, οι Νοτιοκορεάτες έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ προσφέροντας 37 προφυλακτικά ανά αθλητή -άραγε είναι το κρύο που φέρνει ακόμα πιο κοντά τους ανθρώπους;-, ενώ οι Ιάπωνες τρία χρόνια μετά ρίχνουν τώρα τον πήχη στα μόλις 13. Και να σκεφτεί κανείς ότι η διοργανώτρια πόλη έδωσε το όνομά της στην πιο απενοχοποιημένα σέξι ηρωίδα τηλεοπτικής σειράς, την «Τόκιο» του «Casa de Papel». Δεν καταπίνεται τέτοια τραγική ειρωνεία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στις 49 οι δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - Συνεχίζεται η μάχη στο Αραχναίο Αργολίδας

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός και στην Αττική

Νεκρή 31χρονη από κορονοϊό – Δεν είχε εμβολιαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ