Μουντιάλ 2022: Πώς το «Muchachos» έγινε το νέο αγαπημένο τραγούδι παικτών και οπαδών της Αργεντινής

Μουντιάλ 2022: Πώς το «Muchachos» έγινε το νέο αγαπημένο τραγούδι παικτών και οπαδών της Αργεντινής

Το «Muchachos, Ahora Nos Volvimos a Ilusionar» των La Mosca είναι το τραγούδι, το οποίο δονούσε το Κατάρ στους αγώνες της Αλμπισελέστε

053_AR-20221219030212_03_DSC_2380
Η Αργεντινή στο «last dance» του Λιονέλ Μέσι σε Μουντιάλ κατάφερε να υποτάξει με 4-2 στα πέναλτι (3-3 κανονική διάρκεια) την Γαλλία. Από την αρχή του τουρνουά χιλιάδες οπαδοί της Αλμπισελέστε έδωσαν το παρών στο Κατάρ κάνοντας αισθητή την παρουσία τους. Ένα από τα τραγούδια που δονούσε όλες αυτές τις ημέρες την ατμόσφαιρα ήταν το «Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar, quiero ganar la tercera, quiero ser campeón mundial» ενώνοντας τους παίκτες με  τους οπαδούς της Αργεντινής.

Ο απόλυτος «ύμνος» της Αλμπισελέστε στο τουρνουά είναι μια διασκευή του τραγουδιού «Muchachos, Esta Noche Me Emborracho» του αργεντίνικου rock fusion συγκροτήματος La Mosca Tsé - Tsé, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003. To σύνθημα είναι μια ποιητική ωδή στον βαθύ σεβασμό της Αργεντινής για το ποδόσφαιρο και την αλληλεγγύη της ως έθνος.

«Πρωταγωνιστής» δεν θα μπορούσε να μην είναι ο θρύλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του Ντάλμα Σαλβαδόρα Φράνκο, επευφημούν από τον παράδεισο τον GOAT Λιονέλ Μέσι. Όπως σημειώνει το gazzetta.gr η αναδιασκευή του «Muchachos» δεν προέκυψε τυχαία αλλά ήταν κατά κάποιο τρόπο μια... επιλογή του Λιονέλ Μέσι.

Ο σούπερ σταρ και ηγέτης της Αργεντινής ρωτήθηκε σε συνέντευξη του ποιο είναι το αγάπημενο του τραγούδι, ο Pulga επέλεξε το «Muchachos, Esta Noche Me Emborracho». Ο Αργεντινός οπαδός Φερνάντο Ρομέρο... τροποποίησε τους στίχους και κάπως έτσι γεννήθηκε το «Muchachos, Ahora Nos Volvimos a Ilusiona», το οποίο αν η Αλμπισελέστε σηκώσει το τρόπαιο θα μείνει στην ιστορία ως ο ύμνος του Μουντιάλ του Μέσι.

Αναλυτικά οι στίχοι του τραγουδιού:

Κλείσιμο
«Γεννήθηκα στην Αργεντινή, χώρα του Ντιέγκο και του Λιονέλ, τα παιδιά των Μαλβίνας (σ.σ. Φώκλαντ), που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω γιατί δεν θα καταλάβεις, για τους τελικούς που χάσαμε, πόσα χρόνια έκλαψα για αυτούς. Αλλά αυτό τελείωσε γιατί στο Μαρακανά, ο μπαμπάς νίκησε ξανά, στον τελικό με τους Βραζιλιάνους. Παιδιά, τώρα ενθουσιαστήκαμε ξανά. Θέλω να κερδίσω το τρίτο, θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Και τον Ντιέγκο, στον ουρανό μπορούμε να τον δούμε και τον πατέρα του Ντιέγκο και την Τότα, όλοι μαζί να φωνάζουν για τον Μέσι».

Muchachos, viral Argentina anthem ringing out across the world | Al Jazeera Newsfeed


Ειδήσεις σήμερα

Μαρούσι: Ο πατέρας της 23χρονης αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο πριν την άγρια δολοφονία από την 17χρονη

Κατάρ-gate: Το κόλπο με την ΜΚΟ και ο ρόλος Παντζέρι, Καϊλή και Τζόρτζι

Market Pass: «Μποναμάς» Μητσοτάκη και μηνιαίο όφελος 120 ευρώ για 4μελή οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ