Wikileaks: Δώρο «Μίδα» από τον Τσετσένο πρόεδρο

Wikileaks: Δώρο «Μίδα» από τον Τσετσένο πρόεδρο

Ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι εμπλέκεται σε εγκληματικές ενέργειες...

Αμερικανός διπλωμάτης περιέγραψε σε τηλεγράφημά του, που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στον ιστότοπο Wikileaks, ένα γάμο στον Καύκασο κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ προσέφερε στους νιόπαντρους 5 κιλά χρυσού ως γαμήλιο δώρο, ενώ  έρανε τους προσκεκλημένους με χαρτονομίσματα και χόρευε έχοντας στην πίσω τσέπη του παντελονιού του ένα επιχρυσωμένο αυτόματο όπλο.

Ο Καντίροφ συνοδευόταν στο γάμο από τον πατέρα του γαμπρού, τον Γκάτζι Μαχάτσεφ, ο οποίος είναι μέλος της Δούμας και επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας του Νταγκεστάν. Στη διάρκεια της δεξίωσης που έγινε στο Νταγκεστάν ο Καντίροφ "έρρανε τα παιδιά που χόρευαν με εκατοδόλαρα", αναφέρει το μήνυμα που έστειλε το 2006 στην Ουάσινγκτον ο Ντάνιελ Ράσελ, ο επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα.

 "Ο Γκάτζι μας είπε στη συνέχεια ότι ο Ραμζάν Καντίροφ έστειλε στο ευτυχές ζεύγος ένα κομμάτι χρυσού βάρους πέντε κιλών" ως γαμήλιο δώρο, προσθέτει ο Ράσελ που σχολιάζει ότι ο Τσετσένος πρόεδρος χόρευε "άχαρα" έχοντας στην πίσω τσέπη του τζιν παντελονιού του ένα επιχρυσωμένο όπλο.

Ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι εμπλέκεται σε εγκληματικές ενέργειες. Στα μέσα Νοεμβρίου δικαστήριο της Βιέννης που εξετάζει τη δολοφονία του Τσετσένου αντικαθεστωτικού Ούμαρ Ισραΐλοφ ανακοίνωσε ότι ότι θέλει να καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Καντίροφ, για τον οποίο η αυστριακή αστυνομία υποψιάζεται ότι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK