Μουντιάλ 2022: Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ θα είναι ο διαιτητής του τελικού

Μουντιάλ 2022: Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ θα είναι ο διαιτητής του τελικού

Η FIFA κόντρα στις προβλέψεις που ήθελαν έναν εκ των Ορσάτο (Ιταλία), Τέιλορ (Αγγλία), Μάκελι (Ολολανδία) να «σφυρίζουν» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φέρεται να έχει δώσει το... χρίσμα στον αμφιλεγόμενο Πολωνό Σιμόν Μαρτσίνιακ

Marciniak_Photo
Ο 41χρονος Σιμόν Μαρτσίνιακ όπως όλα δείχνουν θα γίνει ο πρώτος Πολωνός διαιτητής που θα διευθύνει έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Ο γεννημένος στις 7 Ιανουαρίου 1981 στην πόλη Πλοκ της κεντρικής Πολωνίας κι από την ηλικία των 21 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με την διαιτησία.


Κλείσιμο
Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι όντας ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε σε έναν αγώνα του και ξεσπώντας στον διαιτητή του είπε «είσαι ο χειρότερος διαιτητής που έχω δει».

Κι η απάντηση που εισέπραξε από τον ρέφερι του άλλαξε τη ζωή. «Αν νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα, δοκίμασε το...».

Κι αυτό ακριβώς έκανε ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία, φτάνοντας στα 28 του να σφυρίζει στη μεγάλη κατηγορία του πολωνικού πρωταθλήματος για να αποκτήσει στα 30 του το σήμα του διεθνούς διαιτητή.

Η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση ήταν το Euro 2016, όπου διαιτήτευσε τρία ματς, ενώ το 2018 έζησε την εμπειρία του πρώτου Μουντιάλ καθώς βρέθηκε στα γήπεδα της Ρωσίας (μάλιστα ήταν διαιτητής στον αγώνα Αργεντινή-Ισλανδία).

Marciniak_Site


Στο Παγκόσμιο του Κατάρ ο Μαρτσίνιακ έχει σφυρίξει δύο αγώνες και προφανώς δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ήταν διαιτητής τόσο σε αγώνα της Γαλλίας (2-1 τη Δανία στη φάση των ομίλων), όσο και της Αργεντινής (2-1 την Αυστραλία στη φάση των 16).

Ο Μαρτσίνιακ είναι από τους πιο έμπειρους Ευρωπαίους διαιτητές, αλλά υπάρχουν και πολλοί επικριτές του καθώς θεωρούν ότι πολλές φορές δίνει προσωπικό σόου και δημιουργεί προβλήματα στον αγώνα...

Βοηθοί του θα είναι οι εδώ και χρόνια συνεργάτες του Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λιστκίεβιτς, με τον τελευταίο να προέρχεται από διαιτητική οικογένεια, καθώς και ο πατέρας του Μίχαλ ήταν διεθνής διαιτητής, αλλά το όνομα του προκαλεί... εφιάλτες στους Αργεντινούς.

Κι αυτό γιατί ο πατήρ Λιστκίεβιτς ήταν βοηθός διαιτητή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρώμη μεταξύ της Γερμανίας και της Αργεντινής που έληξε 1-0 χάρις στο εύστοχο πέναλτι του Αντρέας Μπρέμε στο 82'. Ένα πέναλτι που υπέδειξε ο Μεξικανός διαιτητής Εντγκάρντο Κοντεσάλ και το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι Αργεντινοί...

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Κατάρ-gate - Liberation: Η Γαλλία, βασική πύλη εισόδου του λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ - Ο ρόλος της Παρί Σεν Ζερμέν

Κόρινθος: Απόπειρα ομαδικού βιασμού μαθήτριας από 5 συμμαθητές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα