Μουντιάλ 2022: Η σχέση του Σκαλόνι με τους Big-3 της Ελλάδας

Μουντιάλ 2022: Η σχέση του Σκαλόνι με τους Big-3 της Ελλάδας

Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής ως παίκτης έχει συνδέσει το όνομα του με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ

SCALONI_OLYMPIACOS
Ο Λιονέλ Σκαλόνι είναι ο προπονητής που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του 3ου Μουντιάλ της ιστορίας αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσει την Κροατία στον ημιτελικό και να νικήσει και στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου στη Ντόχα.

Ο 44χρονος προπονητής της Αργεντινής που έχει καταγωγή από την χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι μέσα του ... Ευρωπαίος αφού τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής τα πέρασε στην Γηραιά Ήπειρο.

2705217__1_
Ο Σκαλόνι μαζί με τον Κόλα και τον Μίκλαντ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λα Κορούνια


Έπαιξε σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία αλλά τα καλύτερα του χρόνια ήταν αυτά στη Λα Κορούνια. Αγωνίστηκε στη Λα Κορούνια από το 1998 έως το 2006 και ήταν μέλος της ομάδας που έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στο Champions League.

O Λιονέλ Σκαλόνι έπαιξε για πρώτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 1999-00 στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ιστορία έγραψε ότι το πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε ως βασικός στη διοργάνωση ήταν εκείνο με τον Παναθηναϊκό! Ήταν 25/11/1999 ο Σκαλόνι ήταν στην 11αδα και η ισπανική ομάδα κέρδισε με 4-2 τον Παναθηναϊκό.

Κλείσιμο
1755799
Μονομαχία Τζόρτζεβιτς με Σκαλόνι σε παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λα Κορούνια


Εκείνη τη σεζόν η Λα Κορούνια κατέκτησε τη La Liga ενώ έφτασε και στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Την επόμενη (2000-01) έπαιξε στο Champions League.

Πρώτος αντίπαλός της στον όμιλο ήταν ο Παναθηναϊκός! Το παιχνίδι διεξήχθη στις 13/9/2000 στο ΟΑΚΑ και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Ο Σκαλόνι θα κάνει ντεμπούτο στο Champions League σε εκείνο το ματς όπου έπαιξε 8'.

2100276
Ο Ριβάλντο με τον Σκαλόνι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λα Κορούνια


Η ομάδα του Αργεντινού αμυντικού έφτασε εκείνη τη χρονιά ως τους "8" της διοργάνωσης. Με τον Παναθηναϊκό θα παίξει ξανά αντίπαλος ως παίκτης της Λάτσιο το 2012 στο Europa League.

O Σκαλόνι έχει συναντήσει και άλλες δύο ελληνικές ομάδες. Με τον Ολυμπιακό ήταν αντίπαλος με τη Λα Κορούνια στο Champions League της περιόδου 2001-02 και 2004-05 ενώ ως παίκτης της Λάτσιο τον συνάντησε την περίοδο 2007-08.

Έπαιξε και κόντρα στην ΑΕΚ στο Champions League (2003-04) φυσικά με τη Λα Κορούνια.



Ειδήσεις σήμερα:

Με €1.000 κεφάλαιο και έδρα το Κολωνάκι ιδρύθηκε η εταιρεία real estate της Καϊλή

Γιάννης Διακογιάννης: Ο sports caster-θρύλος που ονειρευόταν να γίνει τενόρος

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα