Μουντιάλ 2022: Προκρίθηκαν Βραζιλία και Πορτογαλία - Δείτε τα 14 γκολ της 9ης ημέρας

Μουντιάλ 2022: Προκρίθηκαν Βραζιλία και Πορτογαλία - Δείτε τα 14 γκολ της 9ης ημέρας

Η Βραζιλία νίκησε με 1-0 την Ελβετία και η Πορτογαλία με 2-0 την Ουρουγουάη, «ζόρια» για τη Σερβία μετά το 3-3 με το Καμερούν και για Ν.Κορέα που ηττήθηκε 3-2 από τη Γκάνα

Collage_Maker-29-Nov-2022-01_30-AM
Η Βραζιλία και η Πορτογαλία έκαναν το δυο στα δυο και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στη φάση των «16» του Μουντιάλ, εκεί οπού ήδη βρισκόταν και η Γαλλία.

Η οριακή νίκη της Βραζιλίας με 1-0 απέναντι στην Ελβετία με το γκολ του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετή για να δώσει ταυτόχρονα και την πρόκριση στην Σελεσάο, η οποία πέτυχε μία ιστορική επίδοση. Συγκεκριμένα, έμεινε αήττητη στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης για 17ο ματς και πρόκειται για ρεκόρ στην ιστορία του Μουντιάλ. Τελευταία της ήττα ήταν το 2-1 από τη Νορβηγία στη Γαλλία και από τότε ακολούθησαν 14 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η Ελβετία από την πλευρά της κρατάει την τύχη στα πόδια των παικτών της καθώς αν νικήσει τη Σερβία την 3η αγωνιστική θα προκριθεί στα νοκ άουτ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coo4h2fdwnap)


Νωρίτερα Καμερούν και Σερβία πήραν τον πρώτο τους βαθμό στην διοργάνωση μετά την μεταξύ τους ισοπαλία με 3-3 και χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο Κατάρ. Οι Σέρβοι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και παρ' ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα με το γκολ του Καστελέτο (29΄), ανέτρεψαν το παιχνίδι πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του με τους Πάβλοβιτς (45+1) και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45+3). Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Σερβία βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Μίτροβιτς (53΄), όμως δεν μπόρεσε ούτε έτσι να διασφαλίσει τη νίκη της, αφού με την είσοδο του Αμπουμπακάρ το Καμερούν άλλαξε πρόσωπο και με τον 30χρονο επιθετικό της Αλ Νασρ που σκόραρε στο 63΄ και έβγαλε την ασίστ στον Τσούπο-Μοτίνγκ στο 66΄ έφτασε στην ισοφάριση και πήρε το βαθμό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-conwuc657wip)
Κλείσιμο


Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής του 7ου ομίλου
Καμερούν-Σερβία 3-3
Βραζιλία-Ελβετία 1-0

Βαθμολογία
Βραζιλία 6 (3-0)
Ελβετία 3 (1-1)
Καμερούν 1 (3-4)
Σερβία 1 (3-5)


Στα νοκ άουτ βρίσκεται από τώρα και η Πορτογαλία, η οποία με δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες (54΄, 93 π.) επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης. Η Σελέστε παρά την αναιμική της παρουσία κρατά ακόμα την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη απέναντι στην Γκάνα την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coo8e8j7bqjt)


Αν και έκανε τα εύκολα - δύσκολα επιτρέποντας στη Νότια Κορέα να επιστρέψει από τον... λάκκο του 2-0, η Γκάνα τελικά τη λύγισε με 3-2 με ηγέτη Κούντους και έκανε αποφασιστικό βήμα για τους «16» του Μουντιάλ. Στο 24΄ο Σαλισού και στο 34΄ο Κούντους έγραψαν το 2-0. Στο 58΄ο Τσο μείωσε σε 2-1 και πριν καν προλάβει να...κάτσει η σκόνη, χτύπησε ξανά και στο 61΄ έφερε το ματς στα ίσια. Όμως τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι τον είχε ο Κούντους, με τον 22χρονο μέσο του Άγιαξ στο 68΄να κάνει το 3-2 και να φέρνει την Γκάνα σε καλύτερη μοίρα από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου για το δεύτερο εισιτήριο στα νοκ-άουτ, έχοντας τρεις βαθμούς και καλύτερη διαφορά τερμάτων, με τις Νότια Κορέα και Ουρουγουάη να πρέπει να νικήσουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να υπερτερήσουν και σε διαφορά τερμάτων για να προκριθούν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coo0u24khqex)


Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής του 8ου ομίλου
Ν.Κορέα-Γκάνα 2-3
Πορτογαλία-Ουρουγουάη 2-0

Η βαθμολογία:
Πορτογαλία 6 (5-2)
Γκάνα 3 (5-5)
Νότια Κορέα 1 (2-3)
Ουρουγουάη 1 (0-2)



Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές αναμένω μία νέα «έκρηξη» επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας

«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι δωρεές και τα πλεονάσματα - Πολυτελή ΙΧ, «υπηρέτες» και... χαρτζιλίκια

Θεσσαλονίκη: «Η Εμμανουέλα ήταν και θα συνεχίσει να είναι μοναδική» λέει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ