Μουντιάλ 2022: «Η FIFA δεν έχει αποφασίσει για το σύστημα διεξαγωγής του 2026»

Μουντιάλ 2022: «Η FIFA δεν έχει αποφασίσει για το σύστημα διεξαγωγής του 2026»

Ο Αρσέν Βενγκέρ αποκάλυψε πως η FIFA σκέφτεται ακόμη το πως θα διαμοιραστούν οι ομάδες στους ομίλους στο Μουντιάλ του 2026, με την αύξηση όμως αυτών να θεωρείται δεδομένη

Αρσεν
Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της FIFA τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν οι ομάδες θα μοιραστούν σε ομίλους τεσσάρων ή ομίλους τριών, αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία ψάχνει μία λύση για να παραμείνει επιτυχημένο το σύστημα διεξαγωγής, παρά την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αρσέν Βενγκέρ για το θέμα αυτό:
«Δεν έχει αποφασισθεί, αλλά θα είναι 16 όμιλοι τριών ομάδων, 12 όμιλοι τεσσάρων ομάδων ή ένα ταμπλό με δύο πλευρές που η κάθεμία θα έχει από έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων, σαν να οργανώνεις ένα τουρνουά 24 ομάδων. Δεν μπορώ εγώ να το αποφασίσω αυτό, θα αποφασισθεί από το συμβούλιο της FIFA και νομίζω αυτό θα συμβεί τον επόμενο χρόνο».

Το αρχικό σχέδιο της FIFA ήταν 16 γκρουπ τριών ομάδων, αλλά οι εκπλήξεις που προκάλεσαν η Ιαπωνία και η Κορέα, που πέρασαν από δύσκολους ομίλους έκαναν κάποιους να αλλάξουν γνώμη.

Το σύστημα με τους ομίλους των τριών ομάδων θα φέρει σίγουρα εμποδίζει την πρόκριση πολλαπλών ομάδων από έναν όμιλο ενώ θα φέρει και το τέλος των παράλληλων αγώνων την τελευταία αγωνιστική.

Ειδήσεις σήμερα:

Εν ενεργεία συνταγματάρχης ο ληστής με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη

Θωρακίζεται το Αιγαίο με αντι-drones συστήματα, κορβέτες και ασκήσεις με συμμάχους

Δίκη Φιλιππίδη: «Ήμουν στη σκηνή και μου έδειχνε τα γεννητικά του όργανα από τις κουίντες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ