Διάλογος με πολίτες της Ηλείας και προτάσεις Μπακογιάννη για τη Ν.Δ.

Διάλογος με πολίτες της Ηλείας και προτάσεις Μπακογιάννη για τη Ν.Δ.

Με διάλογο με τους πολίτες της Ηλείας εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα.

 Η υποψήφια για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις τέσσερεις δεσμεύσεις της για την παράταξη, για την λειτουργία, τη δομή, για τις θέσεις που εκφράζει και για το μέλλον της όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε για τον Εκσυγχρονισμό του πολιτικού λόγου, την ανανέωση της εικόνας του κόμματός και τη δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού κόμματο

Έρχονται από Αυστραλία για τη ψήφο

Με διάλογο με τους πολίτες της Ηλείας εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα.

 Η υποψήφια για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις τέσσερεις δεσμεύσεις της για την παράταξη, για την λειτουργία, τη δομή, για τις θέσεις που εκφράζει και για το μέλλον της όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε για τον Εκσυγχρονισμό του πολιτικού λόγου, την ανανέωση της εικόνας του κόμματός και τη δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού κόμματος με σύγχρονες δομές που θα ασκεί αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

Στόχος της κ. Μπακογιάννη, όπως επεσήμανε η ίδια, είναι ανατροπή της σημερινής κατάστασης, χαρακτηρίζοντας πάντως τη διαδρομή δύσκολη. «Χρειάζεται οργάνωση, ομοψυχία, συντονισμός και αγωνιστικότητα. Να διαμορφώσουμε μια νέα, σύγχρονη, πειστική προγραμματική πρόταση. Μια πρόταση που είναι σε συνέπεια με την ιδεολογία μας - τον κοινωνικό φιλελευθερισμό - και την κεντροδεξιά φυσιογνωμία της παράταξής μας. Να αρθρώσουμε έναν σύγχρονο, αξιόπιστο πολιτικό λόγο, ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης και σε νέες ιδέες», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία και επεσήμανε πως η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μέρα ενότητας για την παράταξη. «Στη δύσκολη ανηφορική πορεία που έχουμε μπροστά μας δεν περισσεύει κανείς, κανείς δεν πρέπει να λείψει» ξεκαθάρισε.

Το πρωί της Τετάρτης η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός εσωτερικού διαλόγου μέσα στη Νέα Δημοκρατία: «Νομίζω ότι αν πρέπει να κάνουμε ευθέως μια αυτοκριτική, είναι ακριβώς αυτό, ότι υπήρχε ένα έλλειμμα εσωτερικού διαλόγου μέσα στη Νέα Δημοκρατία, το οποίο εν πάση περιπτώσει -γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα, αλλά έχει νόημα να αναλάβει ο καθένας από εμάς τις δεσμεύσεις του- είναι το πρώτο, το οποίο πρέπει να αλλάξει. Κι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσωπικά ξεκινώ μια περιοδεία και μια πορεία, περισσότερο διαλόγου, περισσότερο για να ακούσω από ότι για να μιλήσω».

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία του αύριο θα είναι ένα ανοιχτό κόμμα και στη διαφορετική προσέγγιση και στις διαφορετικές ιδέες. «Ένα πολυσυλλεκτικό Κόμμα για να κρατήσει το ιδεολογικό του εύρος και την πολυσυλλεκτικότητά του, πρέπει ακριβώς να είναι ανοιχτό στη διαφορετικότητα. Κάποια στιγμή βεβαίως ο διάλογος οδηγεί σε μια κοινή συνισταμένη».

Η κ. Μπακογιάννη μάλιστα απάντησε αν θα έκανε ποτέ δικό της κόμμα και αν θα έφευγε από τη Νέα Δημοκρατία. «Πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να το κάνω ποτέ. Διότι έχω κάποιες αρχές οι οποίες είναι απαράβατες για εμένα. Το είπα πριν, με ένα τρόπο. Αυτή την Παράταξη την πιστεύω, την πιστεύω βαθιά. Και πιστεύω ότι η Παράταξη αυτή έχει ακριβώς ένα σημαντικό ρόλο να παίξει για τους Έλληνες.

Δεν είναι αυτοσκοπός η Νέα Δημοκρατία. Δεν υπηρετούμε τη Νέα Δημοκρατία για τη Νέα Δημοκρατία. Υπηρετούμε τη Νέα Δημοκρατία ως ένα παράγοντα σταθερότητας και ισορροπίας στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα, για να μπορέσουμε ακριβώς να ανταποκριθούμε στο χρέος μας και να μην διαψεύσουμε ελπίδες Ελλήνων, πολλών Ελλήνων όταν μας δώσανε την εντολή ή λιγότερων, όπως τώρα.

Αλλά αυτή την Παράταξη αξίζει να την υπηρετούμε κατά διαστήματα ακόμη και κόντρα στα δικά μας συμφέροντα, με απόλυτη ανιδιοτέλεια και αυτό πρέπει να το κάνουμε. Διότι όπως και να το κάνουμε, η Παράταξη είναι πάνω από εμάς».

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών θα παραβρεθεί αύριο στην τελετή αφής της φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ