Σνόμπαρε την εξεταστική ο Εφραίμ

Σνόμπαρε την εξεταστική ο Εφραίμ

Υπεράνω των νόμων και πάντως των θεσμικών λειτουργιών της Πολιτείας θεωρεί ότι είναι ο καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, το κεντρικό πρόσωπο του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς, που έχει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Εφραίμ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, στην οποία απλώς κατέθεσε ένα γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του για την υπόθεση. Σημειωτέον ότι ο κ. Εφ

Υπεράνω των νόμων και πάντως των θεσμικών λειτουργιών της Πολιτείας θεωρεί ότι είναι ο καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, το κεντρικό πρόσωπο του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς, που έχει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Εφραίμ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, στην οποία απλώς κατέθεσε ένα γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του για την υπόθεση. Σημειωτέον ότι ο κ. Εφραίμ είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική και στη δικαιοσύνη.

Ενδεικτικό της αμετροέπειας, που χαρακτηρίζει τον κ. Εφραίμ είναι και η επίθεση που εξαπέλυσε κατά των δημοσιογράφων εισερχόμενος στο κοινοβούλιο.  Χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους «αλιβάνιστους, αλειτούργητους και εγωιστές», παραλίγο δηλαδή να τους αφορίσει κιόλας! Τα προβλήματά του όμως δεν μπορούν να λυθούν με τέτοιου είδους ξεσπάσματα, αφού την ίδια ώρα, εντείνονται οι φωνές εντός της αγιορείτικης κοινότητας που ζητούν την παραίτησή του. «Πρέπει να το καταλάβει μόνος του και να διευκολύνει το Αγιον Ορος και την Εκκλησία», λένε χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής, δεν έχει πάρει θέση το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί, αν θεωρήσει ότι είναι προς το συμφέρον της Εκκλησίας.
Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε και ο έτερος μοναχός, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο κ. Αρσένιος, στενός συνεργάτης του κ. Εφραίμ και πρωταγωνιστής σε πολλά επεισόδια της υπόθεσης.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.