Απιστες μετα τα 30

Απιστες μετα τα 30

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες είναι πιο πολύ υπέρ των μονογαμικών σχέσεων και αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ανάγκη να έχουν μια βοήθεια για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Παρόλα αυτά μπορεί να γίνουν και άπιστες κυρίως μετά τα 30, όπου πιθανότατα θα νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες. Όταν το βιολογικό ρολόι της γυναίκας ξεκινά να χτυπά, περίπου στην ηλικία των τριάντα, είναι πιο πιθανό να υποκύψει στον πειρασμό μιας απιστίας, υποστηρ

Απιστες μετα τα 30

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες είναι πιο πολύ υπέρ των μονογαμικών σχέσεων και αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ανάγκη να έχουν μια βοήθεια για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Παρόλα αυτά μπορεί να γίνουν και άπιστες κυρίως μετά τα 30, όπου πιθανότατα θα νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες. Όταν το βιολογικό ρολόι της γυναίκας ξεκινά να χτυπά, περίπου στην ηλικία των τριάντα, είναι πιο πιθανό να υποκύψει στον πειρασμό μιας απιστίας, υποστηρίζει ερευνητής από το πανεπιστήμιο Bradley στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Αν και υπάρχουν βιολογικοί λόγοι που οι άνδρες έχουν συνήθως συχνότερες ερωτικές περιπέτειες, οι γυναίκες, όπως έχει διαπιστωθεί σε αρκετές έρευνες, μόλις πατήσουν τα πρώτα …άντα κυνηγούν εξίσου με τους άνδρες την περιπέτεια. Μπορεί να προτιμούν ενστικτωδώς μια μονογαμική σχέση, αν όμως υποκύψουν στον πειρασμό της απιστίας και νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες, αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί μόλις εισέλθουν στη δεκαετία των τριάντα χρόνων τους.

«Η είσοδος στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους συμπίπτει με την σεξουαλική τους κορύφωση, οπότε και αυξάνονται οι ευκαιρίες τους για ανεύρεση του επιθυμητού συντρόφου». Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε και ο δρ Ντέηβιντ Σμιτ του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπράντλεϊ του Ιλινόις, ο οποίος συνέλεξε στοιχεία για τις σεξουαλικές συνήθειες γυναικών από 48 χώρες ανά τον κόσμο.

Διαπίστωσε λοιπόν ότι ενώ η κοινωνιο-σεξουαλικότητα των ανδρών (η ροπή τους για ερωτικές περιπέτειες) κορυφώνεται συνήθως ανάμεσα στα 25 και 30 χρόνια τους, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να φανούν άπιστες λίγο μετά τα 30 τους. Όπως μάλιστα είπε ο δρ Σμιτ στο New Scientist, «οι γυναίκες είναι πιθανότερο να έχουν κάποια περιπέτεια όταν η γονιμότητά τους για πρώτη φορά αρχίζει να εξασθενεί. Η αυξημένη κοινωνιο-σεξουαλικότητα σε εκείνη περίπου την περίοδο, αντανακλά από πλευράς της γυναίκας μια εξελιγμένη αναπαραγωγική στρατηγική. Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τη διάλυση αρκετών σχέσεων ή και γάμων, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στα 30 τους χρόνια ή λίγο μετά.».

Συμπερασματικά σύμφωνα με τον ίδιο, οταν το βιολογικό ρολόι χτυπά μια… περασμένη ώρα, οι γυναίκες δεν διστάζουν να μπουν σε περιπέτειες και επιδίδονται σε τέτοιες συμπεριφορές καθώς στην τρίτη δεκαετία της ζωής της η γυναίκα βρίσκεται στη σεξουαλική της κορύφωση.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ