Ολομέλεια ΣτΕ: Όχι «πλαφόν» στο εφάπαξ των εργαζομένων της ΔΕΗ

Ξανά σε δίκη για τα μέλη της ΔΕΚΑ

Καταργείται με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως αντισυνταγματικό, το «πλαφόν» που επιβλήθηκε στο εφάπαξ βοήθημα των υπαλλήλων της ΔΕΗ με το νόμο Σιούφα το 1992. Έχει προηγηθεί απόφαση Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) με την οποία, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι το «πλαφόν» που προβλέπει ο Ν. 2084/1992 (νόμος Σιούφα) στο εφάπαξ που χορηγείται από τα ασφαλιστικά Ταμεία των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΔΕ

Καταργείται με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως αντισυνταγματικό, το «πλαφόν» που επιβλήθηκε στο εφάπαξ βοήθημα των υπαλλήλων της ΔΕΗ με το νόμο Σιούφα το 1992. Έχει προηγηθεί απόφαση Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) με την οποία, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι το «πλαφόν» που προβλέπει ο Ν. 2084/1992 (νόμος Σιούφα) στο εφάπαξ που χορηγείται από τα ασφαλιστικά Ταμεία των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των Τραπεζών και των άλλων ασφαλιστικών φορέων είναι αντισυνταγματικό.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει το ΑΕΔ λόγω των αντίθετων αποφάσεων που είχαν εκδοθεί για το ζήτημα αυτό από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΑΕΔ υιοθέτησε τις θέσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις οποίες ο επίμαχος νόμος 2084/1992, που θέτει πλαφόν στο εφάπαξ, είναι αντίθετος στις συνταγματικές διατάξεις που καθιερώνουν την αρχή της ισότητας και εγγυώνται το θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης.

Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα κινείται και η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία έκανε δεκτή αίτηση υπαλλήλου, ο οποίος διεκδικούσε διαφορά 11.873 ευρώ από το εφάπαξ που  έλαβε το 1998.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.