Μουντιάλ 2022: Έγραψε ιστορία με το 1000ο παιχνίδι του ο Μέσι

Μουντιάλ 2022: Έγραψε ιστορία με το 1000ο παιχνίδι του ο Μέσι

Ο 35χρονος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου έχει αγωνιστεί σε 169 παιχνίδια με την Αργεντινή, σε 778 με τη Μπαρτσελόνα και σε 53 με την Παρί Σεν Ζερμέν

messi-m
Ιστορία έγραψε ο Λιονέλ Μέσι στο παιχνίδι της Αργεντινής με την Αυστραλία για τη φάση των "16" του Μουντιάλ του Κατάρ. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cose9wp6raep)


Ο 35χρονος αρχηγός της Αργεντινής παίζει για 169η φορά με τη φανέλα της εθνικής του ομάδα και συμπληρώνει έτσι τον μαγικό αριθμό των 1000 αγώνων στην τεράστια καριέρα του. 



Κλείσιμο
Ο  Λιονέλ Μέσι έχει 169 συμμετοχές με την εθνική ομάδα, ενώ έχει παίξει 778 παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και 53 με την Παρί Σεν Ζερμέν! Στη λίστα δεν υπάρχουν τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής το 2004 στην Αθήνα. 



Πριν τη σέντρα του χιλιοστού του παιχνιδιού ο Μέσι μετράει 788 γκολ (54 χατ τρικ) και 348 ασίστ.   Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο πριν από 18 χρόνια και 48 ημέρες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. 

Ήταν 16/10/2004 και είχε παίξει στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Επσανιόλ ως αλλαγή του Ντέκο.  Η καλύτερη περίοδος της καριέρας του ήταν με προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μπαρτσελόνα. 


 
Από το 2008 έως το 2012 έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια του καθώς εμφανίστηκε σε 219 και σκόραρε 211 φορές! Στη Μπαρτσελόνα ξεκίνησε να παίζει στα 13 του και είναι παιδί της Λα Μασία.

Για την ιστορία το πρώτο του παιχνίδι με την εθνική ομάδα ήταν στις 17/8/2005 κόντρα στην Ουγγαρία (φιλικό) και μάλιστα είχε αποβληθεί!


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)


Ο Αργεντινός έχει κατακτήσει επτά Χρυσές Μπάλες, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής και της Μπαρτσελόνα, έχει κατακτήσει τέσσερα Champions League, τρία Παγκόσμια Κυπέλλα συλλόγων, τρία ευρωπαίκά Super Cup, δέκα πρώταθλήματα, ένα Copa America και του λείπει το Μουντιάλ. 



Αυτή είναι η 5η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η σπουδαιότερη στιγμή του είναι ο τελικός του 2014 στη Βραζιλία όπου και η Αργεντινή είχε χάσει με 1-0 από τη Γερμανία. 

Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του Κατάρ ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε στα γκολ (8) τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον ξεπέρασε σε συμμετοχές και πλέον θέλει άλλα δύο γκολ για να φτάσει τον Μπατιστούτα στην κορυφή των σκόρερ της Αργεντινής σε Μουντιάλ. 

Όπως έχει δηλώσει αυτό θα είναι το τελευταίο του Μουντιάλ!  Για την ιστορία ο Μέσι σκόραρε απέναντι στην Αυστραλία και έφτασε τα 9 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα. 



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στον Πειραιά: 23χρονος σκότωσε την 19χρονη σύντροφό του και παραδόθηκε

Σημαντική αύξηση των εμφραγμάτων 2-4 μέρες ύστερα από μία μεγάλη σεισμική δόνηση


«Ο Ερντογάν με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε έξι ώρες» λέει ο Νετανιάχου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ