Μουντιάλ 2022: Από την απόσυρση του 2016 μια νίκη μακριά από την κορυφή ο Μέσι

Μουντιάλ 2022: Από την απόσυρση του 2016 μια νίκη μακριά από την κορυφή ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι σταμάτησε το 2016 από την εθνική ομάδα της Αργεντινής αφού είχε χάσει τρεις τελικούς στη σειρά

26569408
Πέρασαν έξι χρόνια από την ημέρα που ο Λιονέλ Μέσι με το κεφάλι κατεβασμένο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα της Αργεντινής γιατί απλά δεν άντεχε να χάσει και άλλον τελικό.

Ενώ με τη Μπαρτσελόνα την ίδια περίοδο έκανε... πάρτι στην Ισπανία και στο Champions League με την Αργεντινή ήταν looser.



To 2007 όταν ακόμη ήταν πιτσιρικάς ήταν μέλος της Αργεντινής που έχασε τον τελικό του Κόπα Αμέρικα με 3-0 από τη Βραζιλία. Μετά από χρόνια αν και ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο με την εθνική δεν μπορούσε να ... σταυρώσει νίκη σε τελικό.

Το 2014 οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Μουντιάλ και μέσα στη Βραζιλία έχασε με 1-0 από τη Γερμανία. Το 2015 παίζει στον τελικό του Κόπα Αμέρικα και χάνει με 4-1 (0-0) στα πέναλτι από την Χιλή. Ο Λιονέλ σκοράρει με πέναλτι, τον βγάζουν MVP στο τουρνουά, αλλά η Αργεντινή δεν είναι στην κορυφή.

Κλείσιμο
Copa America 2016 Final Highlights Argentina Vs Chile 2-4 (Penalties)


Όλοι στην ομάδα με πρώτο τον Μέσι θέλουν να πάρουν ρεβάνς το 2016. Είναι τα 100 χρόνια του Κόπα Αμέρικα και στον τελικό θα παίξει η Αργεντινή ξανά με την Χιλή.

Μετά από το 0-0 στην κανονική διάρκεια ο τίτλος θα κριθεί στα πέναλτι. Η Χιλή θα κερδίσει με 4-2 με τον Μέσι να χάνει και πέναλτι. Δεν άντεξε και μετά το ματς ανακοίνωσε πως αποσύρεται.

«Δεν είναι εύκολο να προχωρήσουμε σε αναλύσεις τώρα. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως πρέπει να σταματήσω από την εθνική ομάδα. Έχουμε φτάσει σε τέσσερις τελικούς, το θέλαμε πολύ, όμως δεν τα καταφέραμε. Νομίζω πως αυτό είναι το τέλος. Αυτό νιώθω. Νομίζω πως έχω πάρει την απόφασή μου Η παρουσία στον τελικό δεν είναι αρκετή για εμένα προσωπικά και νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Δεν είναι κάτι με το οποίο μπορώ να συμβιβαστώ. Χάσαμε πάλι στα πέναλτι, ενώ και εγώ από την πλευρά μου αστόχησα» ανέφερε στις δηλώσεις του.

Όλοι έπεσαν πάνω του για του αλλάξουν την απόφαση. Τελικά μετά από τρεις μήνες έπαιξε πάλι με την φανέλα κόντρα στην Ουρουγουάη. Επέστρεψε και δικαιώθηκε.

Brasil 0 x 1 Argentina ● 2021 Copa América Final Extended Goals & Highlights HD


Το 2019 δεν θα φτάσει στον τελικό του Κόπα Αμέρικα αλλά το 2021 θα το κερδίσει! Η πρώτη δικαίωση. Την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία απέναντι στην Γαλλία να νιώσει και πάλι δικαιωμένος κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ήδη έχει πετύχει ρεκόρ ατομικού σκοραρίσματος (5 γκολ) σε Μουντιάλ και δείχνει αποφασισμένος να φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Αργεντινής στο παιχνίδι που θα τον χρίσει παγκόσμιο πρωταθλητή.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο 5,4% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τάσεις της ΜRB

Δεύτερος σεισμός ταρακούνησε Εύβοια και Αττική σε μισή ώρα

Ομολόγησε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι - «Αφήστε ελεύθερη την Εύα, τα έκανα όλα για τα χρήματα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK