Ρίχνουν λάδι στην κόντρα με τις τράπεζες

Ρίχνουν λάδι στην κόντρα με τις τράπεζες

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η κυβέρνηση στην κόντρα της με τις τράπεζες. Κύκλοι του υπουργείου σχολίαζαν μεν την πρωτοβουλία της Εθνικής να προχωρήσει στο «πάγωμα» των δόσεων ως θετική, τόνιζαν όμως ότι «δεν είναι αρκετή από μόνη της». Υπενθύμιζαν δε ότι ο ίδιος ο υπουργός είχε απευθύνει δημοσίως συστάσεις προς τις τράπεζες να ενεργήσουν για την ανακούφιση των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, χωρίς όμως αυτό να αναιρεί

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η κυβέρνηση στην κόντρα της με τις τράπεζες. Κύκλοι του υπουργείου σχολίαζαν μεν την πρωτοβουλία της Εθνικής να προχωρήσει στο «πάγωμα» των δόσεων ως θετική, τόνιζαν όμως ότι «δεν είναι αρκετή από μόνη της». Υπενθύμιζαν δε ότι ο ίδιος ο υπουργός είχε απευθύνει δημοσίως συστάσεις προς τις τράπεζες να ενεργήσουν για την ανακούφιση των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, χωρίς όμως αυτό να αναιρεί την έκκληση της κυβέρνησης να συμμετάσχουν μαζικά τα πιστωτικά ιδρύματα στο  σχέδιο των 28 δισ. ευρώ.

Επικριτική στάση απέναντι στην πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζες τηρούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητούν να είναι άτοκη η περίοδος χάριτος. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας τόνισε μάλιστα ότι από το μέτρο του παγώματος των δόσεων προκύπτει επιβάρυνση των δανειοληπτών έως 3% επί του κεφαλαίου, για ένα στεγαστικό δάνειο 20ετίας.

Την Παρασκευή το protothema.gr δημοσίευσε το ακόλουθο κείμενο: Βγάζουν στην σέντρα τις τράπεζες

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.