Μουντιάλ 2022: Ο σόουμαν Μαρτσίνιακ και ο βοηθός που ξυπνά… εφιάλτες από το 1990 στην Αργεντινή

Μουντιάλ 2022: Ο σόουμαν Μαρτσίνιακ και ο βοηθός που ξυπνά… εφιάλτες από το 1990 στην Αργεντινή

Diatites
Ο διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ έχει γίνει… celebrity στην πατρίδα του, ενώ ο ένας εκ των δύο βοηθών του, έχει ένα backround που ξυνπάει… άσχημες μνήμες στην Αργεντινή.

Η FIFA όρισε διαιτητή στον τελικό του Μουντιάλ τον Πολωνό Σιμόν Μαρτσίνιακ. Εναν διαιτητή με εμπειρία από μεγάλους αγώνες, που έγινε επαγγελματίας το 2011.

Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη, καθώς πρόκειται για έναν διαιτητή ο οποίος στην πατρίδα του είναι λίγο… σόουμαν. Και δεν αναφερόμαστε στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά στο ότι στην Πολωνία τον καλούν συνεχώς σε talk show και πρωϊνάδικα και γενικότερα φαίνεται να απολαμβάνει την μεταχείριση… celebrity.

Οπως απολαμβάνει και να ασχολείται με μαχητικά σπορ γιατί εκεί... εκτονώνεται όπως έχει δηλώσει.

O Μαρτσίνιακ έχει διαιτητεύσει τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο πίσω στο 2018, ενώ είναι γνωστός στη χώρα μας και από την παρουσία του στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης (2-2) πίσω στη σεζόν 2020-2021 για το πρωτάθλημα της Super League, ενώ είχε σφυρίξει και το Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ φέτος στο Conference League, για το οποίο λίγο καιρό μετά σε ραδιοφωνική εκπομπή, ανέφερε πως ήταν σαν να ήταν σε... πόλεμο, λόγω των όσων γίνονταν στις κερκίδες.

Ηταν επίσης αυτός που είχε σφυρίξει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γουλβς το 2020, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία του, θεωρώντας πως τους στέρησε την δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Αυτός όμως που έχει ακόμη πιο ενδιαφέρον background, το οποίο σίγουρα δεν αρέσει καθόλου στους Αργεντινούς, είναι ο δεύτερος βοηθός του Μαρτσίνιακ, ο Τόμας Λιστκίεβιτς…

Ο Λιστκίεβιτς και ο τελικός του 1990
Για τους… παθιασμένους των Μουντιάλ ίσως το επίθετο αυτό να θυμίζει κάτι. Ο Τόμας Λιστκίεβιτς (δεξιά στην φωτογραφία) είναι ο γιος ενός παλιού επόπτη, του Μίκαλ Λιστκίεβιτς, ο οποίος επίσης έχει συμμετάσχει σε τελικό Μουντιάλ και μάλιστα με… φιναλίστ την Αργεντινή!

listkiewicz
Κλείσιμο


Ηταν το 1990 όταν ήταν πρώτος βοηθός του Μεξικανού διαιτητή Εντγκάρδο Κοντεσάλ (στην φωτογραφία ο Λιτσκίεβιτς είναι δίπλα στον Λόταρ Ματέους), ο οποίος έγινε «κόκκινο πανί» για τους Αργεντινούς, εξαιτίας του πέναλτι που έδωσε στο 85’ της αναμέτρησης και ο Αντρέας Μπρέμε εκτέλεσε εύστοχα για να χαρίσει το τρόπαιο στην Γερμανία.

Ετσι, για πρώτη φορά στην ιστορία, πατέρας και γιος, έστω και με διαφορά… 32 ετών, θα έχουν συμμετάσχει ως βοηθοί σε τελικό Μουντιάλ.

πηγή: gazetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Κόλαφος» το πόρισμα των ελεγκτών για τον Πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα


Φινάλε για τον α' κύκλο του Maestro - Αποθεωτικά τα σχόλια στο Twitter

Όταν ο Αντίνοος Αλμπάνης φίλησε στο στόμα τον Θεοχάρη Ιωαννίδη - «Φιλάς ωραία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK