Οι Τούρκοι απειλούν ακόμα και τα F-35...

Οι Τούρκοι απειλούν ακόμα και τα F-35...

Μπορεί να μην έχουν βρει ακόμα κινητήρα και να χρειάζονται αρκετά χρόνια εξέλιξης, όμως οι Τούρκοι θεωρούν ότι το δικό τους αεροπλάνο θα ρίχνει εύκολα στο F-35.

Στιγμιοτυπο_2023-03-30__7_22_25_πμ

Αν και ο καταστροφικός σεισμός φρέναρε σε κάποιο βαθμό (μένει να δούμε πόσο…) τον Τουρκικό αναθεωρητισμό, οι γείτονες δεν παύουν να παινεύονται για τις προόδους που έχει κάνει η αμυντική τους βιομηχανία.

Και όχι άδικα βεβαίως, καθώς την χρονιά που πέρασε ξεπέρασαν τα 4,4 δισ. δολάρια σε εξαγωγές πολεμικού υλικού, ενώ για το 2023 σκοπεύουν να φθάσουν και τα 6 δισ. Μιλάμε δηλαδή για πολύ μεγάλα νούμερα που σίγουρα προβληματίζουν χώρες με παράδοση στην αμυντική βιομηχανία.

Το μεγάλο πρότζεκτ που τρέχει πάντως είναι το τουρκικό αεροπλάνο “περίπου 5ης” γενιάς, το λεγόμενο και TF-X. Πριν λίγες ημέρες, το πρωτότυπο κατάφερε να κάνει την πρώτη του τροχοδρόμηση με δικές του δυνάμεις, δηλαδή με δύο κινητήρες δανεικούς από F-16.

H εκδήλωση δεν συνοδεύτηκε από τις αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις και κορώνες, καθώς ο σεισμός άλλαξε τις προτεραιότητες του Ερντογάν.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ