Εσωκομματικό μέτωπο ανοίγει ο κ. Καραμανλής

Εσωκομματικό μέτωπο ανοίγει ο κ. Καραμανλής

Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος με αποδέκτες μεταξύ άλλων και τα κορυφαία στελέχη έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του στην Ζάκυνθο το περασμένο Σάββατο.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε πάλι σε πρώτο ενικό πρόσωπο σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει την κλονισμένη σχέση εμπιστοσύνης με τους ψηφοφόρους του και διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα περί κούρασης και αποχώρησης από την ηγεσία σε περίπτωση ήττας. Ο πρωθυπουργός

Εσωκομματικό μέτωπο ανοίγει ο κ. Καραμανλής

Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος με αποδέκτες μεταξύ άλλων και τα κορυφαία στελέχη έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του στην Ζάκυνθο το περασμένο Σάββατο.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε πάλι σε πρώτο ενικό πρόσωπο σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει την κλονισμένη σχέση εμπιστοσύνης με τους ψηφοφόρους του και διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα περί κούρασης και αποχώρησης από την ηγεσία σε περίπτωση ήττας. Ο πρωθυπουργός υπαινίχθηκε  κάποιου είδους συνομωσία γύρω από το τι ακριβώς είπε και πως προβλήθηκαν οι δηλώσεις του υποστηρίζοντας ότι «η μόνη μου έγνοια είναι το συλλογικό και κοινωνικό συμφέρον, τα άλλα είναι έγνοιες και άγχη άλλων, ευσεβείς πόθοι, πυροτεχνήματα, σενάρια και παρερμηνείες και δεν με αφορούν».

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι το τέλος και ότι παλεύει και θα εξακολουθήσει να παλεύει και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Η αποστροφή του αυτή -αν και από την Ρηγίλλης έλεγαν ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ- ερμηνεύθηκε από τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη ότι αφορούσε το εσωκομματικό τοπίο και κυρίως την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Γιώργο Σουφλιά οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη συνέφαγαν στο Hilton δίνοντας αφορμή για σενάρια διαδοχολογίας. Ακόμη και μετά την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος δεν αποκαταστάθηκε.

Κατ αρχήν υπάρχουν βουλευτές όπως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που εκθειάζουν τον ρόλο του κ. Σουφλιά μέσα στο κόμμα. Επιπλέον δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση ήλθε με καθυστέρηση και αφού η πολιτική ζημιά είχε γίνει. Επίσης σημειώνουν στις προσωπικές τους συζητήσεις ότι το θέμα άνοιξε από προσωπική αστοχία του ίδιου του κ. Καραμανλή. Η πρόθεσή του να γίνει παράκλητος διαρρέοντας ότι είναι κουρασμένος και σκέπτεται να φύγει έχει αρνητικό αντίκτυπο σε τμήμα των κομματικών στελεχών και σε καμία περίπτωση δεν συγκινεί τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Το Μαξίμου αντέδρασε με την γνωστή του καθυστέρηση σε μία εποχή όμως που δεν έχει την πολυτέλεια όπως γινόταν παλαιότερα. Έντονη κριτική ασκείται και στον κ. Βαγγέλη Αντώναρο αλλά και την επικοινωνιακή ομάδα που συνεδριάζει καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου για τον αναποτελεσματικό τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι ενοχλημένο από το ραντεβού των δύο κορυφαίων στελεχών που αναζωπύρωσε την εσωστρέφεια και τις συζητήσεις περί διαδοχής του κ. Καραμανλή. Τα στοιχεία από τις μετρήσεις που έχει στην διάθεσή του το πρωθυπουργικό επιτελείο δείχνουν σημαντική πολιτική αλλά και προσωπική φθορά του πρωθυπουργού.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network